Fodtøj

Jagtsko

Jagtsko til alle typer jagt

Behageligt og praktisk fodtøj er essentielt for at få en god jagtoplevelse. Men desværre glemmer mange at tænke på deres vigtigste jagtudstyr – fødderne, som jo skal bære dig gennem hele jagten. Fodtøj til jagt og friluftsliv bør derfor være nøje udvalgt i forhold til pasform, funktionalitet, ventilation og formål.

Her hos Friluft.dk har vi samlet et bredt udvalg af kvalitetsfodtøj særligt designet til jagtbrug. På siden finder du mange forskellige jagtsko til både mænd og kvinder i forskellige designs, så du nemt kan finde en variant, som passer til dine fødder.

Der er forskel på jagttyper, og derfor er der også forskel på, hvad der kræves af dine jagtsko. Nedenfor har vi lavet en lille guide, der kan hjælpe dig med at vælge det rigtige fodtøj til jagt.

Hvad skal jeg kigge efter i en jagtsko?

Der er et par ting, du skal huske på, når du skal finde ud af, hvilke jagtsko, der passer bedst til dig.

Størrelse

Dine jagtsko skal selvfølgelig passe i størrelsen, men husk at der også skal være plads til tykke sokker, når det er koldt. Mange har derfor glæde af at gå et halvt eller et helt nummer op i størrelse – køb evt. en løs sål, som kan lægges i, når det er tyndere strømper, der skal bruges i skoen.

Isolering/ventilation

Vælg et par sko, der er tilpas varme, til at du kan bruge dem på køligere dage – du skal også sikre dig, at der er en god ventilation, så dine fødder ikke føles klamme, når du har gået med skoene en hel dag. Alternativt kan du købe to par, så du har en sommer- og en vintersko.

Vandtæthed

Overvej om du skal have en jagtsko/kort støvle, der er helt vandtæt som en gummistøvle – eller om du vil have en sko i mere åndbare materialer, som er vandbestandig men ikke vandtæt.

Formål

Formålet er den vigtigste indikator. Valget af den rette jagtsko kommer helt an på, hvilken type jagt du dyrker. Der er forskel på, om du skal gå langt eller primært sidde stille, på om du er ude i vådområder som fx ved andejagt eller du går i mark og hegn efter fasan, hare og råvildt.

Hvilken jagtsko skal jeg vælge?

Når du skal vælge en jagtsko, skal du altså først og fremmest gøre dig klart, hvilke jagtformer du skal bruge skoen til.

Jagt over lange afstande

Dyrker du denne form for jagt, som foregår over store afstande og ofte gennem vanskeligt terræn, da skal du gå efter en jagtsko, der er hård i sålen, men samtidig giver en god støtte, så den aflaster foden. Du kan også vælge en jagtstøvle i stedet, hvis du vil have fodtøj, der er varmere og støtter anklen lidt mere.

Jagt ved vådområder

Dyrker du jagt ved vådområder som fx andejagt, så skal du sikre dig, at dine jagtsko er helt vandtætte – og medmindre du ligefrem skal vade ud i vandet – efter hunden og anden! Så er en sko/kort gummistøvle ofte rarere at gå på jagt i end en lang gummistøvle.

Sko til pürchjagt

Er det pürch, der er din store passion, da skal du vælge en sko, der er let og lydløs. Find gerne en med en blød sål, så du har en god føling med underlaget.

Sko til anstandsjagt

Hvis anstandsjagt er din foretrukne jagtform, så gå efter en sko med godt foer og membraner, så du kan holde varmen, når du sidder stille i timer ad gangen og venter på vildtet.

Udover at tænke over formål, så er der selvfølgelig også udseendet på jagtskoen at tage hensyn til. Skal du fx på jagt på et gods eller med firmaforbindelser, så vil en let sko i et enkelt og stilrent design være et godt valg sammen med dit klassiske jagttøj.

Fodtøj velegnet til aktivitet

Vores jagtsko kommer med innovative funktioner og designs. Og vi har forskellige jagtsko med ergonomisk støtte og komfort, som samtidig er stødabsorberende, så du ikke udtrættes i ujævnt terræn.

Du kan også vælge jagtsko med ekstra robust sål, som giver et optimalt greb – og jagtsko i åndbart materiale, som muliggør, at sved og fugt ledes bort fra dine fødder og holder dem tørre og varme. Vi har varianter til mange forskellige klimaer og terræner – og naturligvis et stort udvalg af jagtsko til kvindelige jægere, så du hos os kan finde det fodtøj, der passer til dine behov og ønsker.

Køb dine jagtsko hos Friluft.dk

Om du mangler fodtøj til jagt – eller bare vil have en sublim sko til vandreture, udflugter, camping eller rejser, så er en jagtsko fra Friluft.dk valget for dig. Du får komfort, praktikalitet og stil samlet i én og samme sko.

Hos Friluft.dk sælger vi fodtøj i højeste kvalitet. Derfor er du garanteret at finde en holdbar, og gedigen jagtsko, som du vil kunne have glæde af i mange år.

Se flere produkter