Termokander og termoflasker

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Termokander til outdoor-turen

Det er vigtigt at få nok at drikke, når du er på tur. Så snart du ikke har adgang til rindende vand i længere tid, er det derfor nødvendigt at have noget med i tasken. En termokande eller termoflaske er en god løsning, hvor du kan holde vandet koldt eller kaffen varm – nogle modeller kan endda holde temperaturen i flere timer.

Planlægger du en længere vandretur eller overnatning i naturen, lægger du sikkert stor vægt på meget andet outdoor-udstyr såsom dit stormkøkken til aftensmaden eller en god sovepose, der holder dig varm hele natten – så hvorfor ikke også gå op i, hvilken termokande du vælger?

Hvordan virker de?

Kort sagt virker termoflasker ved hjælp af vakuum. De har en dobbeltvægget konstruktion, hvor der skabes et vakuum ved at fjerne luften mellem de to vægge. Det er svært for varme at komme gennem vakuummet, og på den måde holder indholdet en konstant temperatur over længere tid. Du kan altså holde vandet koldt eller kaffen varm bedre, end hvis du vælger en almindelig drikkedunk.

Bliv helt klar til eventyr i det fri

Termoflasker i rustfrit stål

Den bedste termoflaske til en udflugt i naturen er en i stål. Termoflasker i rustfrit stål er meget holdbare, hvilket er et af de vigtigste kriterier for en god termoflaske. Rustfrit stål er modstandsdygtigt over for slag og ridser, og det gør altså ingenting, hvis den bliver bulet – den skal nok holde dine væsker kolde eller varme. Termoflasker i rustfrit stål kan dog være lidt til den tunge side, så husk at kigge efter, om den har et letvægtsdesign, så du ikke har for meget vægt at slæbe rundt på, hvis du har en lang vandretur med tung oppakning foran dig.

Stål tager heller ikke imod lugt eller smag, så hvis du bare husker at rengøre den grundigt, kan du sagtens bruge den til varm suppe den ene dag og koldt drikkevand den anden. Et godt tip er desuden at fylde den med varmt eller koldt vand, for at henholdsvis nedkøle eller opvarme flasken, inden du fylder den til turen. Så holder den bedre på kulden eller varmen.

Bred åbning

Det er en fordel at vælge en termoflaske med en bred åbning. Det gør det både nemmere for dig at rengøre flasken og for eksempel bruge isterninger eller andet, der ellers ikke ville kunne komme gennem en smal åbning.

Integreret kop

En af de smarteste modeller er en termoflaske med kop. Der er en integreret kop i låget, så du i stedet for at drikke fra flasken kan skænke op i en lille kop. Nogle har også to integrerede kopper, så du kan dele ud af din varme eller kolde drik. Du kan også sagtens få termoflasker uden kop i låget, hvis du er ligeglad med den del og hellere bare vil drikke direkte fra flasken.

Tænk over hvad du skal bruge den til

Det virker måske overflødigt at tænke over, hvad du skal bruge din termoflaske til. Men skal du både bruge den til vandreturen og i bilen på vej på arbejde, er det ikke lige gyldigt, om du vælger en bred, lav termoflaske eller en høj, slank udgave – for den skal jo passe både i rygsækken og bilens kopholder.

Skal du hovedsageligt bruge en termoflaske til vand eller andre drikke, har du også frit valg på alle hylder, men vil du bruge den til varme supper eller lignende, skal den måske være lidt bredere, så du lettere kan fylde den. Du kan også overveje at købe en termomadkasse, der er en termisk madbeholder – også kaldet food jug. Så er det nemmere at få en ske ned, hvis det ikke er en suppe, der er ideel at drikke direkte fra en flaske.

Mange størrelser til de kolde og varme dage

Lige meget om du skal på tur i koldt eller varmt vejr, er det vigtigt at have nok væske med. På en vandretur om sommeren er det vigtigt med masser af køligt, friskt vand, og hvis du ikke vil bære på en hel liter, bør du som minimum vælge 700-750 ml. Du skal sørge for at have nok, til du har mulighed for at fylde flasken igen.

Du finder også større termoflasker i vores sortiment – helt op til 1 liter, så der både er kaffe nok til dig og din makker. Hvis du i stedet er ude efter en lille termoflaske, kan du overveje at kigge på et termokrus eller en termokop i stedet. Det er en lille udgave af vores termokander, så du kan få samme gode fordele i en mindre størrelse.

Bliv klædt rigtigt på