Sigtekikkerter
-
Skarp prisHikMicroLynx S termisk håndspotter - 10mm3.499 kr
-
11%
Skarp prisHikMicroLynx S termisk håndspotter - 15mm5.795 kr
6.529 kr -
10%
Skarp prisHikMicroLynx S termisk håndspotter - 6mm2.795 kr
3.107 kr -
JaegerClassic riffelsigte 3-9x40mm549 kr
-
HikMicroLynx 2.0 termisk håndspotter - 15mm8.995 kr
-
HikMicroCondor LRF CQ35L termisk monokikkert19.199 kr
-
JaegerRødpunktssigte449 kr
-
NyhedHikMicroStellar 3.0 - 35mm19.199 kr
-
Skarp prisHikMicroHabrok kikkert (HH35L)20.945 kr
-
Skarp prisNyhedHikMicroHabrok kikkert (HH35LN)20.700 kr
-
Skarp prisHikMicroHabrok kikkert (HQ35L)26.995 kr
-
Skarp prisNyhedHikMicroHabrok kikkert (HQ35LN)26.995 kr
-
JaegerElite riffelsigte IR2.699 kr
-
JaegerElite riffelsigte IR2.699 kr
-
JaegerClassic riffelsigte 2-7x32mm549 kr
-
JaegerClassic riffelsigte 4x321.887 kr
-
JaegerNordic Sport riffelsigte1.099 kr
-
KonusRiffelkikkert 1-10x245.489 kr
-
KonusGlory riffelkikkert 3-24x566.269 kr
-
KonusRiffelkikkert 3-9x401.099 kr
-
Skarp prisHikMicroLynx 2.0 termisk håndspotter - 19mm10.295 kr
-
Skarp prisHikMicroLynx 2.0 termisk håndspotter - 25mm11.195 kr
-
Skarp prisHikMicroCondor LRF CH25L termisk monokikkert13.999 kr
-
Skarp prisHikMicroCondor LRF CH35L termisk monokikkert16.595 kr
-
Skarp prisHikMicroCondor LRF CQ50L termisk monokikkert20.595 kr
-
10%
Skarp prisHikMicroFalcon 35mm Termisk Håndspotter14.699 kr
16.282 kr -
10%
Skarp prisHikMicroFalcon 50mm Termisk Håndspotter18.995 kr
21.064 kr -
Skarp prisHikMicroFalcon 35mm FQ35 termisk håndspotter17.245 kr
Sigtekikkerter – tilpas dit våben efter dine behov
Som jæger har du sikkert et helt særligt forhold til dit våben. Og derfor ved du også, at et våben ikke bare er et våben, men at det kan skræddersyes til at imødekomme lige præcis dine behov som jæger. En sigtekikkert – også kaldet riffelkikkert – er en af de mest drastiske måder at tilpasse et våben, men det er også den bedste måde at sørge for, at du skyder med hele dit potentiale.
En sigtekikkert forstørrer dit mål og giver dig et punkt at sigte efter, så du kan se, præcist hvor du rammer, når du skyder. Der findes flere typer sigtekikkerter, og de kommer med forskellige funktioner og i forskellige størrelser i både de fysiske dimensioner og forstørrelsen.
De forskellige riffelkikkerter er velegnede til forskellige jagttyper. Du kan blandt andet få riffelsigter, som er den type, de fleste forbinder med en riffelkikkert, natsigter, som er ideelle til jagt i lav belysning, og rødpunktsigter, som hjælper dig med lynhurtigt at finde dit mål. Hvilken riffelkikkert du skal bruge, afhænger blandt andet af, hvornår du skal på jagt, hvilken afstand du skal skyde fra, og om du har brug for at kunne forstørre meget eller lidt.
Valg af sigtekikkert til dit våben
Når du skal vælge hvilken sigtekikkert, du skal bruge til dit våben, skal du overveje, hvad den skal kunne. Der er mange ting at tage hensyn til, når du skal vælge mellem de forskellige specifikationer og funktioner, men det er godt givet ud at bruge lidt tid på at sætte dig ind i det, inden du køber. Det sikrer, at du får den bedste sigtekikkert til dine behov.
Kom gennem junglen af kikkerter til rifler, geværer og andre jagtvåben
Uanset om du bruger en haglbøsse, jagtriffel eller salonriffel til jagt, er en sigtekikkert af den ene eller anden art en god idé. Er du ude efter en langdistance sigtekikkert, kan det være en fordel at vælge en model med variabel forstørrelse, så du kan skifte mellem afstande. Her bør du gå uden om en rødpunktsigte, da denne type typisk ikke forstørrer særlig meget.
