Hovedbeklædning

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Hovedbeklædning til børn: mange forskellige typer til piger og drenge

Med en dejlig juniorhue og en smart børnekasket kan du nemt sikre, at børnene i dit liv er beskyttet, uanset om solen skinner, vinden rusker, eller det står ned. Når det kommer til hovedbeklædning til børn, er der nemlig et væld af muligheder, der passer til enhver sæson og enhver lejlighed.

Investerer du i et par forskellige modeller, kan du sørge for, at din lille friluftsentusiast er godt dækket ind året rundt, hvad enten junior skal på spejderlejr i det foranderlige forår, på sommerferie med familien eller lege ude, når blæst og kulde melder sin ankomst.

Her får du et overblik over de mest populære typer:

Klassiske børnehuer

Der findes en bred vifte af huer til børn lige fra de klassiske ribstrikkede huer til mere moderne beaniehuer, også kaldet beanies. De er mere afslappede i stilen, har en lidt løsere pasform og er populære blandt både børn og voksne.

Uanset hvordan huen er udformet, kan en hue til børn beskytte dit barns hoved og ører mod vind og vejr, når det begynder at blive køligere. Alt efter materialevalget kan der være tale om en tyk, foret vinterhue til børn eller en tyndere overgangshue.

Seje elefanthuer til børn

En elefanthue til børn giver modsat en almindelig børnehue noget mere dækning, da den ikke kun beskytter toppen af hovedet og ørene, men også nakken, kinderne og halsen. Det gør den særligt effektiv mod kulde, vind og sne.

Den tætsiddende pasform gør den ideel til brug under en cykelhjelm, hvor det kan være vanskeligt at få plads til en klassisk hue. Udover dens praktiske anvendelse er elefanthuer også et yndet valg for mange forældre, da den ikke så let glider af. På den måde er der større sandsynlighed for, at junior får sin børnehue med hjem hver gang.

Flotte børnekasketter

Ligesom en kasket til voksne, kan en børnekasket yde beskyttelse mod de skarpe solstråler og holde hovedet køligt i varmen, så du sikkert kan nyde udendørsaktiviteter med dit barn. Vi anbefaler at vælge en justerbar model, f.eks. en med en velcrostrop. Det sikrer, at kasketten kan tilpasses dit barns hoved, hvilket betyder, at barnet kan have glæde af den i flere år, efterhånden som det vokser.

Vælg mellem de bedste materialer

Når du skal vælge en børnehue eller -hat til de små poder, spiller materialet naturligvis en afgørende rolle. Det handler nemlig ikke kun om udseendet, men også om komfort, holdbarhed og funktionalitet.

Når du vælger, er det vigtigt at tænke på dit barns behov og komfort: Måske får dit barn det hurtigt varmt eller har tendens til at være kuldskær – det ved du bedst selv. Med det rette materiale kan du sikre, at dit barn er beskyttet og føler sig godt tilpas uanset vejret.

Uld: et af naturens bedste materialer

Uld er et tidløst valg, elsket for sine naturlige egenskaber. Det unikke ved uld, og især merinould, er dens evne til at regulere temperaturen. Det gør materialet ideelt til brug hele året; den holder barnet varmt om vinteren og køligt om sommeren.

Desuden er uld fantastisk til aktive børn på grund af dens svedabsorberende egenskaber. Selv hvis ulden bliver våd, enten fra sved eller nedbør, mister den altså ikke sine varmende egenskaber. Merinouldens blødhed gør det desuden til et særligt attraktivt valg, hvis dit barn har følsom hud.

Kunststoffer, når det skal være nemt og praktisk

På den anden side findes der også mange syntetiske kunststoffer, der tilbyder deres egne fordele. Akryl og fleece er gode eksempler. Akryl er slidstærkt, farvestærkt og modstår derfor hyppig brug og vask uden at miste hverken form eller farve over tid. Fleece, som er fremstillet af polyester, er et andet populært valg. Det er kendt for sin blødhed og varme, men har fleece også den fordel, at det tørrer hurtigt, hvilket er praktisk til sneboldkampe eller regnfulde dage.

Ofte kan syntetiske huer være mere overkommelige i forhold til pris og vedligehold, hvilket gør dem til et populært valg for mange travle familier, der hellere vil være udenfor end læse vaskeanvisninger.

Det bedste af begge verdener

Ved at kombinere naturmaterialer og kunststoffer kan du høste fordele ved begge materialetyper. Det er også derfor, bløde og holdbare børnehuer i uld- og akrylblandinger er et populært valg. Til solrige dage eller aktive udendørsaktiviteter er kasketter til børn fremstillet af kunst- og naturmaterialer som polyester og bomuld ideelle. Polyester er let og hurtigtørrende, mens bomuld giver blødhed og åndbar komfort. Er I ude efter lidt ekstra ventilation og øget åndbarhed er kasketter med mesh-materiale et fremragende valg.

Fuldend juniors outdoor-garderobe

Hvis al den snak om børnehuer og børnekasketter har fået dig til at overveje, hvad der ellers kunne mangle i dit barns garderobe, kan du trygt blive her på siden. Vi har nemlig et bred udvalg af flotte juniorjakker, praktisk regntøj til børn og varme børnehandsker. I sortimentet har vi også forskelligt fodtøj til børn, der byder på alt fra sandaler til gummistøvler, så I kan blive klar til sjove udendørseventyr, ferie og hverdag.

Gå på opdagelse i vores outdoor-børneunivers og tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du skulle have spørgsmål til nogle af produkterne. Det kan du gøre i livechatten, på e-mail info@friluft.dk eller telefonnr. 61 41 00 62.