Jagttrøjer

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Jagttrøjer

Efter jagtjakker og jagtbukser er jagttrøjer den vigtigste del af jagttøjet – i hvert fald hvis du spørger os. Jagttrøjer kan se ud på mange måder, være lavet i mange materialer og kan bruges i mange forskellige sammenhæng.

En god jagttrøje er det perfekte mellemlag, når du går på jagt i de kolde måneder. Den bidrager til lag-på-lag-metoden, som holder dig bedre varm, samtidig med at du kan komme af med overskydende varme, når din temperatur stiger under en aktivitet.

Alt efter hvor koldt det er, kan du bruge din jagttrøje direkte uden på dit jagtundertøj, eller du kan have en jagtskjorte indenunder også. Og så selvfølgelig en god jagtjakke yderst, så du er pakket godt ind til de lange dage i naturen.

Hvis du skal bruge din jagttrøje som yderste lag til de lidt lunere jagtdage, er det en god idé at gå efter en model med en vind- og vandafvisende membran. Den holder dig tør, selvom der skulle komme lidt vådt fra oven.

Hvilken slags jagttrøje skal du bruge?

Der findes som nævnt en række forskellige typer af jagttrøjer. Er du mest til fleecetrøjer, anorakker eller sweatere? Foretrækker du en lynlås i fuld længde eller en kort lynlåsåbning i halsen? Hvad med mængden af lommer? Der er nok lige så mange præferencer, som der er jægere, så på friluft.dk forsøger vi hele tiden at udvide vores sortiment af jagttrøjer, så alle kan finde en, der lever op til deres krav og præferencer. Vi forhandler naturligvis kun jagttrøjer i topkvalitet fra brands, der ved, hvad de laver. Det er vores måde at bidrage til gode jagtoplevelser.

Jagtsweater

En stor fordel ved en jagtsweater er, at du kan vælge en model med uld. Uld er altid godt, særligt hvis du vil holde varmen hele dagen igennem. Du kender det sikkert fra uldundertøj, som også bruges meget til jagt i vintermånederne netop på grund af den gode isoleringsevne, der sikrer, at det i hvert fald ikke er kulden, der får dig til at gå hjem.

En jagtsweater fås som en traditionel striktrøje eller med lynlås i halsen, så du kan temperaturregulere lidt, hvis solen bryder igennem i løbet af dagen. Nogle modeller er med justerbar elastik ved håndleddene og/eller i den nederste del af trøjen, så du også kan tilpasse både pasform og temperatur her.

En pæn jagtsweater kan sagtens bruges i hverdagen også. Der er ikke noget i vejen for at trække din jagtsweater over hovedet, inden du skal til et afslappet udendørsarrangement eller på gåtur til det lokale supermarked. Selvom der ikke er jagt på programmet, kan du jo godt klæde dig på, så du er godt tilpas og kan holde varmen.

Jagtfleece

Mange jagttrøjer er lavet i fleece. De er ofte tynde, så de nemt kan være under en jagtjakke som et mellemlag. Fleece giver god varme og god bevægelsesfrihed, så du ikke bliver hæmmet af det ekstra lag. Derudover kan du selvfølgelig også bruge det som yderlag, når det er lidt lunere i vejret.

Fleece har en god isoleringsevne, fordi fleecefibre er hule. Det giver plads til luft, som kan opvarmes af din krop, og som kan holde kulden ude. Du får altså dannet en slags skjold, som sørger for at holde varmen inde mod din krop, mens kulden bliver holdt på ydersiden. Samtidig med at en fleecetrøje holder dig varm, er den også ventilerende, så du kan komme af med overskudsvarme og dermed holde en stabil kropstemperatur gennem hele dagen.

Mange fleecetrøjer til jagt laves med en eller flere lommer, så du kan have småting inden for rækkevidde, uanset om du bruger trøjen til jagt eller hverdag. Nogle har en stor lomme placeret på forsiden – eventuelt med lynlåslukning fra begge sider. Andre har mindre lommer på hver side, som det også ses på mange jakker.

Gode egenskaber giver gode oplevelser

Uanset om du skal have en sweater, en anorak eller noget helt tredje, er der nogle grundlæggende funktioner, du bør have for øje, når du vælger din nye jagttrøje. Uanset hvilket jagttøj du køber, er det vigtigt med god komfort, så du kan holde fokus på det, der betyder noget: selve jagten.

Din jagttrøje skal være åndbar og have en god pasform, så du ikke bemærker den i løbet af dagen.

Slidstærke materialer og de rigtige farver er også essentielt. Ingen gider købe en dyr jagttrøje, der er hullet og ødelagt efter første jagt. Hos os finder du kun kvalitetsprodukter, så du ikke skal bekymre dig om hullede albuer og løbende syninger. Vi sælger jagttrøjer i forskellige farver, nogle er ensfarvede, andre er mønstrede. De er hver især gode til forskellige typer jagt. Du kan også få en vendbar jagttrøje, så du kan bruge den, både når du skal gå i ét med omgivelserne, så du kan komme tættere på dyrene, og når andre jægere eller hunde bedre skal kunne se dig.

Vi kender alle den skurrende lyd af billigt materiale, der nærmest skriger ud i stilheden, når ærmet kører ind langs kroppen. Ingen kan lide den lyd – det skulle da lige være dyrene, som får en chance for at nå væk, fordi de kan høre dig på lang afstand. De bløde jagttrøjer er fremstillet i lydløse materialer – for eksempel fleece – så du kan bevæge dig lydløst gennem terrænet. Det gør, at du kan komme tættere på dyrene – og at du også bliver inviteret med på jagt næste gang.

Måske du også er interesseret i: