Jagtveste

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Jagtveste – et godt supplement til jagtgarderoben

En jagtvest er et godt alternativ til en jagtjakke. I perioder, hvor det er for varmt med en jakke, men det stadig er for koldt til helt at undvære overtøj, er en jagtvest den perfekte middelvej. Den sørger for at holde din krop varm, mens du har armene helt fri, så du har mest mulig bevægelsesfrihed til at betjene dit gevær. Brug den som yderste lag over en jagttrøje eller jagtskjorte. Eller som et godt mellemlag i de kolde måneder, så du kan blive holdt varm under jakken på selv de koldeste jagter.

Jagtveste er ofte udstyret med en masse praktiske lommer, så du kan have alt dit udstyr med. De mange funktionelle lommer kan bruges til ammunition, GPS, pejleudstyr, afstandsmåler, mobil osv. Kort sagt alt det du har brug for at have lige ved hånden. En del jagtveste har desuden en harelomme bagpå, hvor du kan bære eksempelvis fugle og andet bytte.

En god jagtvest skal være vindtæt og vandafvisende, så du ikke skal afbryde missionen på grund af en lille regnbyge. Derudover skal den være tilpas isolerende og ventilerende, så du både kan holde varmen og komme af med overskudsvarme, så du ikke koger over. De fleste jagtveste er fremstillet i lette materialer, så du ikke bliver generet, når du har haft vesten på i mange timer i træk. Nogle modeller er desuden udstyret med praktiske forstærkninger på de mest udsatte steder.

En jagtvest er ikke kun til brug på selve jagten. Mange af modellerne er ganske pæne veste, og de kan derfor sagtens bruges i din fritid også, hvis du bare har brug for let overtøj, når vejret er mildt.

Skydeveste

’Skydevest’ og ’jagtvest’ bruges ofte i flæng, men der er faktisk forskel på de to. En skydevest er fremstillet til brug på skydebanen. Den er typisk udstyret med nogle store lommer, så du kan have masser af patroner lige ved hånden, når du skal ramme de mange lerduer. Det gør det hele meget nemmere, når du hurtigt kan lade og afgive skud – selvom store patronlommer selvfølgelig ikke giver rammegaranti.

En skydevest er desuden ofte lavet med ekstra stødabsorberende polstring i skuldrene, som dæmper rekylen fra dit gevær, så en tur på skydebanen ikke koster dig alt for mange blå mærker og smerter i skulderen.

Signalvest eller camouflage

Jagtveste laves som udgangspunkt i naturlige grønne og brune nuancer. Nogle er ensfarvede, mens andre er lavet i camouflagemønster, men alle er lavet med det formål at få dig til at blende ind med naturens farver.

Hvis du dyrker drivjagt eller klapjagt, kan du med fordel vælge en orange jagtvest. Dette kaldes også en signalvest, da den signalerer til andre jægere, at du er der. Dyrene kan ikke se den orange jagtvest, men den øger din sikkerhed markant, da den orange farve – for det menneskelige øje – skiller sig tydeligt ud fra naturens farver.

Du kan vælge en helt orange signalvest eller en model med orange detaljer. Du kan også vælge at købe en orange overtræksvest, så du kan tage den på efter behov. Du skal dog være opmærksom på, at overtræksveste i nogle tilfælde ikke har de samme funktionelle lommer og andet.

Vest med varme – elektrisk varmevest til de kolde jagter

Jager du i de kolde måneder, bør du have fokus på jagtvestens isoleringsevne. Gå efter en foret jagtvest, så du kan holde varmen og ikke risikerer at skulle afbryde jagten før tid, fordi du er helt nedkølet.

Hvis du vil forkæle dig selv lidt ekstra og gøre vinterjagterne lidt mere komfortable, kan du vælge en vest med indbygget varme. Den kaldes også en varmevest og er lige præcis, hvad det lyder som: en vest med indbygget varme, som du kan indstille temperaturen på, så du hele tiden har det behageligt.

På friluft.dk kan du blandt andet få varmeveste fra Deerhunter. De har lavet tre varmeveste – to til herre og en til dame – som er en del af deres HEAT-serie, der også tæller en jakke med indbygget varme. I både jakke og veste kan du afmontere det indbyggede varmeelement, så vesten kan vaskes, uden at batteriet tager skade.

En varmevest kan forsøde og forlænge din jagttid, så du får mest muligt ud af dagen, uden at være ved at gå til af kulde.

Vær blandt de første til at høre om jagtveste på tilbud

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig vores nyhedsbrev, synes vi, du skal gøre det med det samme. Her skriver vi ud med gode tilbud, så du blandt andet kan få fingrene i en god og billig jagtvest, når vi kører udsalg. Vi skriver desuden om nyheder på shoppen og gode råd til udstyr og andet. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen, hvis du ikke længere vil have hilsner fra os.

Husk at du også altid er velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du har spørgsmål til vores udvalg af jagtveste eller andet.

Se mere tøj og udstyr til jagt