Jagthatte

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Hovedbeklædning til jagt

Der findes et hav af forskellige muligheder, når det kommer til hovedbeklædning til jagt. Jagthatte, jagthuer, jagtkasketter og meget mere. Alt sammen med forskellige funktioner og formål.

Vi har et stort udvalg, så du kan finde den type, der passer bedst til dine jagtvaner, og som du synes er mest behagelig at have på. Vores kategori hedder ’Hovedbeklædning til jagt’, men mange bruger bare ’Jagthat’ som et overordnet begreb, der dækker over både kasketter, huer, halsedisser og så videre.

En jagthat har som udgangspunkt et af to formål: den skal holde dig varm, eller den skal skærme for solen. I nogle tilfælde har du brug for, at den gør begge dele. Derudover bruges en jagthat også til at dække lyst hår, så du ikke skiller dig for meget ud, når du bevæger dig rundt i naturen.

Materialer og farver

En jagthat kan være lavet i mange forskellige materialer. Det kan eksempelvis være læder, filt, polyester, fleece eller lærred. Nogle materialer er typiske for bestemte hattetyper, mens andre bruges til at give hatten nogle særlige egenskaber.

Hvis du skal på jagt, når det er koldt, er en jagthat i fleece rigtig god. Til de varmere jagter kan det være, du hellere vil have en jagthat i let lærredsstof. Polyester er et populært materiale til både traditionelle jagthatte og kasketter. Det er let og behageligt og optager ikke snavs så let.

Hvis du skal bruge din jagthat i de kolde måneder, bør du gå efter en i et isolerende materiale. Mange vinterhatte til jagt har flere lag, så ydersiden er vind- og vandafvisende, mens indersiden er foret med et behageligt materiale, der holder dig varm.

En jagthat er som regel lavet i grønne og/eller brune nuancer, så den går i ét med naturen. Den kan enten være ensfarvet eller med camouflagemønster. Nogle jagthatte har orange detaljer, så du kan ses af andre jægere på fællesjagter. Den orange farve er ikke tydelig for dyrene, men den øger synligheden – og dermed sikkerheden – så I bedre kan se hinanden og dermed undgår jagtulykker.

Den bedste jagthat kan se ud på mange måder

Uanset hvilken type jagthat du skal bruge, er der nogle egenskaber, du med fordel kan kigge efter. En god jagthat har en membran, så den er vindtæt og vandtæt. Det gælder særligt de jagthatte, du bruger i de kolde og blæsende måneder.

Det kan være en fordel for dig med en vendbar jagthat, der er orange på den ene side. På den måde kan du vende signalfarven udad, når I er flere på jagt sammen, så du bliver mere synlig for de andre jægere.

Desuden er det vigtigt, at du finder en jagthat med god komfort, så den ikke generer dig. Det gælder, uanset om du skal have en hue, en kasket, en sixpence eller noget helt fjerde. En god jagthat skal sidde ordentligt – ellers er den jo ikke god.

Den bedste jagthat for dig er derfor en model, der passer til din jagttype og dine præferencer. Derudover skal den være fremstillet i de rigtige materialer, så du får de funktioner og egenskaber, du har brug for.

Jagthat

En klassisk jagthat – det vil sige ikke en kasket, hue eller halsedisse – er ikke bare en praktisk del af jagtgarderoben, men også en af de dele af jagttøjet, der får dig til at komme i den helt rigtige jagtstemning. Der findes naturligvis forskellige modeller, så du kan få lige præcis den jagthat, der passer bedst til din stil og dit behov.

De fleste jagthatte er lavet med en membran, der gør hatten vindtæt og vandtæt. Desuden kan en jagthat med ørevarmer være din redning på kolde jagter, eller hvis det pludselig begynder at blæse.

I vores udvalg finder du også flere bud på en jagthat med skygge. Den kan være lavet som på en jagtkasket, hvor skyggen sidder foran, eller som du måske kender fra en bøllehat, hvor skyggen sidder hele vejen rundt på hatten.

