Optiktilbehør

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Praktisk optiktilbehør

Når du skal observere dyreliv i naturen, er en god kikkert lige sagen. Med en kikkert kan du få øje på selv små objekter, hvilket er guld værd for både jægeren, fuglekiggeren og enhver anden, der måtte være interesseret i at observere verden omkring sig nærmere. Med det rette tilbehør til din kikkert og andet optiske udstyr kan du få endnu mere glæde af det og sikre dig, at det holder i mange år.

Sikker transport og opbevaring

Det er selvfølgelig vigtigt både at passe godt på din kikkert, men det er også rart at have nem adgang til den, fremfor at den ligger trygt omme i din rygsæk. Begge dele kan du opnå ved at købe en kikkerttaske, som er designet til at beskytte den og samtidigt give dig nem adgang til den.

Med en kikkerttaske er din kikkert godt beskyttet mod elementerne samt eventuelle stød og slag. De praktiske stropper sørger for at fordele vægten, så du, selv med en større kikkert, ikke skal bekymre dig om at få ondt i nakken eller skuldrene. Vores alsidige kikkerttasker kan bruges til alle slags kikkerter og har samtidigt smarte lommer, der giver dig plads til at medbringe andre smågenstande som et kompas eller en powerbank til din telefon.

Ligesom en kikkerttaske gør det muligt for dig at holde dine hænder fri, kan du opnå samme frihed med en kikkertrem. I vores udvalg kan du vælge imellem en klassisk rem, der hænger over skulderen og en ergonomisk kikkertrem, der fordeler vægten mere ligeligt over din overkrop. Hvilken type, du skal vælge, kommer an på, hvor tung din kikkert er, og selvfølgelig hvad du fortrækker personligt.

Vedligehold og rengøring af optisk udstyr

Udover at tænke over, hvordan du transporterer og opbevarer din kikkert, skal du selvfølgelig også huske at investere i et rensesæt, så du kan rengøre den efter brug. Et rensekit består ofte af en godkendt rensevæske, en mikrofiberklud og/eller blød børste, der gør det muligt at fjerne skidt og snavs fra kikkertens linse, uden at du behøver bekymre dig om at beskadige linsen eller dens belægning. Nogle sæt indeholder også en antidug-væske, som du kan bruge til at forhindre dannelse af dug, hvis du bruger dit optiske udstyr i meget fugtige omgivelser. Du finder vores udvalg af rensesæt på samme side som vores kikkertremme.

Kikkertmontage til din sigtekikkert

Når du har købt en sigtekikkert til at sætte fast på dit jagtvåben, skal du naturligvis også huske at købe den rette kikkertmontage, så du kan fastgøre kikkerten og bruge den til jagt. Det gør du med en såkaldt kikkertmontage, der er en stål- eller aluminiumsring, der sikrer, at sigtekikkerten sidder stabilt. En god kikkertmontage sørger for, at dit kikkertsigte giver dig de bedste forudsætninger for at skyde præcist, og det er dermed et vigtigt stykke jagtudstyr.