Dykkermasker
-
CressiMoon dykkermaske til børn200 kr
-
CressiPerla dykkermaske200 kr
-
CressiPerla dykkermaske200 kr
-
Skarp prisCressiCalibro dykkermaske450 kr
-
14%
CressiPiumetta dykkermaske til børn175 kr
204 kr -
CressiPiumetta dykkermaske til børn175 kr
-
CressiMarea dykkermaske275 kr
-
CressiMatrix dykkermaske425 kr
-
CressiCalibro dykkermaske450 kr
-
CressiMoon dykkermaske til børn200 kr
-
Skarp prisCressiPerla dykkermaske til børn175 kr
-
Skarp prisCressiPerla dykkermaske til børn175 kr
-
CressiBig Eyes Evolution dykkermaske450 kr
-
CressiAction dykkermaske590 kr
-
Skarp prisCressiZeus dykkermaske600 kr
-
CressiQuantum dykkermaske700 kr
-
Skarp prisCressiF1 dykkermaske450 kr
Køb dykkermasker til dykning, snorkling og undervandsjagt
En god dykkermaske giver dig mulighed for at observere det sprudlende liv under havets overflade. Det brede udsyn, som maskens store linser sikrer, giver rig mulighed for at kigge på farverige fisk, smukke koraller, stenformationer, krabber og alle de andre ting, havet har at tilbyde. Modellerne i vores sortiment fungerer fantastisk til alt fra hyggelige snorkleferier og undervandsjagt til fridykning og scuba-dykning med ilttank.
Vælg den rette model
Når du skal finde dig en god dykkermaske, anbefaler vi blandt andet, at du kigger på, hvordan den er udformet, og hvilke materialer den er lavet af.
Dykkermasker fremstilles både med eller uden næse. Modeller, der dækker din næse, er særligt smarte, da de sørger for, at du ikke får vand i den under diverse vandaktiviteter. Bruger du masken til dykning, kan modeltypen desuden gøre det lettere at trykudligne.
Mange modellers rammekonstruktion er lavet af polycarbonat, der er kendt for sin fantastiske modstandsdygtighed og stivhed, der giver en utrolig holdbar maske. Til de dele af masken, der hviler på ansigtet, er silikone at foretrække fremfor gummi, da det er behageligt, fleksibelt og giver en tæt og sikker pasform, der effektivt holder vand ude. Flere moderne masker fra markedsførende Cressi, fremstilles desuden med tekniske, patenterede membraner, der opsamler fugt fra næseområderet og sørger for, at det ikke ender på glassene som dug.
Du kan med fordel kigge på dykkermaskens glas. For at sikre en lang levetid og suveræn funktionalitet har mange modellers linser fået en antiridse- og antidugbehandling. Behandlingerne gør maskerne mere modstandsdygtige og gør dem sjovere at bruge, fordi de giver et mere klart udsyn.
Sidst med ikke mindst, er det desuden en god idé at kigge efter en dykkermaske, der har en justerbar rem eller spænder. Har den det, er det nemlig let at tilpasse pasformen, så den sidder helt perfekt på dit ansigt. Det gør det også muligt at låne den ud til venner og familie, hvis ikke I skal i vandet sammen.
Find den bedste maske til børn og voksne
Selvom børn i princippet godt kan iføre sig en voksendykkermaske, anbefales det generelt ikke. Masker beregnet til voksne er nemlig udformet med voksnes ansigtsstruktur i tankerne, hvilket kan resultere i en for løs pasform til børn og dermed tillade vand at trænge ind. Omvendt vil en dykkermaske til børn sidde for stramt på en voksen og dermed være ubehagelig.
For en rar og sikker oplevelse i vandet er det derfor bedst at vælge masker specifikt designet til deres ansigtsform. I vores sortiment tilbyder vi et bredt udvalg af dykkermasker til både børn og voksne. Vores forskellige modeller til voksne og børn ligner ved første øjekast meget hinanden, og du bør derfor kigge nøje på produktet, før du foretager dit køb.
Hvis du normalt bruger briller og derfor kunne have brug for en dykkermaske med styrke, er det heldigvis også noget, der findes på markedet i dag. Alternativt kan du, hvis du bruger kontaktlinser, også sagtens bruge en Cressi dykkermaske fra vores sortiment, der ikke har korrektionsglas.
Hvordan undgår man dug på sin dykkermaske?
