Outdoor sko

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Outdoor-sko til det aktive udemenneske

Outdoor-sko er let fodtøj skabt til at give dine fødder den nødvendige støtte og beskyttelse, når du bruger naturen. De kan nemlig hjælpe dig med at undgå skader og øge din komfort. Hvis du leder efter en god allround sko, du kan bruge til forskellige friluftsaktiviteter er outdoor-sko lige sagen.

Friluftslivet spiller en større og større rolle i manges hverdag, og det er der mange gode grunde til. Blandt andet får du masser af frisk luft og fornyet energi, når du bevæger dig ud i naturen, og det er derfor godt for både krop og sjæl at bruge tid udenfor. Men outdoor-livet stiller krav til din påklædning. Så start fra bunden og få styr på fodtøjet, inden du begiver dig ud i naturen.

Gode sko til fritid og hverdag

Outdoor-sko er lette, fleksible og alsidige, hvilket gør dem velegnede til en række forskellige udendørsaktiviteter. De er nemlig gode til forskellige terræner og vejrforhold. De er ofte åndbare og har god trækkraft på forskellige typer underlag, hvilket betyder, at de er gode til outdoor-aktiviteter som havebrug, jagt, vandring og trail running. Hvis du udelukkende skal bruge dem til vandring, kan du overveje om et par stivere vandresko, der giver endnu mere støtte og stødabsorbering, er et bedre bud.

Outdoor-sko er også gode til camping, da de er lette og kan bruges til at gå rundt på campingpladsen og udforske området omkring lejren. De er også ideelle som gode gåsko til dig, der har hund, går mange ture med barne- eller klapvognen eller godt kan lide at handle ind med din solide rygsæk. De kan også være et rigtig fint valg til rejser med sightseeing, hvor de er komfortable og kan bæres i mange timer. Hvis du planlægger at købe outdoor-sko, er det vigtigt at overveje, hvilken type aktivitet du vil bruge dem til, og hvilke funktioner og egenskaber der er vigtige for dig.

Lette outdoor-sko eller robuste outdoor-støvler?

Outdoor-sko og outdoor-støvler er begge designet til at blive brugt i udendørsaktiviteter, men de adskiller sig på nogle vigtige måder. Outdoor-sko er normalt lettere og mere fleksible end outdoor-støvler. og du kan derfor sagtens tage dem på til hverdag, selvom du ikke lige har det store udendørsprojekt planlagt. Nogle ligner faktisk helt almindelige sneakers.

De er ofte lavet af åndbare materialer, som gør dem mere velegnede til aktiviteter, der kræver god bevægelsesfrihed. Outdoor-sko er også mere alsidige og kan bruges i forskellige terræn og vejrforhold, afhængigt af deres specifikke design.

På den anden side er outdoor-støvler normalt mere stive og beskyttende end outdoor-sko. De har et højere skaft og giver derfor mere støtte til anklerne. Det gør dem mere velegnede til aktiviteter, der involverer hårdt terræn eller tung oppakning. Outdoor-støvler er også mere velegnede til at beskytte fødderne mod elementerne, da de er mere vandtætte og varmeisolerede end de fleste outdoor-sko.

Værd at vide inden du vælger

Som altid når du køber nye sko, er der nogle ting, du skal huske at overveje. Her tænker vi på pasform, materialer, vægt og andre gode egenskaber. For at du kan vælge de helt rette outdoor-sko, vil vi kort gennemgå faktorerne.

Pasform

En god pasform er det vigtigste ved outdoor-sko, især hvis du hovedsageligt bruger dem til at gå længere ture. En god pasform betyder, at skoene føles behagelige og giver dig optimal støtte. Det betyder også, at der ikke er nogen ubehagelige trykpunkter, hvor skoene sidder for tæt. Mens de samtidigt ikke må sidde for løst, så der kan skabes friktion. Det kan nemlig give vabler.

Det er derfor vigtigt at prøve skoene indenfor derhjemme for at sikre dig en god pasform. Vi anbefaler at prøve skoene på sidst på dagen, når fødderne er hævede og størst. Det er også altid en god idé at prøve skoene med den slags outdoor-sokker, du har tænkt dig at bruge i dem. På den måde sikrer du dig, at der er nok plads til dem.

Materialer

Hvad skoene er lavet af er også en vigtig faktor at overveje. Det har nemlig stor betydning for deres holdbarheden og ydeevne og selvfølgelig for din komfort. Nogle af de mest almindelige materialer, der bruges i outdoor-sko, er læder, forskellige syntetiske materialer og mesh.

