Save

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Bensave og slagtesæt til jagt

Når du går på jagt, er det vigtigt, at du har det rigtige udstyr, når det kommer til flåning og partering af vildtet. Det rette udstyr sikrer dig et godt resultat med en korrekt brækning, forlægning og udbening af vildtet – og lækker mad efterfølgende.

Hos Friluft.dk har vi forskellige typer af bensave, foldesave og hele slagtesæt, der indeholder alt, hvad du skal bruge til at flå og partere vildtet med. Så er du klar, uanset om du har skudt fuglevildt, harer eller råvildt.

Hvad indeholder et slagtesæt?

Et slagtesæt til jagt er sammensat, så du har det nødvendige udstyr lige ved hånden, når du kommer hjem med dyret, eller hvis du skal rense og partere det, mens du er ude på jagt eller på outdoor-tur. Et typisk slagtesæt kommer i en praktisk kuffert eller transportkasse og indeholder:

  • En skarp dolk

  • En opbrækkerkniv

  • En benkniv

  • En bensav

  • Ribbensspreder

  • Handsker

  • Slibesten

Derudover findes der slagtesæt, som kan bruges til såvel vildt som fisk. Her er der ekstra dele, som:

  • Udbenings- og filetkniv

  • Vildtsaks

  • Skærebræt

Hvorfor skal jeg købe et slagtesæt?

Som jæger har du en række helt unikke opgaver, når du skal klargøre vildtet. Det er opgaver, som kræver det rette værktøj, når du skal brække, skinne, rense, grovpartere, udbene og finpartere dyret.

En god jagtkniv og et slagtesæt er lige så stor en del af at få dyret med hjem til fryseren som riflen. Riflen nedlægger vildtet, men bliver dyret ikke efterfølgende gjort rigtigt og effektivt i stand, finder det aldrig vej til gryderne og ovnen i køkkenet – og kødet er spildt.

Med et slagtesæt får du både knive, bensave og andet, som gør dit arbejde med at klargøre kødet meget nemmere. For når det kommer til dyr med knogler, skal du have stærke og holdbare knive og save af den mere heftige slags, så du kan skære gennem sener og led.

Vores slagtesæt kan transporteres med på jagt, eller du kan have sættet derhjemme som en del af dit private hjemmeslagteri.

Multifunktionelle outdoor-save og bensave

Ønsker du ikke at investere i et helt slagtesæt, kan du supplere din gode jagtkniv med en outdoor-sav, der også kan bruges som en effektiv bensav. Mange er glade for vores foldesave, fordi de er så praktiske og nemme at have med på tur.

Med en god kniv og en multisav kan du sammensætte dit eget personlige survival-kit til outdoor-livet. Savene udmærker sig ved at være både robuste og stærke med tandmønstre, der kan skære igennem både træ og knogler.
Savene fylder nærmest ingenting i oppakningen og er superlette med en vægt på få hundrede gram.

Er slagtesæt og save lovlige at have med på jagt?

Ja, det er lovligt for dig at have et slagtesæt til vildt og en outdoor-sav med dig, også selv om knivene i sættet måske er længere, end knivloven lige umiddelbart foreskriver.

Den generelle regel er, at en kniv maksimalt må have et blad på 12 cm., og at den kun må bæres udenfor din private matrikel, hvis du skal bruge den til arbejde eller fritidsaktiviteter som f.eks. jagt.
Det er dog kun en hovedregel, for ifølge den nye knivlov må du gerne bære en længere kniv og derfor også et jagtsæt, hvis du har et ”anerkendelsesværdigt formål” med det. Det gælder derfor, hvis du er på vej ud på jagttur eller lige kommer fra en jagt.

Tænk på hygiejnen, når du brækker vildtet

Udover jagtkniv, jagtsav eller slagtesæt bør du som jæger altid have flere par latexhandsker eller lignende med dig. Der er handsker med i de fleste slagtesæt, men gør det alligevel til en vane at komme nogle ekstra handsker i lommen, inden du går hjemmefra.

Det er ikke altid muligt at vaske hænder, når du er på jagt – og det nedlagte vildt er jo faktisk mad og skal behandles med henblik på hygiejne, så du undgår kontaminering af kødet.

Et par handsker beskytter dels kødet mod de bakterier, du kan have på dine uvaskede hænder. Det vil også ofte være nødvendigt at skifte handsker efter brækning for at sikre, at mavebakterier ikke spredes til kødet.

Endelig kan handskerne beskytte dig, hvis dyret skulle have en sygdom, du først kan se, når du har åbnet det.

Find alt det lækre udstyr til jagt i vores webshop

Hos Friluft.dk finder du altid et stort og varieret udvalg af jagtartikler fra beklædning til udstyr, knive og klassiske jagttasker. Vi har kort sagt udstyret til dig, uanset om du dyrker bukkejagt, går efter ænder, harer og fasan – eller du tager på jagtrejser til andre lande.

Vi lægger vægt på kvalitet, ligesom vores kunder. Derfor finder du hos os udelukkende lækkert og funktionelt jagtudstyr, beklædning og tilbehør fra førende mærker som f.eks. OutdoorEdgeDeerhunter, Jaeger og Gateway1 i vores shop.