Outdoor hovedbeklædning

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Hovedbeklædning til vandreture og andre outdoor-aktiviteter

Noget du ikke kommer udenom til de fleste outdoor-aktiviteter, er din hovedbeklædning. Om sommeren skal du beskytte dig selv mod solens stærke stråler, og om vinteren skal du holde dig varm. Derfor er det vigtigt, at du gør hovedbeklædning til en fast del af din outdoor-garderobe.

Vi har huer, halsedisser, hatte og mange andre slags hovedbeklædning til outdoor-livet fra nogle af de største mærker på markedet. Se for eksempel de mange masker, kasketter og halsedisser fra Northern Hunting, der er lavet i høj kvalitet efter mærkets vision om at skabe godt, kvalitetsrigt jagt- og outdoor-tøj til en fair pris.

Uanset om du har brug for en vandrehat, en løbehue eller en alsidig halsedisse, kan du finde det i vores udvalg. Gå på opdagelse og se de mange slags hovedbeklædning, du kan få brug for til dit aktive outdoor-liv.

Halsedisser – alt i én

En af de mest populære typer hovedbeklædning til outdoor-livet er halsedisser. Med en halsedisse kan du klare næsten alle aktiviteter uden at blive kold på ørerne, halsen eller toppen af hovedet. Du kan nemlig bruge den på utallige måder, hvis du kender de smarte tricks.

Den helt grundlæggende måde at bruge en halsedisse er som et halsrør. Her kan du også vælge at trække den længere op over munden til under næsen og bruge den som en halv ansigtsmaske til de helt kolde dage, hvor du ikke vil have iskold luft direkte ned i lungerne, når du er ude at løbe eller vandre.

Du kan også bruge din halsedisse som en løbehue, hvor du gerne vil have varme, men uden at føle dig helt indelukket og koge under huen, når du er løbet varm. Fold din halsedisse, så den kan trækkes over hovedet og dække ørerne og toppen af hovedet som almindelige løbehuer gør. Så kan du også nemt trække den længere ned undervejs på løbeturen, så den fungerer som et pandebånd i stedet for en løbehat eller -hue.

Balaclava: den nye outdoor-trend

En gammel kending er kommet tilbage på hylderne og hjem i skabene: balaclava. Hvis navnet ikke siger dig noget, så er det måske, fordi du kender denne særlige hovedbeklædning som en elefanthue.

Den smarte balaclava er perfekt til outdoor-aktiviteter, fordi den bliver, hvor den skal, og varmer over det hele – rundt om halsen, over ørerne og hen over hovedet. Nogle modeller går endda op over munden og ned over panden. Du har derfor mange muligheder for at vælge en balaclava, der passer til dine behov.

De bedste materialer til sommer og vinter

Når du kigger efter items til din outdoor-garderobe, er det vigtigt, at materialerne passer til den årstid, du skal bruge det. Til både sommer og vinter skal du kigge efter åndbare og svedtransporterende materialer. Fleece og merinould er især godt til de kolde måneder, da de giver god varme. Om sommeren bør du kigge efter syntetiske materialer, der ikke er nær så varme, men stadig tørrer hurtigt og er til at ånde i. Derudover er det vigtigt med en form for skygge, så du beskytter dine øjne og skygger for solens stråler på din sarte hud omkring hovedet.

Heldigvis finder du mange forskellige materialer på friluft.dk, så du kan finde den hovedbeklædning, der passer til din yndlingsaktivitet – lige meget om det er vandring, camping, eller noget helt tredje. Hvis du går på jagt, er du måske interesseret i at se vores udvalg af jagthatte. Det er dog værd at bemærke, at du selvfølgelig sagtens kan bruge en jagthat eller en løbehue til flere forskellige aktiviteter. Det er derfor ikke nødvendigt at have bunkevis af forskellig hovedbeklædning, hvis du har mere end én interesse – men det er selvfølgelig en helt valid undskyldning, hvis du gerne vil bygge en samling op!

Vores udvalg af hovedbeklædning til outdoor-livet er primært holdt i naturfarver, der passer til det meste. Derfor kan samtlige modeller også bruges til både dame og herre, samtidig med at de passer til din øvrige påklædning. Tjek vores udvalg og bliv inspireret til nye outdoor-eventyr i den skønne natur.

Gå på opdagelse i vores andre kategorier

Outdoor-jakkerOutdoor-bukserOutdoor-skjorterOutdoor-trøjerOutdoor-vesteOutdoor-shortsOutdoor-T-shirtsOutdoor-undertøjOutdoor-strømperJagtjakkerJagtbukserJagtskjorterJagttrøjerJagtundertøjJagtvesteJagttøjJagthandskerJagtstrømperSoveposerVandreskoVandrestøvlerTelteTasker & RygsækkeLiggeunderlagBivy bags