Jagtstrømper

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Jagtstrømper der giver varme, tørre og glade fødder

En god jæger ved, hvor vigtig en god jagtgarderobe er. Det handler om at finde det rigtige jagttøj og et par gode støvler, så du er ideelt klædt på fra top til tå. Men noget af det der er nemt at glemme, er strømperne. Derfor hopper mange bare i et par almindelige bomuldssokker, der hverken giver nok varme, støtte eller åndbarhed. Et par jagtstrømper specifikt til en jagtturs strabadser med skiftende vind og vejr er uundværligt, og du kommer bestemt ikke til at fortryde din investering.

Jagtstrømper er lavet specielt til at støtte og give komfort, så du kan holde til en hel dag på jagt med masser af vandring og ventetid. De beskytter dine fødder, samtidig med at de sammen med dine jagtstøvler holder dem varme og tørre, hvis der pludselig skulle komme en ordentlig regnskylle. Noget af det værste på en jagttur er vabler fra dine støvler, og et par gode strømper er med til at beskytte dine fødder, så støvlerne ikke gnaver hul og giver vabler.

I vores udvalg finder du strømper fra nogle af de største mærker som Seeland, Deerhunter og Gateway1.
Med en særlig specialisering i netop sko og støvler til jagt udmærker Gateway1 sig på markedet med god kvalitet og fair priser, og de tilbyder selvfølgelig også strømper, så du kan blive klædt godt på fra inderst til yderst.

De mest populære materialer til jagtsokker

Noget af det vigtigste når du vælger jagtsokker, er materialet. Det kan nemlig gøre en stor forskel. Vi har allerede nævnt bomuld som et forkert valg til jagtturen, og det skyldes blandt andet, at bomuld holder på fugt og vand i stedet for at tørre og transportere det væk fra huden – det er fint i varmt vejr, men kan være katastrofalt i koldt vejr. Derfor bør du gå efter uld og syntetiske materialer for at sikre dig de bedste jagtsokker.

Merinould er det mest populære valg til friluftslivet. Det er nemlig både åndbart, hurtigttørrende og svedtransporterende, og så varmer det samtidig rigtig godt, fordi det er uld. Derfor finder du især strømper og outdoor-undertøj i merinould.

Uldblandinger består typisk af merinould og andre slags uld, så du får ekstra varme. Strømper i en uldblanding har stort set de samme fordele som merinould men med mere varme. Hvis du ikke er så god til uld og synes, at det kradser, kan du bruge et par tynde linersokker under dine uldsokker.

Syntetiske materialer er generelt også et godt valg, da mange af dem har de samme hurtigttørrende, åndbare og svedtransporterende egenskaber. Desuden er det nemt at blande forskellige syntetiske materialer for at gøre dem mere holdbare og slidstærke.

Forstærkede og slidstærke strømper

I varmt vejr skal du som udgangspunkt bruge de tyndeste jagtstrømper, du kan finde, men de skal stadig beskytte og støtte din fod. I koldt vejr er det vigtigt, at de kan mere end støtte og beskytte: de skal også holde dine fødder varme i selv det koldeste frostvejr. Hvis først dine fødder bliver kolde, er det svært at holde resten af kroppen varm og komfortabel.

Det vigtigste at huske når du skal vælge jagtstrømper, er, at tykt er ikke altid det bedste. Hvis du for eksempel bruger gummistøvler til jagt, er det bedst at vælge strømper, der ikke er for tykke, fordi der skal være plads omkring foden til at generere varme. Det samme gælder for andre jagtstøvler, hvor du ikke bør have så tykke strømper på, at du dårligt nok kan få støvlen på, så du lukker for blodomløbet – så kommer du til at fryse, lige meget hvor tykke dine strømper ellers er.

Uafhængigt af tykkelsen er nogle jagtstrømper ekstra forstærkede, så de støtter og beskytter dine fødder endnu mere. De fleste jagtstrømper har en eller anden form for forstærkning og ekstra polstrede områder især under fødderne. Det er en god idé, hvis du ved, at du skal gå rigtig langt. Så får dine fødder en ekstra støtte ud over den fra dine sko eller støvler, og det giver et bedre miljø for foden i løbet af dagen.

Tænk over længden

Længden på dine jagtstrømper hænger i høj grad sammen med længden på dine sko eller støvler. Lange jagtstrømper er nødvendige, hvis du har lange gummistøvler eller jagtstøvler på, da det er nemt at blive irriteret bag på læggen. De lange jagtstrømper er med til at beskytte huden mod støvlekanten, så du kan gå en hel dag uden irritation og gnavesår.

Generelt er en god tommelfingerregel at prøve at matche længden på dine strømper med længden på dine sko eller støvlers skaft. Der findes både korte, mellem- og lange jagtstrømper, og det vigtigste er, at de sidder i en højde, der beskytter de udsatte steder på fødder, ankler og lægge.

Et godt tip er at købe flere længder og have et ekstra par med på din jagttur. Så har du mulighed for at skifte til et længere eller kortere par, hvis du begynder at få vabler eller gnavesår. Med flere par i rygsækken kan du også skifte til et andet par, hvis uheldet er ude, og de bliver våde, eller hvis de enten er for varme eller kolde at have på.

Brug for andet til jagtturen?