Smagfuld båltapas på spyd

Sidst opdateret:
Asparges med skinke tilberedes på et spyd over bål

Tapas kendes bedst som en række små, spanske retter i form af ost, pølse, skinke og oliven –  men faktisk kan tapas være meget mere end det! Det fede ved tapas er nemlig, at du kan freestyle og være kreativ. Du kan faktisk bruge lige de ingredienser, du vil, og kombinere en masse forskellige tapasretter, så der er noget til enhver smag. 

Det samme gælder for båltapas, som i sin enkelhed går ud på at stege flere små retter over bålet. Udover, at det er superhyggeligt at lave måd over bål, så giver de røgede undertoner også noget helt specielt til smagsoplevelsen.

I dette blogindlæg giver vi dig to lækre og nemme opskrifter på tapas over bål. Prøv opskrifterne af, og byd hele lejren på lækre båltapas og se, hvordan hyggen spreder sig, når i tilbereder og nyder dem i fællesskab rundt om det varme lejrbål. 

To tapas opskrifter over bål

For at lave båltapas skal du naturligvis allerførst starte et bål. Det kan du gøre på den nemme måde med en ildkilde eller på den sjove, vildmarksagtige måde med tændstål. Du kan finde både tændstål, pusterør og hvad du ellers kan få brug for af båldstyr her.

Dernæst skal du finde en pind, snitte den spids i enden med en kniv og fjerne barken, der hvor maden skal sidde. Du kan også tage et bålspyd med hjemmefra og bruge det.

Husk: Jo mindre du laver tapasretterne, jo hurtigere bliver de færdige.

“Sol over bålet” tapas opskrift

Den første båltapas opskrift har vi valgt at kalde “sol over bålet” på grund af den gule, grillede peberfrugt i midten. Hvis du ikke er til hjortekød, eller bare ikke har noget ved hånden, kan det byttes ud med hakket oksekød. 

Denne tapas opskrift svarer til ca. 6 stykker tapas. 

Det skal du bruge:

 • 1 pakke hjortekød
 • 1 gul peber 
 • 1 pakke bacon i skiver

Sådan gør du:

 1. Skær peberfrugten ud i små stykker.
 2. Tag en lille håndfuld hjortekød og form den rundt om peberfrugten.
 3. Tag til sidst en skive bacon og sno det så stramt som overhovedet muligt rundt om kødpakken. Jo strammere du kan sno det, jo bedre holder pakken over bålet.
 4. Pres kødpakken ned over spidsen af din pind til du rammer peberfrugten.
 5. Tilbered retten over bålet. Den er færdig, når kødet er gennemstegt og baconet er sprødt.

“Rullede grønne stænger” tapas opskrift

Den næste båltapas opskrift kalder vi ”rullede grønne stænger”, og det behøver vist ikke den store forklaring. Retten er superenkel, men utrolig smagfuld, takket være kombinationen af de saftige grønne asparges og det salte bacon, der er snoet rundt om. 

Det skal du bruge:

 • 1 bundt grønne asparges
 • 1 pakke bacon i skiver

Sådan gør du:

 1. Tag enten 1, 2, 3 eller flere grønne asparges og saml i et bundt. 3 asparges er nemmere at sætte fast på pinden end 1 asparges.
 2. Sno en skive bacon stramt rundt om dit bundt asparges.
 3. Pres spidsen af pinden igennem midten af pakken, så du kan dreje pinden rundt, uden at maden falder af. 
 4. Tilbered retten over bålet. Den er færdig, når baconet er sprødt og de grønne asparges er møre. Velbekomme!

Find på dine egne båltapas opskrifter

Båltapas er altid sjovt at lave, fordi det giver lov til fri leg. Du kan for eksempel bruge rester fra aftensmaden dagen før og prøve dig frem ved at kombinere forskelligt kød med forskellige grøntsager. 

Et godt tip, når du skal lave tapas er, at kombinere noget sødt og saftigt med noget salt. For eksempel passer tapas med bacon godt sammen med rigtig mange søde grøntsager og frugter. Det er bare med at prøve dig frem med forskellige tapas opskrifter!