Pandelamper

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Pandelamper til alle dine udendørsaktiviteter

I naturen er det ekstra vigtigt at have lys med sig, når mørket falder på. Med en kraftig pandelampe har du en god lyskilde, samtidig med at du har hænderne fri. Det er for eksempel praktisk, når du skal gøre lejren klar til natten ved at opsætte telt og lave bål, gøre dig klar til jagt i de tidlige, mørke morgentimer eller færdiggøre de sidste kilometer på vandretur med kort og kompas i hånden i aftenmørket.

Pandelamper findes i forskellige størrelser og varianter, der egner sig til forskellige formål. Fælles for dem alle er, at de for mange outdoor-entusiaster er en uundværlig del af udstyret, så der altid er lys lige ved hånden, når mørket falder på.

Du kan også se vores udvalg af lommelygter, hvis du vil have en håndholdt lygte. Det kan være en fordel, hvis du vil have mere kontrol over, hvor du lyser hen, og hvis du ikke har brug for at have begge hænder fri.

De fleste modeller i dag er LED-pandelamper, hvilket vil sige, at de har en LED-pære. Det er blandt andet en fordel, fordi denne type pære ikke bliver varm som en glødepære, og så sparer du strøm og får dermed en længere levetid på en LED-pandelampe.

Hvad skal din pandelygte bruges til?

Som vi har nævnt, findes der et væld af forskellige pandelygter på markedet i forskellige størrelser og med forskellige funktioner, batterityper og -levetid og meget mere. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige pandelygte til de aktiviteter, du skal bruge den til, så du får mest ud af den. Mange pandelygter kan bruges til flere forskellige aktiviteter, hvis de for eksempel har en lang batteritid, er vandtætte og har nogle af de almindelige, mest anvendelige funktioner, men skal du bruge den til et meget specifikt formål, kan det være en fordel at gå målrettet efter en pandelygte med de rette egenskaber og funktioner.

Løb og cykling

I hverdagen er løb en af de mest almindelige aktiviteter, hvor du kan have glæde af en pandelampe. En pandelampe til løb skal generelt være kompakt og let, så du ikke bliver generet af den, når du har fuld fart på, men derudover kan dine behov være forskellige, alt efter om du løber i skoven eller i byen.

I skoven – for eksempel til orienteringsløb – har du brug for en af de kraftige pandelamper, så du nemt kan orientere dig på de mørke stier, og se, hvor du træder. En kraftig lysstyrke giver dig en større lyskegle, så du har et bredere synsfelt. I byen har du gadelygter til at vise dig vejen, så her har du brug for en pandelampe til at gøre dig synlig i trafikken, eller hvis du løber et sted med dårlig gadebelysning. Derfor behøver du ikke en pandelampe med nær så kraftig lysstyrke.

Til brug i byen kan du med fordel vælge en pandelampe med rødt advarselslys bagpå, så du bliver ekstra synlig. Advarselslyset er også en fordel, hvis du leder efter en pandelampe til cykelhjelme. Det gør dig både ekstra synlig og giver dig bedre lys på cykelturen.

Vandring og jagt

Hvis du skal bruge en pandelampe til jagt, vandreture eller andre udflugter, der kan få dig ud i skoven, når mørket falder på, bør du prioritere en bred lyskegle og lang batteritid. Den brede lyskegle er vigtig for at give dig et godt udsyn, når du skal sætte telt op, klargøre mad til aftensmaden osv. Og medmindre du har ekstra batterier eller en oplader med, bliver der meget mørkt omkring dig, hvis din pandelampe løber tør for batteri.

Du bør også vælge en model, der ikke er for tung. Går du i mange timer med din pandelampe, kan den hurtigt komme til at virke klodset og tung, hvis du ikke vælger en kompakt og let model. Du kan også nyde godt af at have forskellige indstillingsmuligheder, så du for eksempel kan tilpasse mængden af lys og størrelsen på lyskeglen, alt efter hvornår og til hvad du bruger lygten.

Kajak, kano og andre vandaktiviteter

Det siger næsten sig selv, at hvis du skal bruge en pandelampe til kajak- eller kanoture, fiskeri eller andre vandaktiviteter, skal du vælge en vandtæt model. Mange modeller er vandtætte ned til et vist antal meter, så du ikke skal være bange for at tabe din pandelampe i vandet. Når du er på vandet, er det vigtigt at kunne orientere sig ordentligt, og derfor bør du gå efter maksimal lysstyrke og muligheden for en bred lyskegle.

Generelt er det en god idé at overveje, om du har brug for en vandtæt pandelampe, så du kan have den på i regnvejr – både når du skal bruge en pandelampe til løb, vandring, vandaktiviteter og hvad du ellers kan finde på. Du kan altid risikere at rende ind i en regnbyge, og så er det rart at vide, at lampen kan holde til det.

Genopladelig pandelampe eller pandelampe med batteri

Et af de største spørgsmål, når du skal købe en pandelampe, er, om du skal vælge en genopladelig pandelampe eller en model med batterier. Om du skal vælge det ene eller det andet kommer an på, hvad du skal bruge den til, og især hvor meget du skal bruge den.

Pandelamper med batteri er typisk billigere end genopladelige pandelamper, men hvis du skal bruge din pandelampe flere gange om ugen, kan det godt kan betale sig at købe en genopladelig model, så du ikke skal købe nye batterier hele tiden.

Den bedste pandelampe er derfor ikke nødvendigvis en bestemt type. Selv om genopladelige pandelamper vinder ind på markedet, er der stadig mange fordele ved en model med batterier – så overvej både budget og formål, inden du vælger.

Find en god pandelampe til en god pris hos os

Hvis du er ved at investere i en masse forskelligt grej til outdoor-livet, er det ikke sikkert, du synes, den største pose penge skal bruges til en pandelampe. Ikke desto mindre bør du prioritere at få en god pandelampe, da den virkelig er guld værd, når du begiver dig ud i mørket.

Vi er dog enige i, at det ikke skal koste en bondegård at blive klar til outdoor-ture, løbeture eller andet, så derfor gør vi vores bedste for at tilbyde dig de bedste priser på vores tøj og udstyr herunder også vores pandelamper. Vi tilbyder desuden prismatch, så hvis du finder en billig pandelampe et andet sted, matcher vi prisen. Derudover har vi jævnligt pandelamper på tilbud, så du kan blive godt udstyret til en endnu bedre pris.