Jagtregntøj

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Regntøj til jagt

Er du vant til at gå på jagt, ved du også, hvor vigtig en god jagtgarderobe er. Du skal kunne bevæge dig, holde dig varm og være komfortabel– lige meget om du er afsted i nogle timer, en hel dag eller flere dage.

Bliver det regnvejr, skal du tænke endnu mere over dit tøj, så du ikke bliver gennemblødt og kold – det kan ødelægge selv den bedste jagttur. Derfor er jagtregntøj uundværligt, særligt i efteråret hvor vejret kan være ekstra lunefuldt.

Det skal dit jagtregntøj kunne

Hvis du har et godt sæt jagtregntøj på, er der ikke noget, der hedder dårligt vejr. Så holder du dig tør gennem det hele, selvom det står ned i stænger. Men hvad vil det sige, at jagtregntøj er godt?

Helt overordnet skal det kunne tre ting: være vandtæt, lydløst og kompakt.

Være vandtæt

Først og fremmest skal dit jagtregntøj selvfølgelig være vandtæt. Der er flere grader af vandtæthed, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de forskellige materialer, belægninger og behandlinger.

Generelt kan du kigge efter, om dit jagtregntøj har en membran eller en belægning. En membran er typisk 100 % vandtæt, og bliver ved med at være det. En belægning varierer i vandtæthed, og nogle er kun vandafvisende. Desuden slides en belægning af med tiden, så den skal imprægneres med jævne mellemrum. Fordelene ved jagtregntøj med belægning er, at det er mere åndbart, og ofte er det også billigere end regntøj med en vandtæt membran.

Det er også de små detaljer, der giver dig helt vandtæt jagttøj. For eksempel bør du kigge efter en regnjakke med en hård skygge på hætten, så du holder dit ansigt fri for regn. Du bør også tjekke, om lynlåsene er tapede, så de ikke lukker regn ind.

Være lydløst

Forestil dig lyden af regn mod en teltdug, en presenning eller lignende. En helt almindelig regnjakke kan komme til at lyde næsten på samme måde, så det er vigtigt, at du tjekker materialet. Hvis dit jagtregntøj lyder sådan, kan du være sikker på, at dyrene hører dig på lang afstand og hurtigt er væk.

De fleste regnjakker og regnbukser til jagt er lavet i et materiale, der ikke larmer eller har et ekstra lag blødt materiale uden på den vandtætte membran, som tager noget af lyden.

Være kompakt

Hvis solen skinner, men der er lovet regn senere på dagen, er det en god idé at have et sæt jagtregntøj med i rygsækken. Så er du forberedt, hvis det gode vejr ikke holder.

Derfor er det vigtigt, at dit regntøj kan pakkes sammen, så det ikke fylder for meget. Samtidig skal det ikke være for tungt, for du har sikkert rigeligt med udstyr med på tur i forvejen.

Hvis du har ekstra fokus på, at dit tøj og udstyr skal fylde så lidt som muligt, kan du overveje et regnslag. Et regnslag til jagt egner sig blandt andet godt, hvis du skal sidde stille i lang tid, så det ikke hæmmer din bevægelsesfrihed. Og så fylder det nærmest ingenting, når du folder det sammen og lægger det tilbage i rygsækken.

Åndbarhed eller 100 % regntæt?

Vi vender tilbage til det med vandtæthed, fordi det af gode grunde er det vigtigste, når vi taler om jagtregntøj. Du kan læse forskellige steder, hvor vigtigt det er, at dit regntøj er åndbart. Og det giver god mening – hvis du får det varmt, bliver der hurtigt ret svedigt under jakken og bukserne. Men det er ganske enkelt ikke muligt at få 100 % vandtæt jagttøj eller regntøj generelt, hvis det samtidig skal være åndbart.

Du kan dog sagtens få åndbart regntøj, der er meget, meget vandafvisende, så der skal mere end bare en almindelig regnskylle til, før du kan mærke vandet trænge igennem. Det er især en fordel med åndbart regntøj, hvis du er meget aktiv på din jagt, for eksempel hvis du skal gå langt og i kuperet terræn. Ved du, at du skal sidde stille i øsende regnvejr i flere timer, er det til gengæld en fordel at vælge 100 % vandtæt jagttøj.

Camouflageregntøj

Camouflage, brunt og grønt regntøj er godt, når du skal holde dig skjult i naturen. Camouflageregntøj lader dig gå i ét med omgivelserne, så du ikke umiddelbart bliver set. En ensfarvet grøn regnfrakke kan også bruges, da den mørke farve vil falde i med naturens mørke farver på en regnvejrsdag.

Det behøver ikke stå ned i stænger, før du kan have glæde af dit camouflageregntøj. Hvis det har regnet om natten, er terrænet vådt, så hvis du skal gå gennem buske og krat, eller du skal sidde stille på jorden, kan et par jagtregnbukser være en god idé, selvom det ikke regner. Til gengæld kan du nøjes med en jagtregnjakke på dage, hvor det har været tørt i en periode, men du forventer et par regnbyger i løbet af jagten.

Selvom du kommer langt med et par gode jagtbukser og en jagtjakke, vil du blive glad for dig selv, hvis du prioriterer regntøj i oppakningen, når der er udsigt til regn. Det er ikke meget ekstra vægt, men det er guld værd at kunne krybe i læ i dit camouflageregntøj, hvis der kommer en byge. Selvom der ikke er noget, der hedder dårligt vejr, er det altså sjovere at være på jagt, hvis du ikke er gennemblødt.

Jagtregntøj og tilbehør til herre og dame

Det er ikke kun regnjakker og regnbukser, der skal være vandtætte. Handsker og støvler er også meget udsat for regn og vådt terræn, og det kan være lige så træls med våde fødder og gennemblødte handsker, som det er med en jakke og bukser, der ikke er vandtætte.

Flere jagtstøvler har en vandtæt membran eller vandafvisende belægning. Alternativt kan du købe gaiters, som du tager over dine støvler for at holde dem tørre. Hvis du ikke skal vandre en hel dag på din jagttur, kan du vælge et par gode jagtgummistøvler, der garanterer tørre fødder hele dagen.

På vores side finder du også forskellige produkter, der er guld værd, når du skal holde varmen på en regnfuld jagt. Se for eksempel: