Knive og Tools

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Knive og tools til outdoor-livet

Enhver, der bruger store eller mindre dele af deres fritid udendørs, ved, hvor vigtigt det er at have det rette udstyr ved hånden. Den rette økse eller kniv kan gøre en stor forskel, når du befinder dig dybt i en ufremkommelig skov på din vandretur, eller hvis du skal ordne dit bytte i det fri efter en jagttur. Da der findes mange forskellige outdoor-tools at vælge mellem, vil vi kort fortælle dig en smule, om de forskellige typer. På den måde kan du blive skarp på, hvilket grej du skal lægge i kurven eller læse mere om på de dedikerede sider.

Find en god kniv til jagt og fiskeri

Uanset om du pønser på at tilberede mad over bål, filetere fisk eller flå dit jagtbytte, findes der en kniv til formålet. Jagtknive er ideelle til opbrækning og flåning af jagtbytte, mens fiskeknive, ofte kaldet filetknive, er bedre egnet til at håndtere fisk. For dem, der søger alsidighed, er universalknive, som kan håndtere de fleste opgaver på vandreture, camping eller jagt, det perfekte valg. Foldeknive er praktiske for dem, der ønsker en nem, transportabel løsning. Der findes også modeller med en række andre funktioner for øget alsidighed. Dit valg af kniv bør afhænge af din fortrukne aktivitet samt dine forventninger til bladet og skæftes materiale.

Macheten: et skarpt valg

Macheten er et alsidigt redskab, der fungerer optimalt til rydning af ukrudt og højt græs, udtynding af mindre træer og tæt vegetation, specielt når du befinder dig i udfordrende outdoor-miljøer. Selvom Danmark ikke byder på Robinson-værdigt jungleterræn, gør en machete det nemmere at navigere gennem tæt underskov eller brombærkrat. Vi har et varieret udvalg af macheter, lige fra de traditionelle buede modeller til korte varianter, der kan minde om en håndøkse. Den moderne machete byder på gode features, såsom rustfrie stålblade, ergonomiske greb og praktiske skeder, som gør den til et fantastisk stykke værktøj til naturen såvel som baghaven.

Vælg den rette økse til din favoritaktivitet

Øksen er en grundpille, når det kommer til gode outdoor-tools. Økser spænder bredt i design, pris og formål. Øksens formål bestemmer dens ideelle type: håndøkser til let brændehugning på camping, skovøkser til træfældning, flækøkser til trækløvning og snedkerøkser til præcisionsarbejde er bare nogle af mulighederne, der selvfølgelig også byder på jagtøkser. Størrelse, vægt og skaftlængde på øksen skal matche dine behov, for med omhyggelig pleje som regelmæssig slibning og korrekt opbevaring kan en god økse tjene dig i mange år, og om nødvendigt kan du udskifte skaftet for at forlænge dens levetid.

Overvej forskellige save til jagt og friluftsliv

Når du er på jagt, er korrekt udstyr som bensave og slagtesæt afgørende for optimal flåning og partering af vildt. I vores udvalg af save finder du derfor bensave og komplette slagtesæt (sav, knive, slibesten, mm.). Du finder også foldesave og outdoor-save. Mens bensave er specielt designet til behandling af jagtbytte, kan alsidige, foldbare outdoor-save bruges effektivt i naturen til opgaver som at skære igennem træ for at skaffe brænde eller rydde en sti. Begge savtyper er praktiske og robuste værktøjer, der må siges at være essentielle for den dedikerede jæger eller inkarnerede outdoor-entusiast.

Gør camping og udeliv nemmere med en feltspade

Feltspader er ikke, trods navnet, forbeholdt soldater i felten. En feltspade er en kompakt, alsidig og ofte foldbar spade perfekt designet til outdoor-eventyr som camping, jagt og vandring. Med sin robusthed og lave vægt er den uundværlig til opgaver som at forberede teltpladser, grave nødhytter, anlægge bålpladser og nødtørftshuller samt rydde stier. De findes i forskellige materialer, herunder rustfrit stål og aluminium, som hver især har sine fordele. Du kan desuden vælge mellem foldbare letvægtsmodeller, tungere og mere slidstærke spader og feltspader med sav.

Forskelligt værktøj til små og store opgaver

I vores samling af miniværktøj kan du finde små foldeknive til lommen eller nøglebundtet, små multiværktøjer og nøgleringsværktøjer. De små udgaver af velkendte tools er lette og giver dig mulighed for altid at have dem lige ved hånden, så du kan løse hverdagen og friluftslivets små opgaver, når de opstår.

Til de større opgaver tilbyder vi megaværktøj. Kategorien byder på brudværktøjer og multifunktionelle tomahaws til dig, der mangler en forhammer, rambuk eller koben til hus- og havearbejde eller skal til at prøve kræfter med bushcraft.

Sidst men ikke mindst har vi også smarte multi-tools til jagt, fiskeri og outdoor. Et multi-tool er en multifunktionel enhed, der kombinerer flere praktiske værktøjer i ét kompakt design, der er lige til at putte i lommen. Typisk inkluderer det essentielle tools som knivblade, proptrækkere, skruetrækkere, saks og ofte en tang, hvilket gør det uundværligt for friluftsentusiaster, jægere og fiskere. Det lette og alsidige stykke værktøj er designet til at håndtere opgaver fra dåseåbning til klargøring af mindre fisk og byttedyr.

Investér i det helt rigtige udstyr

Selvom vi har mange knive og tools at vælge mellem, tror vi på, at alle kan finde det, de leder efter, her hos os ved Friluft.dk. Så hvis du stadig er en smule i tvivl om, hvilke tools du skal gå efter, eller har spørgsmål om specifikke produkter, skal du være velkommen til at kontakte os. Det kan du gøre på e-mail info@friluft.dk, i livechatten eller på tlf. 61 41 00 62, hvor vi besvarer henvendelser mellem kl. 9 og 15.30 alle hverdage. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig godt i mål.