Snorkler

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Smarte snorkler til sjov i vandet

Selvom det kan være hyggeligt og fascinerende at betragte havet fra strandkanten, åbner der sig en helt ny verden, når du kigger under overfladen. Med en god snorkel behøver eventyret under bølgerne ikke at være en fjern drøm! En snorkel giver dig nemlig mulighed for at trække vejret og udforske livet i vandet uden besvær. Med sit enkle design er den nem at bruge, uanset om dagen byder på afslappende observation af undervandsverdenen eller undervandsjagt.

Oplev verdenen under overfladen

Når du skal vælge dig en snorkel, er det vigtigt at finde en model med et godt mundstykke. Cressi laver f.eks. nogle rigtig gode snorkler med silikonemundstykker. Silikone er både behageligt, fordi det er blødt, samtidigt med at det er utroligt holdbart. Med et anatomisk vinklet mundstykke, der er med til at reducere kæbetræthed, kan du snorkle længe uden ubehag. Og kombinerer du din nye snorkel med en dykkermaske, der dækker næsen eller et par svømmebriller med bredt udsyn, kan du flyde længe rundt i vandoverfladen og kigge på, hvad der foregår på havbunden, mens du trækker vejret helt normalt.

De fleste snorkel-modeller har et strømlinet design, der reducerer den modstand, den skaber, når du svømmer. De fleste har desuden også en justerbar klip, der gør det muligt at fastgøre snorklen på enhver maske.

Nogle snorkler har en udluftningsventil, der gør det let at tømme snorklen for vand, hvis en bølge skulle skylle ind over dig, eller du beslutter at dykke ned under overfladen for at se nærmere på noget nede på havbunden. Normalt skal du manuelt puste vandet ud af røret igen, men har snorklen en ventil, kan du altså bare trykke på den. Jo lavere ventilen sidder, jo hurtigere vil røret tømmes. For at forebygge vand i snorklen har nogle modeller desuden en såkaldt sprøjtebeskytter eller stænkskærm, der skærmer toppen af røret fra bølger for at minimere vandindtrængning.

Kom godt i gang med en snorkel til børn og voksne

Den primære forskel på en børnesnorkel og en til voksne er størrelsen på mundstykket. Snorkler til børn har et mindre mundstykke, så den er behagelig at bruge. Selvom alle kan blive ømme i kinderne og kæben, hvis de snorkler længe, er det altså altid en god idé at købe en børnesnorkel til junior frem for at låne dem din voksenmodel.

I vores udvalg af snorkler har vi mange forskellige modeller til både voksne og børn i varierende prisklasser, så der er lidt for enhver smag. Om en klassisk snorkel uden de vilde features er nok for dig, eller om du skal investere i en med udluftningsventil og stænkskærm, er helt op til dig. Vær blot opmærksom på, om snorklen kommer med en snorkelholder, eller om du finder en i vores samling af tilbehør til snorkling, så du kan fastgøre den på din dykkermaske.

Hvis du ikke vil købe snorkel, maske og evt. snorkelholder separat, kan du også købe et samlet snorkelsæt, hvor du får alle delene. Nogle snorkelsæt kommer endda også med et sæt svømmefødder, så du rigtig kan sætte fart på din undervandssightseeing. Hvis der er køligt, der hvor du skal snorke, eller du gerne vil beskytte din hud mod solens skarpe UV-stråler, kan du overveje at investere i en smart våddragt i neopren.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket udstyr skal man bruge til snorkling?

For at snorkle skal du have det rigtige udstyr for at få den bedste oplevelse. En snorkel er selvfølgelig essentielt udstyr. Den skal kombineres med en dykkermaske eller en svømmebrille med bredt udsyn, hvor der er plads nok til, at snorkelen kan fastgøres. Det giver dig mulighed for at se undervandsverdenen klart, mens du trækker vejret komfortabelt. Ud over dette basisudstyr kan svømmefødder være en fremragende tilføjelse. De giver dig mulighed for at bevæge dig hurtigere og mere effektivt i vandet, hvilket kan forbedre din snorkleoplevelse betydeligt. Husk altid at vælge snorkeludstyr af god kvalitet for maksimal sikkerhed og komfort.

Hvordan virker en snorkel?

En snorkel er et åndedrætsrør, som du har i munden, mens den anden ende stikker op over vandoverfladen. Når du svømmer med hovedet under vandet, gør snorkelen det muligt for dig at trække vejret uden at løfte hovedet op. Så længe toppen af snorkelen er over overfladen, tillader røret nemlig fri luftpassage. Nogle moderne snorkler har også en ventil, der gør det let at fjerne vand, hvis toppen ved et uheld kommer under overfladen.

Hvordan dykker man med snorkel?

Snorkling giver dig mulighed for at observere undervandslivet tæt på overfladen uden brug af reelt dykkerudstyr. Først monterer du snorkelen på din dykkermaske. Med snorkelen i munden og ansigtet nede i vandet, kan du trække vejret sikkert gennem røret. Hvis du vil dykke dybere, så tag en dyb indånding, hold vejret og dyk ned. Under snorkeldykning vil snorkelen fyldes med vand. Så når du vender tilbage til overfladen, skal du tømme den ved enten at blæse kraftigt ud gennem den eller benytte en udluftningsventil, hvis din snorkel har en sådan.