Soveposer
-
Snugpak
Sleeper Expedition sovepose
559 kr -
Snugpak
Sleeper Extreme sovepose
594 kr -
Snugpak
Sleeper Expedition sovepose
559 kr -
Snugpak
Sleeper Expedition sovepose
594 kr -
Snugpak
Basecamp Kids Explorer sovepose
349 kr -
Snugpak
Sleeper Lite sovepose
454 kr -
Snugpak
Sleeper Lite sovepose
449 kr -
Snugpak
Basecamp Kids Explorer sovepose
359 kr -
Snugpak
Sleeper Extreme sovepose
589 kr -
Snugpak
Sleeper Lite sovepose
444 kr -
Snugpak
Sleeper Extreme sovepose
495 kr -
Trespass
Bunka børnesovepose
224 kr -
Trespass
Bunka børnesovepose
199 kr -
Trespass
Bunka børnesovepose
244 kr -
Snugpak
Basecamp Kids Explorer sovepose
339 kr -
Nordisk
Puk +10° Curve L
559 kr -
Trespass
Bunka børnesovepose
199 kr -
Trespass
Bunka børnesovepose
244 kr -
Carinthia
Defence 4-185 sovepose
1.564 kr -
Trespass
Doze sovepose
299 kr -
Nordisk
Puk -10° Mummy L
899 kr -
Snugpak
Jungle tæppe
375 kr -
Trespass
Doze sovepose
299 kr -
Trespass
Echotec sovepose
599 kr -
Nordisk
Puk +10° Curve M
537 kr -
Helsport
Mini sovepose
648 kr -
Snugpak
Softie Elite 4 sovepose
1.245 kr -
Trespass
Doze sovepose
299 kr -
Snugpak
Travelpak 2 sovepose
475 kr -
Snugpak
Travelpak 4 sovepose
649 kr -
Nordisk
Gormsson +10° Curve M
854 kr -
Klymit
KSB 0 (XL) sovepose
2.694 kr -
Trespass
Catnap dobbeltsovepose
424 kr -
37%
Trespass
Micron sovepose
279 kr -
Nordisk
Tension Mummy 300 L
1.589 kr -
Snugpak
Travelpak 3 sovepose
549 kr -
Snugpak
Softie Elite 2 sovepose
949 kr -
Carinthia
Defence 4-200 sovepose (lang)
2.099 kr -
Snugpak
Travelpak 1 sovepose
449 kr -
Carinthia
Defence 6 sovepose
1.894 kr -
Carinthia
Tropen sovepose (lang)
1.155 kr -
Nordisk
PUK Scout sovepose
644 kr -
Nordisk
Puk +10° Curve XL
599 kr -
Klymit
Versa Blanket
789 kr -
Snugpak
Softie Elite 3 sovepose
1.199 kr -
Carinthia
Defence 1-185 TOP sovepose
1.001 kr -
Trespass
Snooze sovepose
249 kr -
Carinthia
Kompressionspose M
192 kr
Soveposer der garanterer en god nattesøvn
En god nattesøvn er essentiel, når du er på vandring, camping eller andre outdoor-udflugter. Hvis du ligger og fryser eller sveder hele natten, er det svært at samle energi nok til næste dags aktiviteter. I det ideelle ensemble af outdoor-udstyr har du en kombination af et telt, en sovepose og et liggeunderlag, hvor alt er af høj kvalitet og udvalgt specielt til formålet.
Sover du for eksempel i telt om sommeren, giver det mere mening at vælge et tyndt og åndbart telt end et tungt, isoleret telt til polarforhold – og omvendt. Det samme gælder for soveposer, som et langt stykke ad vejen er det, der bestemmer, om du får en behagelig eller udmattende nat.
Vi har soveposer til både børn og voksne. I vores sortiment finder du soveposer med ekstra bredde, korte og lange soveposer og juniorsoveposer. Tjek vores udvalg og find en sovepose, du kan bruge til din næste outdoor-tur.
Sådan vælger du den bedste sovepose
Der er en del at tænke over, når du skal vælge din nye sovepose, lige meget om den er til camping, vandring eller en længere jagttur. Derfor har vi lavet en lille soveposeguide til dig, så du ved, hvad du skal holde øje med, når du vælger.
Temperaturangivelser
Først og fremmest skal du tjekke soveposens temperaturangivelse. Den fortæller noget om, hvor varm en sovepose er, så du ved, om du kan bruge den til sommer, vinter eller det midtimellem. Som udgangspunkt kan du kigge efter den europæiske standard EN 13537, der angiver, hvilke temperaturer du kan bruge soveposen i. Standarden gør det nemmere for dig at sammenligne soveposer, selv om det er frivilligt for producenterne at bruge den til test af deres produkter.
De tre vigtigste angivelser er komforttemperatur, komfortgrænse og ekstremtemperatur. Komforttemperaturen dækker over den laveste temperatur, en gennemsnitlig kvinde vil være tilpas i, og komfortgrænsen er den laveste temperatur, en gennemsnitlig mand er tilpas i. Er du kuldskær, kan du derfor med fordel kigge på komforttemperaturen.
Skal du overnatte udenfor i ekstreme minusgrader, bør du også kigge efter ekstremtemperaturen. Her er vi nok ikke ude i en dansk vinter, men mere ekstreme forhold som de norske fjelde eller Grønland, hvor temperaturerne kommer noget længere ned end i Danmark. En soveposes ekstremtemperatur angiver den absolut laveste temperatur, hvor du kan holde dig i live uden hypotermi i 6 timer – dog med risiko for frostbid.