Bruger du den hovedsageligt til jagt i mørke eller tusmørke, kan du vælge en natsigtekikkert eller en sigtekikkert til lav belysning – så sikrer du, at du ikke mister noget af billedet eller detaljer på grund af det svindende lys.
Vigtigst af alt er ikke at spare på din sigtekikkert. Alle godkendte våben på markedet lever op til de gældende krav, men en dårlig og alt for billig sigtekikkert kan volde dig problemer, når det virkelig gælder. Er du alligevel ude efter en prisvenlig eller billig sigtekikkert, kan du kigge efter gode tilbud i vores udvalg.
Kig på specifikationerne
Langt hen ad vejen gælder de samme specifikationer for sigtekikkerter som for almindelige kikkerter. Det vil sige, du skal se på forstørrelse, objektivdiameter, coating samt udgangspupil og dæmringstal, der begge siger noget om kikkertens håndtering af lav belysning.
Derudover indikerer objektivdiameteren blandt andet, hvor meget lys der lukkes ind. Bruger du dit kikkertsigte i fuldt dagslys, er en linsediameter på 32 mm fint, mens du i skumringen omkring solnedgang vil nyde godt af 50-56 mm.
Forstørrelsen angiver, hvor meget et objekt forstørres på 100 meters afstand, når du kigger gennem sigtet. Tallene for et kikkertsigte, for eksempel 2,5-10×56 mm, angiver henholdsvis laveste forstørrelse (2,5) og højeste forstørrelse (10) samt objektivdiameteren (56 mm). De kan selvfølgelig også bare have et enkelt tal for forstørrelse, hvis du vælger en model, der ikke har varierende forstørrelse.
Coatingen på kikkertsigter har betydning for det samlede lystab, og samtidig er det antireflekterende. En fully coated linse har et lystab på 15 %, en multi-coated 10 % og en fully multi-coated kun 5 %.
Tænk over ekstrafunktioner
Ud over at overveje de sædvanlige kikkertspecifikationer for at finde ud af, hvilken type sigtekikkert du skal have, er der også forskellige funktioner at tænke over. Du kan nemlig få smarte ekstrafunktioner såsom indbygget afstandsmåler, der hjælper dig med at holde styr på, hvor langt du er fra et givent objekt, eller en zoomfunktion, hvis du vil kunne variere, hvor langt du ser gennem linsen.
En sigtekikkert med ballistisk tårn kan hjælpe dig med at kompensere for dit våbens kalibers fald, så den tager højde for den faldende kuglebane uanset afstanden til målet. Du kan også få en digital riffelkikkert, som gør det hele lidt nemmere for dig, fordi den tager højde for målinger og justeringer for dig.
Skal det være nemt at justere den, kan du vælge en sigtekikkert med kliktårn. Det er især en fordel, hvis du skal skyde langt med dit våben, idet et kliktårn hjælper dig med nemt og hurtigt at justere din sigtekikkert til den afstand, du skal skyde fra blot ved at dreje tårnet – ét klik svarer til 1 cm på 100 meters afstand.
Et andet vigtigt valg er parallakse-justering, som især er relevant til skydning over lange afstande. Det er en justeringsfunktion på nogle sigtekikkerter, der giver dig mere præcision i skydningen og sikrer, at billedet gennem linsen er knivskarpt, også når du flytter hovedet.
Montering af sigtekikkert
Forskellige typer sigtekikkerter monteres på forskellige måder, så det er altid en god idé at krydstjekke med dit våben, før du vælger. Mange af vores modeller har medfølgende montager, men du kan altid kigge på vores udvalg af kikkertmontager, som passer til diverse typer og størrelser, hvis du mangler eller har brug for nye.
Du bør vælge din montage med omhu og sørge for at få den monteret helt rigtigt – du skal nemlig have helt styr på nulpunkt, moment, forskellige former for lim og så videre. Er du i tvivl, kan du betale dig fra det og få en professionel til at montere din sigtekikkert, når du har købt dine montager.
Relaterede kategorier
Alle kikkerter – Udsigtskikkerter – Skumringskikkerter – Monokikkerter – Marinekikkerter – Kikkerter med afstandsmåler – Jagtkikkerter – Håndkikkerter – Fuglekikkerter – Afstandsmålere – Kikkerttasker