At få dug på indersiden af din dykkermaske kan være utroligt irriterende. Men når den varme og fugtige luft fra din hud og ånde møder maskens køligere glasoverflade, kan det skabe kondens inde i masken – selv hvis den har fået en antidugbehandling under produktionen. Men fortvivl ikke; der er flere gode råd til at forebygge og løse problemet.
Hvis du lige har købt en ny dykkermaske, kan den indeholde rester af silikoneolie eller -fedt fra produktionsprocessen. Disse rester kan fremme dannelsen af dug. En simpel løsning er at påføre en god mængde tandpasta på maskens glas. Arbejd tandpastaen godt ind i hele overfladen, og sørg for at nå alle hjørner og kanter. Efter cirka 2 minutter skylles tandpastaten af med lunkent vand, og det vil nu være sværere at danne dug på glasset. Som en test kan du prøve at ånde på det våde glas; hvis der stadig opstår dug, kan det være nødvendigt at gentage processen.
Før hvert dyk eller snorkletur kan du gøre mere for at undgå dugdannelse. Det bedste råd er at påføre antidug-spray på maskens indvendige glas umiddelbart inden dykket. Sprayen skaber en barriere, der forhindrer dugdannelse. Hvis du ikke har antidug-spray ved hånden, er et gammelt dykkertrick at spytte på glasset. Men vær opmærksom på, at hyppig brug af spyt kan fremme bakterievækst.
Efter påføring af sprayen eller spyt, gnides det let over hele glassets overflade. Dernæst kan du give masken en hurtig skylning i vand. Inden du ifører dig den, kan det også være hjælpsomt at sprøjte lidt vand på dit ansigt. Dette trin hjælper med at temperere huden og mindske temperaturforskellen mellem ansigtet og masken. Efter at have sat masken på, er det en god idé at undgå at puste ud gennem næsen, da det skaber mere fugt indeni.
Ved at følge de her råd kan du nyde en klar udsigt og undgå generende dug i din dykkermaske.
Gode råd til at forlænge din maskes levetid
For at sikre at du kan have glæde af din dykkermaske i mange år, er det en god idé at skylle den med almindeligt postevand efter brug. På den måde fjerner du nemt salt- og klorrester fra havet eller svømmehallen, der på sigt kan ødelægge masken.
Når du har skyllet den, er det vigtigt, at du lader den lufttørre helt, inden du pakker den væk. Hvis den er fugtig, kan der nemlig opstå mug og skimmel, der svækker materialerne og giver den en dårlig lugt, der kan være svær at slippe af med. Lad i øvrigt altid masken tørre i skyggen. Direkte sollys kan nemlig også være skadeligt for maskens materialer. Opbevar dit dykkerudstyr et tørt og køligt sted – gerne i en åndbar netpose eller lignende.
Dyk ned i de andre muligheder
For at kunne bruge dine dykkermaske til snorkling eller undervandsjagt fra overfladen skal du også have fat i en snorkel. Vi har et stort udvalg af snorkler til børn og voksne, der gør det nemt at trække vejret, mens du observerer livet i havet. De fleste dykkermasker og snorkler kan uden problemer bruges sammen. Men hvis du gerne vil være helt sikker på, at de er kompatible, kan du også vælge at købe et smart snorkelsæt, der indeholder begge stykker udstyr. Nogle sæt kommer endda også med svømmefødder inkluderet, hvis du gerne vil afprøve, hvordan de kan være med til at ændre din oplevelse i vandet.
En anden mulighed er at vælge en dykkermaske med integreret snorkel, der også er kendt som en full-face dykkermaske. Denne masketype giver et endnu større synsfelt, så du kan få det hele med. Da den, som det engelske navn antyder, dækker hele dit ansigt, føles den dog noget anderledes at have på. Om du er mest til den almindelige dykkermaske eller skal prøve en mere moderne type, er helt op til dig.
Du kan selvfølgelig også bruge klassiske svømmebriller til snorkling, men de har nogle betydelige ulemper og kan ikke anbefales til dykning. Svømmebriller dækker nemlig kun dine øjne, mens dykkermasker også dækker din næse. At have næsen dækket hjælper med at regulere trykket ved at lade dig udligne trykket i dine ører, især hvis du dykker ned under vandoverfladen. Svømmebriller har også et smallere synsfelt og kan dermed give en ringere oplevelse, når du gerne vil opleve havlivet.