Soveposesæsoner
Ud over temperaturangivelsen kan du bruge sæsoner til at finde ud af, hvilken sovepose du skal vælge. Soveposesæsoner er – ligesom sæsoner for telte – inddelt i fem forskellige, hvor 1 er den varmeste, og 5 er den koldeste.
Sæsonmæssigt er der selvfølgelig også forskel på, om du bruger din sovepose indendørs eller udendørs. En 1-sæsons sovepose bruges til varme sommernætter eller indenfor, hvor der typisk er 5 grader eller mere. En 2-sæsons sovepose er til lavere temperaturer i foråret og om sommeren fra 0 til 5 grader.
Kigger du på soveposer til minusgrader, er en 3-sæsons sovepose egnet til kolde nætter fra 0 til -5 grader. Den er derfor god til efteråret eller en mild, dansk vinter. Koldere vintre kræver en 4-sæsons sovepose, hvor temperaturerne kan komme helt ned til -10 grader. Det er den mest almindelige sovepose til vinter, fordi du er sikker på ikke at komme til at fryse.
Den sidste soveposetype er en 5-sæsons sovepose, som du også kan se som ekspeditionssoveposer. Det er soveposer til ekstreme minusgrader – helt ned til -40 grader, så hvis du skal på bjergvandring om vinteren eller på ekspedition i Grønland, Nordnorge eller lignende kolde steder, er det sådan en sovepose, du skal gå efter.
Materialer og isolering
En sovepose er typisk lavet af polyester eller nylon både på indersiden og ydersiden. Det er nemlig åndbart, og så er det muligt at forstærke det, så det bliver mere holdbart og slidstærkt. Du kan også finde soveposer med en belægning, der gør dem vandafvisende og vindtætte.
Men det er fyldet, altså isoleringen, der betyder mest. Du kan vælge mellem dun og syntetisk fyld, og der er stor forskel på, hvad de kan og har af fordele.
En dunsovepose er dyrere end en med syntetisk fyld, men den holder også i længere tid. Desuden er dun det letteste materiale og har en ideel balance mellem isolering, vægt og varme. Skal du bruge en sovepose til længere vandreture eller lignende, hvor det er vigtigt at have let udstyr med, er en dunsovepose det bedste valg – også fordi det er en mere kompakt sovepose, så den fylder mindre i oppakningen.
En sovepose med syntetisk fyld har den fordel, at den er hurtigttørrende. Generelt føles det også bedre inde i den, hvis du lægger dig til at sove, når du er våd eller fugtig, og den er derfor også bedre, hvis du sover i områder med høj luftfugtighed. Og så er den billigere, hvilket er en fordel for mange.
Når det kommer til vask af sovepose, er syntetisk fyld også det nemmeste. Den skal bare vaskes på et almindeligt program på 30 grader, mens du skal køre et skåneprogram, hvor du ændrer på centrifugeringen undervejs, når du har en sovepose med dun.
Dimensioner
Soveposens mål og vægt har meget at sige, når du skal vælge den rigtige. Som vi nævnte med dunsoveposen, er en lav vægt vigtig til for eksempel vandring, hvor du skal tænke meget over, hvad du spænder bag på ryggen. En stor sovepose er dejlig, men kan fylde meget og være tung. Vælg sådan en, hvis du skal på camping eller andet i naturen, hvor vægt og oppakning ikke betyder så meget.
Det samme gælder for en sovepose med ekstra bredde eller en ekstra lang sovepose, som gør komforten endnu bedre, men ikke er praktisk i forhold til mål og vægt. Det kan dog være nødvendigt, hvis du er meget høj eller kræver ekstra bredde for at sove godt. Her kan du også kigge på typen af sovepose – den mest almindelige slags er en mumiesovepose, hvor den snævrer ind ned mod fødderne, men hvis du godt kan lide at ligge på siden eller have ekstra plads omkring dig, er en rektangulær eller ekstra bred sovepose en god prioritering.
En sovepose til voksen både fylder og vejer selvfølgelig mere end en juniorsovepose, men det er alligevel muligt at finde letvægtssoveposer. Typisk anses en sovepose på 300-700 gram for letvægt, så det kan du bruge som udgangspunkt.
Gode tilbud og stort udvalg på Friluft.dk
Når du handler hos os, kan du få fingrene i en sovepose i høj kvalitet til en god pris. Billige soveposer behøver ikke være dårlige, for finder du det rette tilbud, behøver du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Nogle af de bedste soveposer på markedet er Snugpak og Klymit, som du finder i vores sortiment. Det er et henholdsvis britisk og amerikansk brand, der med masser af erfaring tilbyder kvalitetsrige, holdbare og pålidelige soveposer og andet udstyr til outdoor-livet.
Du kan også finde tilbehør til din sovepose. For eksempel kan du købe et soveposeovertræk, der også kaldes for et etui, som beskytter din sovepose og kan gøre den både vand- og vindtæt. Du kan også beskytte indersiden af din sovepose med en soveposeliner – en liner, eller lagenpose, er nemmere at vaske end en sovepose, og så kan den også i nogle tilfælde bruges til at øge soveposens komforttemperatur.