Optik og kikkerter

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Optik til jagt og friluftsliv

Godt optisk udstyr, der forstærker eller forbedrer dit naturlige syn, er uundværligt, når du udforsker naturen. Det hjælper dig nemlig med at navigere i og observere dine omgivelser.

Uanset om du skal på jagt, studere fugle- eller dyreliv eller bare elsker at gå på opdagelse, er optisk udstyr som en kikkert altså et værdifuldt redskab. I vores udvalg har vi også mere specialiseret optisk udstyr som sigtekikkerter, termisk udstyr og afstandsmålere, der f.eks. kan bruges til forskellige jagtformer i ind- og udland. For at maksimere udbyttet af din investering tilbyder vi også et udvalg af tilbehør, der gør det let at beskytte og vedligeholde optikudstyret.

Nedenfor kan du dykke ned i vores forskellige optik-kategorier og blive klogere på, hvad der kunne give mening for dig at investere i.

Outdoor-kikkerter til enhver lejlighed

En kikkert er optisk udstyr designet til at forstørre fjerne objekter, hvilket gør det muligt for dig at se detaljer på lang afstand. Det er særligt nyttigt i naturen, hvor mange ofte ønsker at observere dyreliv, landskaber eller andre naturscener uden at forstyrre eller nærme sig et vildt dyr. Outdoor-kikkerter er særligt populære blandt fuglekiggere, vandrere, jægere og andre udendørsentusiaster, da de tillader en mere intim oplevelse af naturen uden nødvendigvis at skulle bevæge sig fysisk tættere på. De er typisk kompakte, lette og robuste, hvilket gør dem ideelle at medbringe på ture i det fri.

Der findes et utal af kikkerttyper, så uanset om du er ornitolog, jæger, kaptajn eller allround outdoor-entusiast, vil der være en kikkert skræddersyet til dine specifikke behov. F.eks. er der fuglekikkerter, som er uundværlige for dyreelskere, jagtkikkerter til den velforberedte jæger og marinekikkerter, som er essentielle for folk, der navigerer på havet.

Vi har nogle af de bedste kikkerter på markedet, og der er mange at vælge imellem, hvis du er ude efter at finde den bedste kikkert til prisen. Vi har nemlig masser af gode bud på modeller fra mærker som Vortex Optics og Asphen.

Sigtekikkerter til jægeren, der ikke går ned på udstyr

Sigtekikkert, kikkertsigte, riffelkikkert – kært barn har mange navne. Uanset navnet er der tale om smart jagtoptik, der kan monteres dit skydevåben, hvor det forstørrer dit mål. På den måde får du et punkt, du kan sigte efter, hvorfor du mere præcist kan se, hvor du vil ramme, når du afvikler dit skud. Der findes forskellige slags sigtekikkerter, der varierer i forskellige størrelsen, både i deres fysiske dimensioner og forstørrelse. Forskellige modeller har desuden forskellige funktioner.

Forskellige riffelkikkerter er gode til forskellige jagtsituationer og -typer. Du kan blandt andet finde riffelsigter, der er ideelle til skud over længere afstande eller jagt i lav belysning, og rødpunktsigter, som hjælper dig med lynhurtigt at finde dit mål og nedlægge det med skud på kort afstand. Hvilken riffelkikkert du skal vælge, afhænger altså af, hvornår du typisk går på jagt, hvilken afstand du regner med at skulle skyde fra, og om du har brug for optisk udstyr, der kan forstørre lidt eller meget.

Termisk udstyr og night vision til situationer med dårligt udsyn

Termiske kikkerter, afstandsmålere og håndspottere benytter avancerede teknologi, der giver dig mulighed for at se i mørke eller under forhold med dårlig synlighed, som f.eks. tyk røg eller tæt tåge. De registrerer nemlig den varmestråling, også kendt som infrarød stråling, som udsendes af objekter, selv i totalt mørke, og omdanner signalerne til et billedformat, der gør det muligt for dig at se de varierende temperaturer som forskellige farver. Teknologien bliver også benyttet i nogle natkikkerter.