Jagtkasket

En jagtkasket kan være designet som en traditionel kasket, eller den kan have ekstra side- og/eller nakkestykker, som i nogle tilfælde er foldbare, så du kan folde dem op og ned efter behov.

En jagtkasket med orange detaljer øger din synlighed, så andre jægere tydeligere kan se dig. De orange detaljer på kasketterne i vores udvalg er super fede, så det er ikke kun en praktisk detalje, men også en designmæssig finesse. Du kan også få en jagtkasket med orange overtræk, som du kan bruge på fællesjagter, når du skal kunne ses af andre.

Jagthue

En jagthue skal holde dig varm, når du er på jagt i de kolde måneder eller tidlige morgentimer. En vendbar jagthue giver dig mulighed for at vende den orange side udad, når du er på fællesjagt, og den grønne side udad, når du sidder i tårnet og skal gå fuldstændigt i ét med omgivelserne.

Jagthuerne i vores sortiment er fremstillet med fokus på funktionalitet og komfort. Det betyder, at de holder dig varm, men samtidig lader dig komme af med varmen, så du ikke koger over. Derudover er de behagelige at have på, så du kan gå med din jagthue en hel dag og nærmest glemme, at du har den på.

Halsrør og halsedisse til jagt

En halsedisse til jagt er guld værd, så du kan blive holdt varm på halsen, uden du skal have plads til et stort halstørklæde. Den kan desuden trækkes op, så den dækker det nederste af dit ansigt, så næsen ikke fryser af på de kolde dage.

En halsedisse til jagt i de kolde måneder kan gøre en stor forskel for dig, når du skal holde varmen. De fleste er gode til at pakke sig godt ind i en jagttrøje, en god jakke og gode jagtbukser, men der forsvinder også meget varme ud gennem hovedet og ansigtet. Derfor er en halsedisse, der dækker en stor del af ansigtet, en rigtig god idé, når det er koldt.

I vores udvalg kan du blandt andet få en halsedisse til jagt med hul til næsen. Den er lavet til at blive trukket op i ansigtet, men hullet til næsen gør, at du stadig kan følge med i verden, selvom du har briller på. Næsehullet gør nemlig, at du ikke skal bøvle med duggede brilleglas.

Andre halsedisser eller halsrør på vores side er lavet, så du kan bruge dem som enten halstørklæde, pandebånd eller hue. Det er altså en investering med mange anvendelsesmuligheder.

Du kan også vælge en face mask – også kaldet elefanthue eller balaclava – som er en slags udvidet halsedisse eller en kombination af en hue og en halsedisse. Den sidder omkring hovedet som en hue, men går ned over halsen som en halsedisse. Denne type kan desuden bruges på mange forskellige måder, så du selv kan styre, hvor meget eller lidt du vil pakkes ind.

Find den rigtige størrelse

De fleste huer og kasketter til jagt er som regel onesize, men nogle jagthatte har størrelsesangivelser. Du kan se målene for de enkelte størrelser under hvert produkts egenskaber. Når du skal måle dig selv, er det vigtigt, at du måler lige rundt om hovedet. Mål lige over ørerne, og hvis du ligger mellem målangivelserne for to størrelser, skal du runde op.

Køb din nye jagthat på friluft.dk

Hos friluft.dk ved vi, at man aldrig skal gå ned på udstyr. Derfor har vi sørget for at finde en masse forskellige hatte til jagt, så du kan blive klædt ordentligt på. Vores store udvalg gør, at du har rig mulighed for at finde den helt rigtige jagthat til dine behov. I modsætning til jagtbukser og jagtjakker, som tit har en anderledes pasform, kan langt de fleste jagthatte bruges af både mænd og kvinder, så der er samme udvalg, uanset hvilket køn der skal bruge en jagthat.

Flere produkter til jagt