Søde snobrød med mørk chokolade over bål

Sidst opdateret:
En hånd holder et snobrød med mørk chokolade foran resterne af et bål

Snobrød er en af de retter, som de fleste danskere kan mindes fra deres barndom. Hvad end det er i børnehaven, til spejder, på skoleudflugter eller sommerhusture, så er noget af det hyggeligste om sommeren at samle sig rundt om et varmt og knitrende bål og bage snobrød, mens der bliver sunget lejrbålssange eller fortalt gyserhistorier.

Med denne opskrift har vi gjort det endnu lækrere at spise snobrød. Ved at kombinere snobrød med mørk chokolade får du en lækker snack eller dessert, som både børn og voksne vil elske. Hvis du ikke er til mørk chokolade, kan du sagtens bruge lys eller endda hvid chokolade som topping.

Opskriften er desuden superenkel, og du skal ikke bruge mange ingredienser for at ramme den perfekte snobrødsdej. Så er du ligesom os helt vilde med bål, snobrød og chokolade, så giv denne opskrift et skud, og byd venner og familie på en hyggelig aften omkring lejrbålet.

Opskrift på snobrød med mørk chokolade

| Tid: 30 min + 10 timer i køleskabet | Portioner: 6 portioner | Økonomi: Billig |

Denne snobrødsopskrift med mørk chokolade er uden mælk og kan laves med glutenfrit mel, så dejen er både glutenfri og laktosefri.

Vi anbefaler at lave snobrødsdejen dagen før og lade den koldhæve i køleskabet i cirka 10 timer for at opnå den bedste konsistens. Hvis du ikke er i så god tid, kan du bruge den dobbelte mængde gær og lade dejen hæve et lunt sted i cirka 1 time, mens du ordner bålet.

Ingredienser:

 • 10 g tørgær (det dobbelte, hvis dejen ikke skal koldhæves)
 • 30 g sukker eller honning
 • 312 ml lunken vand
 • 500 g tipo 00 mel
 • 10 g salt
 • 2 plader mørk chokolade

Redskaber:

 • 1 bål
 • 1 røremaskine eller skål
 • 1 stor ruminddelt plastikboks til opbevaring af dejen
 • Snobrødspinde eller metalspyd

Fremgangsmåde:

 1. Kom det lunkne vand i en skål, og opløs gæren og sukkeret (eller honningen) i det. Når det er opløst, tilsætter du salt.
 2. Til sidst hælder du melet i – en smule ad gangen.
 3. Rør snobrødsdejen godt sammen til den er helt fin og glat. Konsistensen må godt være lidt klistret, men ikke våd. Hvis du bruger en røremaskine, skal den stå på medium hastighed i nogle minutter.
 4. Strø lidt mel ud på bordet og ælt dejen i det.
 5. Del dejen op i 6 stykker, der vejer cirka 150 gram hver.
 6. Smør den ruminddelte plastboks ind i lidt olie, kom dejen i og put den i køleskabet natten over.
 7. Dagen efter laver du et bål og venter til, der er gode gløder. Vil du starte bålet i ægte vildmarksstil, kan du finde tænstål og pusterør her
 8. Når bålet er klar, tager du snobrødsdejen ud af køleskabet, triller dejklumperne til pølser og snor dem om hver sin snobrødspind.
 9. Bag snobrødene over bålet i cirka 10 minutter til de er gennembagte og gyldne.
 10. Skær eller flæk snobrødene på langs og put chokolade stykker i revnerne.
 11. Vent et øjeblik til chokoladen er smeltet. Velbekomme!

Tip: hold snobrødsdejen kold

Denne opskrift på snobrødsdej er koldhævet, og dejen skal derfor helst holdes kold, indtil det bliver bagt på bålet. Hvis du skal bage snobrød hjemme i haven, er det intet problem. Her skal du bare vente med at tage snobrødsdejen ud af køleskabet til bålet er klar.

Det er lidt sværere at holde snobrødsdejen kold, hvis du skal transportere det ud til et bålsted, der ligger flere kilometer væk. I dette tilfælde anbefaler vi, at du kommer plastikboksen med dejen ned i en køleboks med fryseelementer, så den holdes kold.