Termokrus og termokopper

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Gode termokrus og termokopper med låg

Termokrus og termokopper kan bruges til lidt af det hele, men de er især ideelle til vandreture, camping og andre friluftsaktiviteter, hvor du gerne vil have kolde eller varme drikke med.

Traditionelt er kopper små og krus store, men de to ord bruges efterhånden synonymt, så uanset om du er på udkig efter en termokop eller et termokrus, finder du gode bud i vores udvalg. Du finder også blandt andet kogegrej, food jugs og drikkedunke.

En lille termokop med låg har en perfekt størrelse til rygsækken eller til at blive spændt fast i en strop på jakken eller en taske, hvis du vælger en termokop med hank eller løkkehætte. Har du brug for en større kapacitet, kan du overveje en termoflaske i stedet. De er typisk 750 ml eller 1 l. Hvilken størrelse, du skal bruge, afhænger af, hvad du skal bruge den til, hvor meget du ellers har med på tur og i høj grad også, hvilke muligheder du har for at tanke op på væske i løbet af turen.

Tre tips til at finde den bedste termokop

Hvis du skal på en lang vandretur, overnatte i telt eller andet, står termokrus nok ikke øverst på listen over vigtigt udstyr. Men selvom vandrestøvler og sovepose er større poster, bør du overveje dit termokrus også, så du ikke bare køber det første det bedste. Du skal for eksempel tænke over materialer, lågtype og vægt.

Vælg rustfrit stål

Rustfrit stål er det bedste valg til alt, der skal holde noget varmt eller koldt. Derfor er de bedste termokrus selvfølgelig også i rustfrit stål, og i vores udvalg kan du vælge flere typer med for eksempel stållook, sort eller et mere farverigt look.

Ud over at holde en konstant temperatur, er der også andre fordele ved at vælge et termokrus i rustfrit stål. Det er et meget holdbart og slidstærkt materiale, og så er det samtidig bæredygtigt. Derudover tager det ikke imod smag eller duft, hvis du skifter mellem forskellige drikkevarer.

Sørg for at vælge en lækagesikker model

Er du erfaren vandrer eller garvet friluftsperson, ved du sikkert, hvor vigtigt det er at holde alt i oppakningen tørt. Og i den forbindelse er noget af det vigtigste at vælge et termokrus, der holder tæt. Kig på, hvordan lukningen er, og læs anmeldelser af produktet, så du sporer dig ind på, hvor tæt det er. De fleste med skruelåg, tryklåg og flip top er lækagesikre, så du ikke får spildt dine drikke ud i rygsækken, muleposen eller ud over dig selv, hvis du går med et lidt for fyldt termokrus i hånden.

Skruelåg eller drikkeåbning

Ofte vil du se termokrus med en smart drikkeåbning, så du kun skal bruge én hånd for at åbne og drikke af det. Typisk er det et tryklåg eller en “flip top”, og det er især praktisk, hvis du bruger det i bilen eller på en fisketur, hvor du har brug for et termokrus med låg, som du ikke behøver have begge hænder fri for at åbne.

Du kan dog også sagtens finde termokrus med skruelåg, hvor du skal bruge begge hænder for at få låget af. Denne type er særligt praktisk, hvis du skal have kruset liggende i for eksempel en oppakning og vil være 100 % sikker på, at den ikke lækker.

Brug dit termokrus til hverdag

Du behøver ikke vente med at bruge dit termokrus til næste jagt-, vandre- eller campingtur. Det er nemlig også perfekt til brug i hverdagen på grund af den praktiske størrelse. Hav altid varme eller kolde drikkevarer med på arbejde, universitetet eller mødet, eller brug det derhjemme, så du ikke altid ender med kolde drikke, fordi du glemmer det midt i rengøringen eller madlavningen.

Brug også dit termokrus til bilen, hvor de fleste termokrus passer lige ned i bilens kopholder, så din kaffe eller te holder sig varm under hele køreturen. Til gåture eller kontoret er et termokrus med hank også et godt valg, da det gør det nemmere at holde på det, så du får en følelse af at drikke fra et helt almindeligt krus.