Svømmebriller

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Gode svømmebriller til sjov og motion

At svømme bliver endnu mere morsomt og befriende, når du har de rette svømmebriller. Uanset om du er ved stranden eller i poolen, kan du med klart syn under vandet nemt observere den fascinerende havbund, spotte småfisk eller bare nyde det beroligende spil af lys og skygger. De kan desuden gøre din svømmetræning mere effektiv, da et klart syn forbedrer din orientering og sigtbarhed. Svømmebriller findes i mange former, farver og fra forskellige mærker – som det velkendte italienske mærke Cressi – så det er vigtigt at vælge den model, der passer bedst til dig og dine svømmebehov.

Vælg det helt rette par

Modsat dykkermasker dækker svømmebriller kun øjnene og ikke næsen. Denne konstruktion gør dem lettere og mere hydrodynamiske, hvilket er ideelt for svømmere, da det mindsker modstanden i vandet. Dykkermasker er, med deres større dækningsområde, designet til at holde trykket ude ved dykning, men kan være lidt klodsede ved almindelig svømning, hvor du ikke har behov for nær så bredt et udsyn.

Svømmebriller er typisk fremstillet af silikone, der giver en tæt men behagelig pasform. De fleste modeller har ridsefaste linser med UV-beskyttelse, så de uden problemer kan bruges både inde og ude. Farven på svømmebrilleglasset har dog en betydning: mørke glas reducerer genskin i stærkt lys, mens gule eller orange glas kan forbedre din synlighed i dæmpet belysning og give en bedre sigtbarhed. Mørke glas egner sig derfor godt til svømning ved stranden, hvor de giver dine øjne mere ro.

Køb svømmebriller til voksne og børn

Selvom børn i teorien kan tage voksensvømmebriller på, er det oftest ikke en god idé. Voksenbriller er nemlig lavet til voksenansigter, så de kan let sidde løst på et barn og lade vandet komme ind. For at barnet skal føle sig godt tilpas og svømme sikkert, er det klart bedst at vælge briller, der er lavet til børn og er skabt til at passe til et barneansigt. Heldigvis finder du både svømmebriller til børn og voksne i vores udvalg. Alle vores farverige modeller til herre, dame og barn ligner hinanden meget, så det er vigtigt, at du kigger godt efter, inden du lægger dem i kurven.

Inden du afslutter dit køb hos os, kunne du måske også være interesseret i at høre om andet godt udstyr, der kan være med til at gøre dine svømmeoplevelser bedre. Det kunne f.eks. være et par svømmefødder til at sætte skub på tempoet, nogle fikse badesko, der kan beskytte dine fødder ved stranden, eller en våddragt til at holde varme, hvis du er vild med open water-svømning i havet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke svømmebriller skal jeg vælge?

Det rigtige valg af svømmebriller hænger sammen med dit behov og hvad du føler dig mest tilpas med. Er du konkurrencesvømmer, bør du kigge efter slanke og tætsiddende briller. Til hyggesvømning kan briller med større linser give en bedre udsigt. Svømmer du ofte udenfor? Så kan briller med UV-beskyttelse og spejllinser hjælpe mod solens stråler. Tænk også over komforten ved næsebroen og remmens kvalitet. Det er en god idé at afprøve forskellige modeller for at finde den rette pasform. Husk, at dyre briller ikke altid er de bedste – det vigtigste er, at de passer godt til dig. Hvis du har behov for synskorrektion, findes der svømmebriller med styrke.

Hvordan skal svømmebriller sidde?

De bedste svømmebriller skal sidde tæt, men behageligt omkring øjnene for at fungere optimalt. De skal danne en vandtæt forsegling uden at presse for hårdt mod huden. Når du tester pasformen, skal du derfor kunne placere brillerne på dine øjne uden at bruge remmen og mærke en kortvarig sugeeffekt. Remmene skal justeres omkring hovedet uden at være for stramme. En korrekt siddeposition sikrer, at der ikke slipper vand ind, samtidig med at det føles behageligt. Husk, at det kan være nødvendigt at justere forskellige dele af brillen – som f.eks. næsebroen, hvis modellen har en – for at få den bedste pasform.

Hvorfor dugger svømmebriller?

Svømmebriller dugger primært på grund af temperaturforskelle. Når den varme luft fra din hud og ansigt møder brilleglassets køligere inderside, kondenserer luftens fugt og skaber duggen. Ligesom et badeværelsesspejl dugger, når varm damp møder en kold overflade. Over tid kan deres indbyggede antidug-behandling slides af, hvilket gør dem mere tilbøjelige til at dugge. Det er også vigtigt at bemærke, at snavs, sved og hudfedt kan forværre problemet, da de forhindrer vand i at fordampe og skaber små dråber, der bidrager til duggen. Korrekt vedligeholdelse og opfriskning med anti-dug spray kan hjælpe dig med undgå dug på brillerne.

Hvordan passer man bedst på svømmebriller?

Du kan forlænge dine svømmebrillers levetid med korrekt vedligeholdelse. Først og fremmest bør du undgå at røre eller gnide indersiden af brilleglasset for at beskytte den indbyggede antidug-behandling. Efter svømning i svømmehal eller saltvand er det en god idé at skylle brillerne omhyggeligt i postevand for at vaske klor eller saltrester af. Lad dem herefter lufttørre. Opbevar dem altid i et beskyttende etui, når du transporterer dem. Korrekt pleje forlænger brillernes levetid og sikrer, at du får mest muligt ud af dem, når du svømmer.