Jagtstøvler

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Jagtstøvler i god kvalitet til herre og dame

Nærmer jagtsæsonen sig, er det ved at være tid til at kigge jagtgarderoben igennem. Skal noget af dit jagttøj udskiftes, eller mangler du noget tilbehør? Vi har alt til jagtturen, så du kan holde dig varm, have fuld bevægelighed og være komfortabel hele tiden.

Fodtøj er en vigtig del af din jagttur, for hvis du får ondt af vabler eller fryser på fødderne, lægger det hurtigt en dæmper på dagen. I vores sortiment har vi kvalitetsrige jagtstøvler til dame og herre fra nogle af de største mærker på markedet som Seeland og Gateway1.

Kvalitet går hånd i hånd med komfort og gode funktioner, og det kan godt betale sig at investere i et par gode jagtstøvler i holdbart læder eller andre slidstærke materialer, så du er garanteret, at de holder den ene jagtsæson efter den anden. Er du ude efter et par billige jagtstøvler i god kvalitet, kan du kigge vores tilbud igennem. Vi har ofte udsalg med støvler til jagt, så du har mulighed for at blive klar til næste jagttur til en ekstra god pris.

Vælg de bedste jagtstøvler

For at sikre den bedst mulige jagttur, hvor du kan fokusere fuldt ud på selve jagten, er det vigtigt at vælge de helt rigtige støvler. Når du leder efter nye støvler til jagt, bør du især have fokus på, hvordan de sidder, om de er varme og giver dine fødder mulighed for at ånde, og hvad du skal bruge dem til.

Pasform

Det kan virke ret åbenlyst, men det er samtidig noget af det vigtigste, når du kigger på jagtstøvler: Dine jagtstøvler skal sidde helt rigtigt, så du kan gå en hel dag uden at få ondt i fødderne eller smertefulde vabler.

Her spiller blandt andet størrelsen og længden på støvleskaftet ind. Størrelsen på dine jagtstøvler er vigtig for pasformen, og du bør altid prøve dine støvler med de strømper, du har tænkt dig at bruge i dem. Jagtstrømper til vinterbrug er ofte tykkere med en forstærket sål, så der er stor forskel på, om du bruger tynde, almindelige bomuldsstrømper, tykke uldsokker eller forstærkede og støttende strømper i syntetiske materialer.

Støvleskaftet er også vigtigt. Vi er ikke skabt ens, og måske finder du ud af, at korte jagtstøvler skærer det helt forkerte sted på dit ben, mens lange jagtstøvler sidder helt perfekt – eller omvendt.

Derudover har forskellige teknologier pasformen som fokuspunkt. Et eksempel er jagtstøvler med boa-lukning, som er et særligt snøresystem med wirer, der strammer støvlen, til den sidder perfekt om din fod. Det giver dig optimal fodfæste og pasform hver gang.

Isolering og åndbarhed

Går du på jagt i de kolde måneder, er varmen det allervigtigste. Hvor godt isolerede dine støvler til jagt er, betyder forskellen mellem en behagelig og en ulideligt kold jagttur.

Der er forskel på, hvor godt isolerede støvlerne skal være, alt efter om du bevæger dig og går meget, eller om du skal sidde stille i timevis og vente på byttet. Nogle mærker angiver, hvor lave temperaturer støvlerne er rare at blive brugt i, hvilket gør det nemmere for dig at vælge.

For eksempel har støvlemærket Gateway1 polarstøvler, der kan klare temperaturer ned til -60 grader, men du kan også finde lettere jagtstøvler ned til -15 grader eller over frysepunktet.

Åndbarheden er også vigtig, fordi det er vigtigt, at du kan komme af med fugt inde fra støvlerne. Får dine fødder det for varmt, må de ikke blive fugtige uden at kunne komme af med det, for så begynder du på et tidspunkt at fryse. Det er også vigtigt i varmt vejr, hvor det hurtigt bliver ubehageligt at have overophedede fødder, fordi du ikke kan komme af med varmen.

Formål

I kombination med støvlernes isolering og åndbarhed skal du overveje, hvad de skal bruges til. De varmeste jagtstøvler i sortimentet er perfekte til en kold vinter, men skal du bruge dem i foråret eller om sommeren med varmere vejr, er de alt for varme. Her kan du for eksempel gå efter et par korte jagtstøvler uden for eller ekstra isolering, så dine fødder ikke koger over.

For dig skal dit valg selvfølgelig føles som verdens bedste jagtstøvler, og derfor skal du tænke over de krav, du har til dem. Skal du gå meget, bør du tænke over vægten på støvlerne, mens isoleringen er vigtigere, hvis du skal sidde stille i kulden.

Der er også forskel på, om du skal bruge dine støvler til jagt i hårdt, kuperet terræn eller på blød skovbund. Du har for eksempel brug for meget mere støtte til dine fødder og ankler, hvis du er på jagt i kuperet terræn, end hvis du går på blød og jævn skovbund.

Vandtætte jagtstøvler med neopren eller Gore-Tex

Det kan være en god idé at overveje, om du har brug for vandtætte jagtstøvler. Det kan være en fordel, hvis du er på jagt steder, hvor du kommer gennem vandløb, jager i en skov med fugtigt krat, eller hvis du forventer, at det kommer til at regne.

To af de bedste former for vandtæthed til jagtstøvler er neopren og Gore-Tex. Alt med Gore-Tex er 100 % vandtæt. Det er en membran af syntetisk materiale, der både er letvægt og åndbart. Noget af det bedste ved Gore-Tex er, at membranen gør det muligt for fugt at fordampe fra indersiden af støvlen, hvilket holder dine fødder tørre og komfortable. Det er en af de mest anerkendte typer vandtæt membran, så du går ikke galt i byen med et par jagtstøvler med Gore-Tex.

Neopren er syntetisk gummi, der blandt andet bruges til at lave våddragter, fordi det bliver 100 % vandtæt, når det behandles på en bestemt måde. Mange gummistøvler til jagt er lavet af neopren, og det giver automatisk en isolerende, varmende effekt, fordi neopren holder på kropsvarmen. Som en tommelfingerregel holder et lag af neopren på 3 mm til temperaturer ned til -15 grader, mens et lag på 5 mm holder ned til -25 grader.

Find alt til jagtgarderoben på Friluft.dk