Outdoor shorts

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Vandreshort og outdoor-shorts til udelivet på varme dage

Når de varme og solrige måneder rammer, er det skønt at kunne bruge det meste af tiden udendørs. Hvis du ikke er til lange dasedage på stranden, men hellere vil ud at opleve naturen og være aktiv i det fri, bør du gøre dig selv den tjeneste at investere i et par outdoor-shorts. De er designet at være både praktiske, komfortable og stilede, så du kan slippe stængerne fri og nyde det gode vejr i et par lækre og funktionelle shorts.

Især til vandring er det vigtigt med et par gode shorts. Andre friluftsaktiviteter som camping, havearbejde eller roning kræver et par solide friluftsshorts i ethvert materiale, der er til at ånde i. Men vandreshorts stiller noget højere krav, fordi de skal være gode nok til, at du ikke får gnidemærker eller andre gener, hvis du er på en flerdages tur med mange timers vandring om dagen. Og når først du har et par gode outdoor- og vandreshorts, kan du selvfølgelig bruge dem til det hele – lige meget om det er en lang vandretur eller en tur i haven.

Hvad skal vandreshorts kunne?

Dine shorts bliver udsat for meget på en lang vandretur, så derfor kan du ikke bare bruge enhver model. Men hvad skal du så kigge efter, inden du tager ud for at vandre?

Holdbarhed og beskyttelse

Som nævnt skal dine vandreshorts kunne klare mosten, lige meget hvad du udsætter dem for. Kig derfor efter et slidstærkt materiale som bomuld, der også er blandet med et syntetisk materiale, så du drager fordel af disse materialers åndbare, hurtigttørrende egenskaber.

Derudover skal de beskytte dig på de sarte steder. Læg derfor mærke til, om der er syninger eller andet, der kan komme til at gnave eller irritere i løbet af vandreturen.

Vandafvisende materialer

En del outdoor-shorts er lavet i vandafvisende materialer, så de kan tåle en lille regnbyge eller en dag ved søen med fiskeri. For eksempel er flere modeller i vores sortiment behandlet med teflon, så de bliver vandafvisende, ligesom du måske kender det fra en outdoor-jakke, der gerne skal være både vind- og vandtæt, så den holder dig varm.

God pasform

På en lang vandretur er et godt materiale ikke det eneste, der gør dine shorts komfortable. De skal også have en god pasform, så de ikke strammer eller på anden vis er ubehagelige at have på. Find den rigtige balance for dig mellem løse eller stramme shorts, høj eller lav talje, lange eller korte bukseben og lignende. Mange outdoor-shorts laves i behageligt stretch-materiale, så de kan sidde tæt uden at stramme – det øger komforten og gør også, at de ser pæne ud, når du har dem på. Outdoor-livet er ikke et modeshow, men derfor behøver vi jo ikke at ligne en sæk kartofler, når vi nyder naturen.

Meget outdoor-tøj kan bruges af både mænd og kvinder, og det gælder egentlig også for shorts. Der findes dog nogle modeller, der er fremstillet specifikt til kvinder, netop for at forbedre pasformen og øge komforten. Det er blandt andet Northern Hunting Gro shorts til dame, som har en super pasform og et elastisk materiale, der gør dem meget behagelige at have på.

Praktisk og funktionelt

Dine vandreshorts skal også være praktiske. Det vil sige, at du blandt andet bør kigge på antallet af lommer, så du har plads til de småting, du har brug for på en vandretur, og som du gerne vil have lige ved hånden. Behov og præferencer er forskellige fra person til person. Nogle skal bare bruge en enkelt lomme til mobiltelefonen, mens andre gerne vil have masser af lommer til forskelligt grej. Der kan også være forskel på placering og lukning af lommerne, så hvis det er vigtigt for dig, bør du have det med i dine overvejelser, når du køber nye outdoor-shorts.

Find mere tøj og udstyr til dine outdoor-eventyr

Outdoor-støvlerOutdoor-skoOutdoor-bukserOutdoor-skjorterOutdoor-T-shirtsOutdoor-trøjerOutdoor-undertøjOutdoor-vesteOutdoor-tøjOutdoor-hovedbeklædningOutdoor-strømper – Soveposer – Liggeunderlag – Bivy bags – Hængekøjer – Telte – Rygsække & Tasker