Jagtgummistøvler

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Jagtgummistøvler til regnvejr og vådt terræn

I Danmark har vi mange regnvejrsdage. Og især på jagter i efteråret og om vinteren kan der komme en del nedbør. Selv når det ikke regner, kan terrænet være vådt – og ingen jagt er nogensinde blevet bedre af at have våde og kolde fødder. Løsningen er et par solide gummistøvler. Nogle af de mest holdbare og bedste gummistøvler er af vulkaniseret naturgummi. Vulkaniseringsprocessen gør gummiet mere holdbart og gør det muligt at støbe gummistøvlen i ét stykke, så der ikke er syninger og andet, hvor der kan komme vand igennem.

Vi forhandler forskellige jagtgummistøvler i vulkaniseret naturgummi og ekstra forstærket Japan-rubber, der garanterer dig en slidstærk, holdbar jagtgummistøvle i høj kvalitet.

Find den rigtige størrelse, støtte og pasform

Når du skal finde gummistøvler til jagt, skal du tænke over, hvilken størrelse du skal vælge, hvor meget støtte de skal give, og hvordan de skal sidde på foden. Skal du for eksempel bruge dem til jagt i de kolde måneder, bør du sørge for god plads i støvlen, så der er plads til en tyk sok og hævede fødder. En hel dags vandring til og fra skoven kan nemlig få fødderne til at hæve en del. Er der ikke plads nok i støvlen, er det dårligt for blodomløbet, og så kan du begynde at fryse.

Når det kommer til støtten, afhænger dit behov af, hvor og hvordan du skal bruge gummistøvlerne. Du har brug for masser af ankelstøtte til jagt i kuperet og ujævnt terræn, mens det måske ikke er så vigtigt, hvis du hovedsageligt skal sidde og vente eller skal gå i blødt og relativt fladt terræn.

For at tjekke om fodsålen giver nok støtte, kan du tage skospidsen i den ene hånd og hælen i den anden og dreje i hver deres retning. Jo mere sålen kan drejes, jo mindre støtte giver de. En fleksibel gummistøvle, hvor du kan dreje sålen en del, er god til lange ture på blødt underlag. Typisk vejer disse gummistøvler mindre, hvilket er en fordel, hvis du skal gå langt. Jo hårdere og mere stabil sålen er, jo mere støtte og beskyttelse giver den, og derfor er en fast jagtgummistøvle bedst til hårdt terræn.

Slip-on eller lynlås?

Noget der kan gøre en stor forskel på pasformen og støtten, er forskellen mellem slip-on gummistøvler og gummistøvler med lynlås. Du kender nok bedst slip-on-modellerne, hvor du bare kan træde ned i støvlen, og så er du klar til at gå. Men mange modeller har lynlås på siden eller bagpå, der giver mulighed for en mere tætsiddende og ergonomisk pasform. Skal du bruge meget støtte og gå i lang tid, bør du vælge jagtgummistøvler med lynlås. Det kan dog også komme an på materialet – nogle gummistøvler er lavet i et fleksibelt materiale blandt andet på skaftet, hvilket giver mulighed for en bedre pasform uden brug af lynlås, så støvlen stadig bare kan trækkes på.

Tænk over sæsonen når du vælger gummistøvler til jagt

Skal du bruge dine jagtgummistøvler om vinteren, bør du overveje at gå en størrelse op – der skal nemlig være plads til en tyk sok og måske en isolerende, varm sål. Du kan også vælge en varmeisoleret gummistøvle eller en gummistøvle med for. Nogle gummistøvler til jagt kan klare temperaturer ned til mange minusgrader, så du ikke kommer til at fryse i løbet af en kold dag i naturen.

Gummistøvler i varmt vejr skaber hurtigt en saunaeffekt for fødderne. Så hvis du skal bruge dine jagtgummistøvler i foråret eller om sommeren, bør du kigge efter nogle kortere modeller, der giver mulighed for at lade ilt og frisk luft komme ned i støvlerne og køle dine fødder lidt af. Og du kan sagtens få gode gummistøvler til jagt, der kun går til anklen eller lidt længere op ad læggen, så du ikke kommer til at koge af varme i dem.

Få ekstra varme i støvlerne med isolering og uldsokker

Har du valgt et par gummistøvler til jagt i koldt vejr, kan du nemt få ekstra varme i dem. For det første kan du som nævnt vælge et par med indbygget isolering, så de kan holde til mange minusgrader. Men derudover kan du også vælge et par gode jagtstrømper, der holder dine fødder varme og lader dem ånde samtidig – for eksempel et par sokker i merinould. Merinould har de samme gode egenskaber som almindelig uld, men er samtidig silkeblødt og lækkert at have på, hvilket er nødvendigt, når du skal gå i det en hel dag. Samtidig er det svedtransporterende, åndbart og hurtigttørrende, hvilket er rigtig smart i et par gummistøvler, hvor der kan blive lidt lummert, når fødderne bliver godt varme.

Hold fødderne tørre med jagtgummistøvler fra Friluft.dk

Som du kan se, er det et rigtigt godt valg at investere i et par jagtgummistøvler, inden du skal på jagt i vådt vejr. Og når du handler hos os, er du garanteret gummistøvler i høj kvalitet, der kan holde til lidt af hvert. Et af de helt store mærker på markedet for gummistøvler til jagt er Gateway1. Det er et relativt nyt mærke på markedet, men har allerede udmærket sig med sko og støvler i god kvalitet – heriblandt et stort udvalg af jagtgummistøvler.

Fra både Gateway1 og andre mærker kan du få jagtgummistøvler til både herre og dame. Klassiske gummistøvler til jagt er holdt i naturfarver såsom brun og grøn, så de ikke vækker opsigt. Du kan også få modeller i de velkendte camouflagemønster, som du sikkert kender fra jagtbukser, jagtjakker osv.

Vi tilbyder billige jagtgummistøvler i høj kvalitet fra nogle af de bedste mærker. Du kan også finde gode tilbud på alt fra uldsokker til imprægnering, så du kan blive helt klar til selv det vådeste jagtvejr. Du finder selvfølgelig også et godt udvalg af regntøj til jagt, så det ikke kun er dine fødder, der bliver holdt tørre. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du bliver blandt de første til at høre om nyheder og udsalg.

Find endnu mere fodtøj i disse kategorier: