Outdoor hængekøjer

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Outdoor-hængekøjer – overnatning under stjernerne

Vandring, camping og jagt er fantastiske grunde til at tage en overnatning i naturen. Det er en måde at bruge længere tid væk fra hverdagens stress og jag, for du kobler af på en helt anden måde, når du tilbringer natten under stjernerne.

Du tænker måske straks på telte, når du tænker på muligheder for at sove udenfor. Det er også et godt valg, fordi du er tæt på naturen, samtidig med at du er beskyttet mod insekter, dug, vind og vejr. Men en outdoor-hængekøje bliver et mere og mere populært valg, fordi du næsten ikke kommer tættere på naturen, end når du sover i en hængekøje.

Find balancen mellem kompakthed og komfort

Der er mange gode grunde til at vælge en outdoor-hængekøje. Det er for eksempel, når du er på vandring, og du har meget oppakning med. Oppakningen skal gerne være så let og kompakt som muligt, og det bliver næsten ikke lettere eller mere kompakt end en hængekøje.

Men det kommer også an på, hvilken hængekøje du vælger. Der er forskellige typer, så du for eksempel skal tage stilling til, om den er til en eller to personer, og om den skal have en “spreader bar”, så den kommer til at fungere som en svævende seng.

Vigtigst af alt skal du overveje, hvor meget den skal veje, hvor bred og lang den skal være, og hvor høj bæreevne den skal have. Er du på vandretur, bør du prioritere vægten frem for en stor hængekøje, men hvis du bruger den til helt almindelig camping, kan du vægte komforten højere, når du ikke skal bære rundt på den.

Find den bedste plads mellem træerne

Når du er på tur med din outdoor-hængekøje, har du mange flere muligheder for at finde et område til din camp, end hvis du har telt. Selv om en hængekøje kræver mere plads, end de fleste tror, kræver den langt fra så meget plads som et telt. Af åbenlyse årsager er underlaget ikke af stor betydning. Du skal blot bruge et par træer med den rigtige afstand imellem.

Opsætning af hængekøje

For at din outdoor-hængekøje hænger rigtigt, skal der være cirka tre meter mellem de to træer, og du bør vælge unge, sunde og raske træer. Hvis du vælger døde, visne træer, risikerer du at skade dem yderligere eller at få grene osv. i hovedet i løbet af natten, hvis det blæser.

Du skal også vælge et træ, der er stærkt nok til at bære dig og din hængekøje. Kig efter træer med en diameter på minimum 15 cm.

Der er stor forskel på, hvordan du hænger din hængekøje op, alt efter hvilken model du vælger. Typisk skal den hænge 50 cm over jorden med en vinkel på 30 grader på ophængslinerne. Du skal også passe på, at du ikke hænger den for stramt op, for så ruller den op om dine skuldre og strammer, når du lægger dig i den. Det er også en god idé at bruge brede remme om hængekøjens liner, så du beskytter træernes bark.

Vælg det rigtige tilbehør

Du kan sagtens bare købe en hængekøje, spænde den op og lægge dig til at sove. Men med det rigtige tilbehør sikrer du dig en god nattesøvn uden kulde eller regndryp direkte ned i ansigtet. Det er især en fordel, hvis du er på længere ture og skal være lang tid ude i naturen.

Du kan vælge at købe en hængekøje med myggenet, så du beskytter dig mod insekter i løbet af natten. Du kan også købe en tarp, som du spænder ud over din hængekøje. Der vil nemlig næsten altid være dug eller regn, og det forstyrrer nattesøvnen en del, hvis du hele tiden bliver vækket af dryp.

Skal du sove i hængekøje, er det også vigtigt at købe en god sovepose. Og den sovepose skal gerne være varmere, end den normalt ville være, når du er på telttur. Der er nemlig ikke noget beskyttelse under hængekøjen til at tage kulden. Ellers kan du købe en Snugpak Hammock Cocoon, der skal rundt om selve hængekøjen og dermed både fungerer som en sovepose og et isolerende overdække.

Hvis det er meget koldt, kan du med fordel købe et liggeunderlag og lægge under dig i hængekøjen, så det kan tage noget af kulden.

Billige hængekøjer i god kvalitet

En hængekøje er typisk et billigere køb end et telt, så når du skal sove udendørs og ikke vil give alt for meget, er hængekøjen et rigtig godt valg.

Med en billig hængekøje har du også god mulighed for at købe mere tilbehør som en tarp, et regnslag, en god sovepose eller et liggeunderlag, så du kommer ekstra godt fra start.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du får de nyeste produkter og tilbud direkte ind i din indbakke. Vi garanterer høj kvalitet i alt fra produkter til kundeservice. Og så har vi prismatch, så du altid er sikret de bedste priser på markedet.

Se også udvalget af soveposer