Læder er et holdbart og slidstærkt materiale, der giver god støtte og beskyttelse. Det er desuden naturligt vandtæt og isolerende. Dermed er det godt i køligt og dårligt vejr. Læder kan være mindre åndbart end andre materialer og tage lidt længere tid gå til. Nubuck-læder og ruskind er dog mere åndbart end kernelæder. Syntetiske materialer er lettere og mere åndbare end læder, men er ikke lige så holdbare.

Det mest åndbare materiale er mesh. Det er et let og giver rigtig god ventilation, der er perfekte til varme forhold. Det er ikke nær så holdbart som andre materialer og kan hurtigere blive slidt. Forskellige typer af materialer kan kombineres i samme outdoor-sko for at opnå de bedste egenskaber og fordele fra hvert materiale.

Åndbarhed, vandtæthed og vægt

Åndbarhed og vandtæthed er to andre vigtige faktorer at overveje, når du vælger outdoor-sko. De kan nemlig i høj grad påvirke din komfort. Åndbarhed henviser til skoenes evnen til at slippe af med overskydende varme og fugt fra fødderne. Hvis skoene ikke er åndbare, kan dine fødderne blive svedige. Er de det gennem længere tid, f.eks. fordi du er ude om sommeren, kan det føre til vabler, lugt og andre gener. Derfor er det vigtigt at vælge sko med åndbare materialer, som f.eks. mesh, der tillader varmen og fugten fra dine fødder at slippe ud.

Vandtæthed er også en vigtig faktor at overveje, især hvis du planlægger at bruge dem i regnvejr eller våde forhold. Vandtætte outdoor-sko af læder eller med GORE-TEX®-membran kan holde dine fødderne tørre og komfortable, mens du er aktiv udendørs.

Åndbarhed og vandtæthed er svære at kombinere, så det er vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad der vigtigst for dig. Vandtætte sko er typisk tungere end de åndbare, da de er fremstillet af tungere materialer og membraner. Hvis du ønsker en let outdoor-sko, er det derfor vigtigere at finde et par, der er blot er vandvisende. Så kan du vælge at supplere med et par 100 % vandtætte gummistøvler til de dage, hvor det er nødvendigt.

Sådan passer du på dine nye outdoor-sko

Når du køber nye outdoor-sko, er det vigtigt at passe godt på dem, så du kan have glæde af dem længe. Her er nogle tips til, hvordan du kan passe på dem:

  • Imprægnering hjælper med at beskytte skoene mod fugt og snavs og kan forlænge deres levetid. Det er en god idé at imprægnere dem, inden du tager dem i brug, og gentage processen regelmæssigt efter behov. Hvis de er lavet af læder, bør du bruge læderbalsam, -fedt eller -olie for at styrke og bevare læderets naturlige vandtætte evner.
  • Brug et skohorn, når du tager skoene på for at undgå at beskadige hælkappen.
  • Rengør skoene med jævne mellemrum for at forhindre snavs og pletter i at sætte sig fast og skade skoenes overflade. Brug en blød børste eller klud og mild sæbe til at rense skoene forsigtigt. Husk også at rense dem under sålen, så grebet bevares.
  • Hvis du opbevarer skoene korrekt – på et tørt og godt ventileret sted – når du ikke bruger dem, kan det hjælpe med at forhindre fugt og dårlig lugt i at opbygge sig i dem.
  • Hvis skoene har brug for reparation, som f.eks. en genopbygning af sålen eller reparation af en revne, er det en god idé at få dem repareret hurtigst muligt. Det kan nemlig forlænge skoens levetid og spare dig penge på længere sigt.

Ved at tage dig godt af dine outdoor-sko kan du sikre, at de bevarer deres gode egenskaber og holder længe.

Køb gode outdoor-sko til dame og herre online

Mænd og kvinder har helt generelt forskellige fødder. Derfor har vi også outdoor-sko til både mænd og kvinder. Den største forskel er, at kvinder typisk har smallere fødder end mænd, og derfor er damemodellerne som regel smallere. Der kan også være forskel på, hvor fleksibel sålen er, hvilket kan gøre en stor forskel for, hvordan skoen støtter din fod. Der er selvfølgelig også undtagelser, og hvis du har problemer med at finde en pasform, der virker for dig, kan det være, at du skal prøve en sko fra det andet køn – måske er alt, du har brug for, en bredere eller smallere pasform.

Gå på jagt i udvalget af sko til vandring, fritid og andre aktiviteter og find et par, der opfylder alle dine behov. Vi har altid gode priser, og der er ofte gode tilbud, som du kan holde øje med, hvis du er ude efter et par billige outdoor-sko.