Termisk udstyr er særligt nyttige i situationer, hvor lys er begrænset. De kan bruges til nogle jagtformer, naturforskning og redningsaktioner – men vær opmærksom på reglerne i forhold til jagt. Du kan også bruge noget af udstyret om dagen, hvor du får et godt og klart syn, ligesom hvis du ser igennem et almindeligt sigte. Vi har bredt udvalg af termisk udstyr fra blandt andet populære HikMicro, som er et af de førende mærker indenfor denne teknologi.

Afstandsmålere til nøjagtig opmåling

Uanset om du skal vurdere skudafstande eller planlægge en vandrerute i ukendt terræn, er en afstandsmåler en pålidelige følgesvend. En afstandsmåler er optisk udstyr, som bruges til at måle afstande mellem to forskellige objekter eller punkter i landskabet, enten ved hjælp af termisk eller digital teknologi.

Termiske afstandsmålere bruger infrarød teknologi til at måle objekters varmestråling og beregne afstande ud fra denne. De er typisk mere specialiserede end digitale modeller og kan derfor være både større og dyrere. De digitale afstandsmålere bruger laser- eller lydteknologi til at beregne afstande. En hybrid afstandsmåler kombinerer laser- og lydbaserede samt termiske teknologier i én enhed.

Under nogle jagttyper kan afstandsmålere være afgørende optisk udsyr, der hjælper jægere med præcist at måle afstande til deres mål. Det øger skudpræcisionen og bidrager til sikkerheden. Hos os finder du afstandsmålere i fra forskellige mærker som Vortex Optics, HikMicro og Asphen, og i forskellige prisklasser så du kan finde den helt rette model til dine behov.

Kameraer til store naturoplevelser

Kameraer til jagt og friluftsliv giver dig mulighed for at indfange naturens skønhed og de spændende øjeblikke, du oplever. Et kamera til jagt kan hjælpe dig med at få et bedre indblik i dyrelivet og naturen omkring dig. De fanger de små øjeblikke, som du måske ellers ville gå glip af, og gør oplevelser i det fri mere spændende.

Med avancerede funktioner som zoom, høj opløsning og billedstabilisering giver de dig mulighed for at skabe levende minder af dine eventyr. Desuden kan veludstyrede jægere drage fordel af et riffelmonteret jagtkamera, der giver mulighed for at optage præcise øjeblikke, når du afgiver skud. Det kan være nyttigt til at gennemgå og analysere jagtpræstationen og forbedre dine skydefærdigheder.

Pas godt på udstyret med det rette optiktilbehør

Men med det helt rigtige optiktilbehør til din kikkert og andet optiske udstyr kan du få endnu mere glæde af det og sikre dig, at det holder i mange år. Du kan f.eks. finde dig en kikkerttaske eller -rem, der gør det let at passe på din kikkert og samtidigt sikre, at den er let at tilgå.

Du skal selvfølgelig også huske at investere i et rensesæt, så du kan rengøre dit optiske udstyr efter brug. Derfor finder du også forskelligt udstyr til rengøring og vedligeholdelse i udvalget.

Sidst men ikke mindst når du har købt en sigtekikkert, skal du naturligvis også kunne fastgøre kikkerten på dit jagtvåben. Det gør du med en såkaldt kikkertmontage, der er en stål- eller aluminiumsring, der sikrer, at sigtekikkerten sidder stabilt. Du kan vælge mellem faste og aftagelige modeller.

Kom godt i mål med dit køb af optisk udstyr

Optisk udstyr er ofte en stor investering, og vi forstår vigtigheden af, at du skal have glæde af det i mange år frem. Derfor er det vigtigt at vælge det helt rigtige til dine ønsker og behov. Hvis du har spørgsmål, eller er i tvivl om hvilket udstyr der passer bedst til dig, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på e-mail: info@friluft.dk, tlf. 61 41 00 62 eller i vores livechat. Vi sidder klar på hverdage mellem 9 og 15.30 til at rådgive dig, så du træffer det bedste valg.