Knive

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Skarpe og praktiske knive til outdoor, jagt og fiskeri

En kniv er et stykke udstyr, du stort set ikke kan undvære i naturen. Den er god at have til alt fra at spidse grene og pinde til at flå et bytte eller lave mad over bål. Derfor er der mange knive at vælge imellem – filetknive til fisk og jagtbytte, lommeknive til mindre gøremål og store outdoor-knive, som du kan bruge til lidt af det hele.

Hvilken kniv skal du vælge?

Fordi der findes så mange forskellige knive, skal du overveje, hvilken type du er ude efter. Skal du bruge den til jagt, så du for eksempel skal kunne bruge den til opbrækning, flåning osv., eller skal du have den med på fisketur, så du har brug for en filetkniv til fisk, der blandt andet kan holde til saltvand.

Forskellige knivtyper

Nogle modeller er universalknive, så de er lavet – fra udformningen af knivsbladet til skæftet – til at kunne hjælpe dig med de fleste ting i naturen, når du for eksempel er på vandretur, camping eller jagt. Til jagt kan du med fordel vælge en kniv med fingerstop, så du er sikker på, at fingeren ikke glider, når kniven bliver glat og fedtet. Til en vandretur kan du vælge en enhåndsbetjent foldekniv med lås og smarte funktioner.

Enhåndsbetjente lommeknive er gode til masser af småting, både når du er på vandretur dybt inde i skoven, og når du står hjemme i køkkenet. Gerber knive er populære på markedet og i udvalget finder du blandt andet en Gerber foldekniv, som ud over den smarte enhåndsbetjening, også indeholder proptrækker, dåseåbner, knivsblad og en lille saks. Hultafors og Outdoor Edge har også gode knive i deres sortiment.

En såkaldt overlevelseskniv er et populært valg, hvis du vil have en alsidig kniv. De har gerne et solidt skæfte, et blad der kan klare det meste, og en holdbarhed, der sikrer dig en solid og pålidelig kniv. Vælg denne type, hvis du ikke skal bruge den til noget specifikt, men vil have en kniv, der kan ledsage dig på de fleste outdoor-ture, lige meget hvad du skal.

Størrelse

Du bør overveje, om du har brug for en lille, mellem eller stor kniv. Et stort knivsblad kan virke som det bedste valg, men det er ikke altid tilfældet. En stor kniv er god til meget, men hvis du skal tænke over vægten i oppakningen eller kun skal bruge kniven til madlavning og lignende, kan en lille kniv være det bedste valg.

Foldekniv eller fast knivsblad

Overvej også, om det skal være et fast blad eller en foldekniv. Fordelen ved et fast blad er, at det er en stærkere kniv, fordi metallet går hele vejen gennem skæftet. Det gør kniven ekstra holdbar og velegnet til tungt arbejde, fordi der ikke er bevægelige dele, der kan gå i stykker. Den er desuden også nemmere at rengøre.

En foldekniv er til gengæld mindre. Det gør, at du kan have den i lommen eller bæltet, og det gør transporten mere sikker, fordi det skarpe knivsblad er gemt væk. Mange foldeknive har også smarte mekanismer, der gør den nemme at åbne for både højre- og venstrehåndede.

Materialer

Der er selvfølgelig forskel på metallet i knive, men det er ikke den eneste materialeforskel, du skal være opmærksom på. En lommekniv med træskaft er flot og et godt valg til mange aktiviteter, men det er ikke det mest praktiske, hvis du for eksempel bruger den på jagt eller til fiskeri, hvor skæftet hurtigt bliver fedtet og svært at holde ved. Her er syntetiske materialer som forskellige typer plast et bedre valg, især hvis du vælger en med gummiriller eller andre grove teksturer, der gør det nemmere at holde grebet om kniven.

Alt udstyr til dine friluftsture på ét sted

Lommeknive, foldeknive og andre smarte friluftsknive er ikke det eneste udstyr, du finder hos os. Vi har alt fra overnatningsudstyr til kogegrej, så du kan blive helt klar til din tur, lige meget hvad du skal. Hvis du skal sove i naturen, kan du se nærmere på vores udvalg af soveposer og liggeunderlag, der sikrer dig en god og varm nat – lige meget om du ligger i telt, bivuak eller noget helt tredje.

Jo bedre udstyr du har med, des bedre en tur får du, og derfor finder du kun høj kvalitet og de bedste produkter, når du handler hos os. Kig vores udvalg igennem og sammensæt det udstyr og tøj, du har brug for til den optimale outdoor-tur for dig.