Kikkerter med afstandsmåler

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Kikkerter med afstandsmåler til jagt og naturoplevelser

Kikkerter med afstandsmåler bruges til at se afstanden fra dig til et givent objekt gennem linsen. Det er en kikkerttype, der hovedsageligt bruges til jagt, fordi du aktivt kan holde øje med afstanden til for eksempel et bytte, en klynge træer eller lignende, og på den måde sigte mere sikkert og præcist med din riffel eller dit gevær.

Til jagt kan du også kombinere fordelene ved en kikkert med afstandsmåler og dit våben. Vælg et kikkertsigte, der ligesom din kikkert har indbygget afstandsmåler, som du kan fastgøre på en riffel eller et gevær for at undgå at skifte mellem kikkert og våben, inden du skyder.

En kikkert med afstandsmåler kan selvfølgelig også bruges til andet end jagt. Tag den med på en fuglekiggertur, på en vandretur, safari eller lignende, hvor det kan være interessant at se, hvor langt du er fra et dyr eller andet i naturen.

Kikkert med kompas og afstandsmåler

En variant af den klassiske model med indbygget afstandsmåler er en kikkert med kompas og afstandsmåler kombineret. Så får du både afstanden og kan nemt og hurtigt orientere dig gennem linsen med kompasset.

Med denne kombination får du en kikkert, der fuldstændig eliminerer alt gætværk. Det er især en fordel på jagt, hvor gætværk kan være en del af for eksempel en anstandsjagt, hvor du sidder stille og venter på byttet og er afhængig af blandt andet vindretning og afstand.

Vigtige parametre at overveje før du køber

Der findes mange forskellige slags kikkerter, og selvom du har besluttet dig for, at du skal have en kikkert med afstandsmåler, er der stadig nogle overvejelser, du bør gøre dig, før du vælger.

Kikkert med laser afstandsmåler

Først og fremmest skal du overveje, hvordan din afstandsmåler skal virke – det vil sige, hvordan den måler afstanden gennem kikkerten fra dig til et objekt. Den mest almindelige målertype er laser, der både findes som en almindelig laser og en infrarød laser. De er begge praktiske, fordi de giver en hurtig og nem aflæsning af afstanden.

Tænk over måleafstand

Der er forskel på, hvor langt de forskellige afstandsmålere måler, og derfor er det vigtigt, at du kigger på specifikationerne for den specifikke kikkert. Du kan få kikkerter med afstandsmåler, der kan måle lidt mere end en halv kilometer, men du kan også få modeller, der er helt oppe på 2000-3000 meter. Tænk over, hvor meget du har brug for – er du typisk tæt på det objekt, du observerer i kikkerten, eller er du meget langt væk?

Størrelse og vægt

Som med alle andre typer kikkerter skal du også tænke over, hvor stor og tung din kikkert med afstandsmåler skal være. Som nævnt kan du bruge den til flere forskellige formål, og det kan give forskellige krav til, om du har brug for en lille, let model eller en større, mere stabil kikkert med afstandsmåler.

Vi har kikkerter til alle behov

Vi har samlet et stort udvalg af kikkerter, så du har rigeligt at vælge imellem. Du finder blandt andet:

Du kan også se vores samlede udvalg af kikkerter, hvis du vil undersøge alle mulighederne.