Jagthandsker

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Hold varmen med jagthandsker

Det vigtigste på en jagt er at kunne trykke præcist og hurtigt på aftrækkeren, når byttet er i sigte. Er dine hænder helt stivfrosne af kulde, kan det være svært at gøre. Derfor er et par gode jagthandsker essentielle for en succesfuld jagttur.

I vores sortiment kan du finde en jagthandske, der passer til alt slags vejr – lige meget om det regner, sner eller solen skinner.

I udvalget af handsker finder du både klassiske jagtfarver som brun og grøn samt handsker med camouflage-mønster. Camouflage er en stor del af jagttøj, fordi det er mønstrene, der er med til at skjule dig for dyrene, og derfor er det også en god ting at tage med i de små detaljer som handskerne.

Sådan vælger du de rigtige handsker til jagt

Der findes mange forskellige typer jagthandsker, og vi har nogle gode tips til at finde den helt rigtige slags til din jagttur.

Gode materialer

Du bør kigge efter nogle gode, kvalitetsrige materialer. Mange handsker til jagt har forstærkede materialer og belægninger, der gør dem mere slidstærke. Nogle af de bedste materialer er polyester, fleece og uld, der hver især er åndbare, varme og praktiske til udendørs brug.

Læder er også et populært materiale, fordi det er holdbart. Mange handsker har for eksempel en underdel i læder, og behandles de ordentligt, kan du bruge dine jagthandsker i mange år.

Nogle jagthandsker har fået behandlet materialet, så de har lugtkontrol. Det hæmmer bakterievæksten og modvirker, at der dannes lugt, som dyrene kan opfange. Det er især en fordel med jagttyper, hvor du prøver at komme så tæt på dyrene som muligt.

Vandtætte jagthandsker er en kæmpe fordel. Hvis du kun går på sommerjagter og afbryder, hvis der kommer en byge, kan du sikkert klare dig uden, men ellers bør du som minimum gå efter jagthandsker med en vandafvisende belægning. Hvis du vil være helt sikker på tørre fingre hele dagen, skal du have fat i jagthandsker med en vandtæt membran, der sikrer dig 100 % vandtæthed. Våde fingre bliver hurtigt kolde, og så bliver det en ekstra lang dag. Og det kommer ikke kun af regnvejr, men også fugt og dug.

Fingervanter eller luffer som jagthandsker

En jagthandske er ikke bare en handske – der er nemlig både fingerhandsker og luffer. Det kan være svært at finde ud af, hvilken type der er bedst, for de kan noget forskelligt. Fingerhandsker giver dig mere bevægelighed, og vælger du den rigtige slags, behøver du slet ikke tage dem af for at trykke på aftrækkeren.

Til gengæld er luffer den varmeste form for vanter. Her ligger dine fingre nemlig ved siden af hinanden, og hudkontakten giver mere effektiv varme. Det er godt i iskoldt vejr til vinter, eller når du sidder stille i længere tid. Her kan du tage et par tynde fingerhandsker på indenunder, så du får ekstra varme og stadig har handsker på, selvom du tager lufferne af for at skyde eller finde grej frem.

Hvis du ikke kan vælge, kan du heldigvis få luffer, hvor der er indbyggede fingerhandsker indenunder. Så kan du vippe den forreste del tilbage, når du har brug for at have fuld bevægelighed i fingrene.

Har du brug for skydehandsker?

Nogle jagthandsker er lavet specifikt til at være gode til skydning. Skydehandsker har typisk en skridsikker håndflade, så du er garanteret et godt greb om geværet. Derudover har de et ekstra elastisk materiale, især over knoerne, så du får fuld bevægelighed i hænderne selv med en skydehandske på.

Find alt til jagtgarderoben på Friluft.dk