Grill og ovne

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Grill og ovne til camping og outdoor-livet

Når det handler om kvalitetsoutdoor-måltider, er det nødvendigt med det rette udstyr. Med den rigtige grill eller outdoor-ovn kan du lave alle dine favoritretter, hvad enten det er til et festligt havearrangement, en hyggelig aften udendørsdørs eller en længere campingtur. Det er vigtigt at investere i noget godt udstyr, så du nemt og hurtigt kan komme i gang med at lave god mad, selvom du ikke har adgang til et reelt køkken. Her, hvor vi har samlet vores store udvalg af grill og ovne til camping og outdoor, finder du masser af udstyr til udendørs madlavning, så du kan komme godt i gang.

Godt basis-grej til udendørs madlavning

Da der findes meget forskelligt udstyr til udendørs madlavning, er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du helst vil lave outdoor-mad. På den måde kan du nemlig vælge det rigtige udstyr til at dække dine behov.

Hvis du har pakket dit gode kogegrej, har du brug for en måde at varme din outdoor-grydes indhold op på. Det kan du f.eks. gøre med en klassisk trangia, eller du kan vælge en smart raketovn, som sætter mere fart på madlavningen. Denne type outdoor-ovn er nemlig designet til at give en effektiv forbrænding af biomasse som træstykker og grankogler, mens dens top af støbejern gør, at du lynhurtigt kan få en gryde med vand til at koge på en nem og bekvem måde.

Mens du koger dine kartofler, pasta eller quinoa, kan du fortsætte med resten af aftenens menu. Den kan du f.eks. lave på en bålgrill, som du kan fylde med gløder fra bålet eller bare med trækul eller grillbriketter, hvorefter du kan grille kyllingebryster, bøffer, grillpølser, majskolber, grøntsager eller hvad du ellers kunne have lyst til, præcis ligesom på en almindelig grill. Fordelen ved en bålgrill er selvfølgelig, at den er langt mere mobil end en stor havegrill.

Hvis du ikke går op i om din outdoor-mad har dekorative grillmarkeringer, kan du også vælge at stege din mad på et bålfad. Tænder du bålet under det frem for i bålfadet, kan du nemlig bruge den som en flad stegeplade, der er god til at stege alt fra kød og grøntsager til pandekager på.

Udstyr til indendørs og udendørs madlavning

Hvis du er usikker på, hvor mange outdoor- eller campingture du kommer på, kan det være en fordel med grej til udendørs madlavning, som du også kan bruge i din daglige madlavning. Her kunne en pizzasten være et rigtig godt bud. Med en pizzasten, som du varmer godt op på bålgrillen, havegrillen eller i ovnen, bliver det nemlig let at lave pizzaer med færdigbagte bunde og sprøde skorper, der har det helt rette bid.

Hvis du gerne vil eksperimentere med at ryge din mad, bør du overveje at vælge en såkaldt rygeovn. Med en rygeovn kan du tilberede fisk, kød og grøntsager, samtidigt med at du tilfører en karakteristisk røgsmag. Du kan altså lave lækker varm- eller koldrøget laks, hjemmelavet rullepølse, rygeost eller noget helt fjerde. Hvis du gerne vil give din mad en særlig duft og smag, når du bruger din rygeovn, kan du købe røgsmuld med forskellig aroma. Røgsmuld kan i øvrigt også snildt bruges i din kul- og gasgrill.

Et sidste eksempel på en outdoor-ovn, som du også vil kunne bruge i køkkenet til hverdag, er en såkaldt hollandsk ovn. En hollandsk ovn er en kraftig stegeso i støbejern, der giver dig mulighed for at lave supper og simreretter samt stege kød og grøntsager. Du kan endda også bruge en hollandsk ovn til at bage brød med en lækker sprød skorpe. Da outdoor-ovnen kan bruges over bål, på kogepladen og i ovnen, giver den dig mange muligheder for at lave lækker mad både ude og inde.

Hvordan vælger jeg den rigtige grill eller ovn til udendørs madlavning?

Når du skal vælge den rigtige grill eller ovn til udendørs madlavning, er det vigtigt at tænke over, hvad dine behov er. Skal du have en transportabel løsning til camping eller en stor grill til haven? Skal den kunne bruges til både grilning og røgning, eller skal den være mere specialiseret? Du skal også overveje, hvilken type brændstof du vil bruge, og om du foretrækker en gas-, kul- eller træfyret grill eller ovn. Endelig er det vigtigt at tænke på kvaliteten af materialet, størrelsen og vedligeholdelseskravene, når du vælger din nye grill eller ovn.

Vælg det rette tilbehør

En grill eller outdoor-ovn er selvfølgelig ikke komplet uden det helt rigtige tilbehør. Her tænker vi både på ting som briketter, så du kan få gang i grillen eller bålet, spatler, grilltænger og stegefedt, så du let kan tilberede din outdoor-mad perfekt og udstyr som grillhandsker og forklæder, så du kan passe godt på dig selv.

Uanset hvilket udstyr til udendørs madlavning, du har investeret i, skal du selvfølgelig have de rette remedier til at gøre dem rene og vedligeholde dem, så du kan have glæde af dem i mange år. Overvej f.eks. en god multicleaner, grillbørste og skraber, så du kan let kan rengøre din grill og outdoor-ovn efter brug.