Vandfiltre

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Vandfiltre til friluftslivet: rent drikkevand på farten

Vi har alle hørt det gamle ordsprog: “Uden mad og drikke, duer helten ikke”. Og i friluftslivet er det ganske enkelt et grundvilkår. Men når du er ude i det fri, er det ikke altid, at vandet er rent nok til at drikke. Her kommer vandfiltre ind i billedet.

Et vandfilter er en enhed, der renser vandet fra bakterier, parasitter og andre urenheder. Det er essentielt, hvis du er langt fra en pålidelig drikkevandskilde. Ved at bruge et vandfilter kan du sikkert drikke fra næsten enhver ferskvandskilde og dermed dække dit vandbehov. Det kan altså være med til at forlænge dit eventyr og give dig fred i sindet, så du kan fokusere på at nyde naturen og oplevelsen, uanset om du er på jagt, vandretur eller camping. Det kan også være en god investering, hvis du skal besøge feriedestinationer, der ikke er lige så kendte for deres dejlige drikkevand som hjemlige Danmark.

Sådan fungerer det

Vandfiltre bruger forskellige teknologier til at rense vand. LifeStraw, som er en af de førende og mest populære vandfilter-producenter, bruger en hul fibermembranfilterteknologi. Når du suger vand gennem røret, fjerner det avancerede membranfilter 99.999999% af bakterier, 99.999% af parasitter og 99.999% af mikroplastik, sand og uklarhed ved hjælp af mikro- og ultrafiltrering. Det betyder, at du kan drikke direkte fra floder, søer og andre ferskvandskilder uden at bekymre dig om vandkvaliteten. Nogle vandfiltre har også et aktivt kulfilter, der er med til at forbedre vandets smag og lugt ved at reducere mængden af klor og andre kemikalier.

Vælg det bedste vandfilter til dine behov

Vi har et stort udvalg af vandfiltre fra mærker som LifeStraw og Camelbak. Nogle, de såkaldte personlige filtre, er designet til at blive brugt som et almindeligt sugerør, hvor du drikker direkte fra vandkilden, mens andre er integreret i drikkedunke. Du kan altså nemt fylde dunken op, fordi vandet filtreres automatisk, når du drikker af den. Hvilken type, du foretrækker, afhænger af dine specifikke behov og præferencer.

Men husk, at vandfiltrene ikke varer evigt. De kan typisk rense omkring 1000L vand, før de skal udskiftes. Heldigvis har vi både nye filtre og udskiftelige filtre på lager.

Dit næste friluftseventyr venter derude

Selvom vandfiltre er utrolig smarte og kan gøre en kæmpe forskel, når du er langt fra den nærmeste vandhane, er de kun én del af det udstyr, du skal have med på dit næste friluftseventyr. Skal du ud i varierende vejrforhold, kan du heldigvis også finde vandtætte jakker, forskellige outdoor-bukser i varierende tykkelser og materialer samt praktisk outdoor-fodtøj her hos os.

Hvis du har spørgsmål om, hvilken type vandfilter der kunne være bedst for dig, eller du har brug for rådgivning om andet udstyr, er du altid velkommen til at kontakte os på info@friluft.dk. Vi er her for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af dit friluftsliv!