Tøj

Outdoor bukser

Outdoor-bukser til aktive stunder

Det er skønt at være aktiv, og i Danmark har vi den mest fantastiske natur til det. Vi er heller ikke bange for at gå ud i regn, blæst og slud – det handler bare om at være godt klædt på. Med den rigtige påklædning er der næsten ingen grænser for, hvilke eventyr vi kan have ude i naturen. Vi tager på jagt i varmt og praktisk jagttøj i de koldeste måneder, på camping i selv de mest regnfulde somre og vandrer på alle tidspunkter af året.

På friluft.dk har vi outdoor-bukser i alle afskygninger, så du kan blive klar til dine aktive eventyr. Vi har modeller til kvinder og mænd, og du finder både små og store størrelser i forskellige farver, snit og materialer, så du altid kan finde et par outdoor-bukser, der passer ind i din garderobe. Har du brug for at udvide din outdoor-garderobe med andet end bukser? Så kan du kigge hele udvalget af outdoor-tøj til dame og herre ud. Du kan også se nærmere på nogle af vores andre kategorier:

Vatteret, kevlar eller stretch?

Der findes mange forskellige typer outdoor-bukser. En vandretur på faste stier eller gennem tæt krat i skoven stiller forskellige krav til dine bukser. Derfor har vi også flere typer outdoor-bukser på friluft.dk.

Vælg for eksempel et par vatterede termobukser, der holder dine ben varme – også på de helt kolde dage. De er isolerende og har vatterede områder, der holder dig varm de rigtige steder. De er praktiske, hvis du ofte skal ned at sidde på knæ eller på numsen, for eksempel hvis du er i haven, på camping eller på jagt. Af vatterede termobukser findes blandt andet Deerhunter Oslo termobukser, der er fremstillet i behageligt og elastisk stof, der sikrer god komfort og bevægelighed.

Til hårdere terræn kan du vælge et par kevlarbukser. De har udvalgte områder, der er forstærket med ekstra slidstærke materialer, og så er de vind- og vandtætte. Så kan du gå gennem tornet krat og andet hårdt terræn, uden det går gennem buksebenene. Se for eksempel disse Northern Hunting Geir Agnar kevlarbukser, der findes med både almindelig og ekstra lang benlængde.

Hvis du er aktiv på en måde, der sætter store krav til din bevægelsesfrihed, kan du kigge på et par outdoor-bukser med stretch. De har forskellige zoner, der er ekstra elastiske, så du kan bevæge dig, som du vil, samtidig med at du er varm og komfortabel. Deerhunter Rogaland Stretch er et godt bud på et par gode outdoor-bukser med stretch. Elastiske zoner med 4-vejs stræk på og bag knæene sikrer dig optimal bevægelsesfrihed. Og så gør det jo ikke noget, at bukserne er både åndbare og vandafvisende.

Alle buksetyperne varierer desuden i antallet og størrelsen på lommer. Der er ikke som sådan noget, der er bedre end andet. Det handler mest om, hvad du synes, du har brug for. Er det lettest for dig med lynlåslukning eller velcro? Foretrækker du få store lommer eller mange små? Eller er du helst helt fri for lommer, fordi du hellere vil have ting i en rygsæk? Det kan også være, det ikke betyder så meget for dig. Uanset hvad er det i hvert fald en god idé at overveje dit lommebehov, så du ikke mangler opbevaring, når du skal på tur.

Vandrebukser til alt slags vejr

En populær outdoor-aktivitet er vandring. Når du leder efter vandrebukser, er det vigtigt at sikre, at de kan holde til alt det, du skal bruge dem til – lige meget om du vandrer i de danske skove eller Canadian Rockies.

Vores ben er ikke lige så følsomme over for temperaturændringer som vores overkrop. Til gengæld er det også mere besværligt at ændre på påklædningen undervejs. Derfor er det vigtigt at finde nogle vandrebukser, der hverken er for kolde eller for varme. Den rette balance mellem vind- og vandtæthed samt åndbarhed er afgørende for komforten. Hvis du ikke vil have flere forskellige outdoor-bukser i din garderobe, bør du gå efter et par, du kan bruge til både kolde og varme vandreture. Til de helt varme sommerdage vil du dog sikkert være glad for et par vandreshorts.

Gå efter vandrebukser, der kan holde blæsten ude, så du ikke får kolde ben. Derudover må de meget gerne være vandafvisende, så de ikke bliver gennemblødte og tunge, hvis du går i småregn eller fugtigt vejr. Det er sjælendt, du har brug for decideret vandtætte vandrebukser. Hvis en vandafvisende overflade ikke er tilstrækkeligt, anbefaler vi at tage et par regnbukser udover.

Hvis du skal bruge bukserne på kolde vandreture, kan du skabe en bedre isolering og varme ved at tage et par lange underbukser indenunder. Særligt merinould er et godt materiale til det inderste lag, da det virkelig kan holde dig varm, men samtidig lader fugt slippe ud, så du holdes tør.

Du kan også gå efter et par zip-off bukser, hvor du kan lyne buksebenene af, hvis det bliver for varmt med lange ben. Zip-off bukser er særligt anvendelige, hvis du vandrer i bjerge eller lignende, hvor der kan være store temperaturudsving på kort tid.

Stort udvalg af vandrebukser, friluftsbukser, og outdoor-bukser på friluft.dk

Vandrebukser, friluftsbukser, outdoor-bukser – kært barn har mange navne. Fælles for dem alle er dog, at de dækker over gode bukser, du kan have på til forskellige aktiviteter udendørs.

Uanset om du er på udkig efter vandrebukser, jagtbukser, eller du ”bare” har behov for et par solide bukser, der kan holde til lidt af hvert udendørs, finder du et stort udvalg på friluft.dk. Vi forhandler bukser fra nogle af de bedste brands på markedet, så du frit kan vælge uden at være bekymret for kvaliteten. Vi har outdoor-bukser i forskellige prisklasser og med forskellige egenskaber, så alle kan finde nogle, der opfylder deres behov.  Vi har desuden prismatch, så du altid er sikret den bedste pris, når du handler hos os.

Vi har jævnligt outdoor-bukser og vandrebukser på tilbud, så du kan blive godt klædt på til dine traveture til en ekstra god pris. Vi sender desuden uden beregning, når du handler for over 499,- kroner. Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du direkte besked i din indbakke om udsalg og nyheder på shoppen. Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet igen.