Hængekøjer til børn

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Køb en smart hængekøje til børn

En børnehængekøje er mere end blot et holdbart stykke stof, der er spændt ud i luften; det er et magisk sted, der kombinerer følelsen af at svæve med en hyggelig sove- eller hvileplads – selvfølgelig i perfekt børnestørrelse. Da de er designet med sikkerhed og komfort i tankerne, giver børnehængekøjer til udendørs brug små og lidt større outdoor-entusiaster et sted, hvor de både kan lege og slappe af, mens de kommer helt tæt på naturen. Fordi en hængekøje til børn passer til havehygge såvel som camping, skal I nok få glæde af den gennem mange år – specielt hvis den er lavet af velvalgte materialer.

Tag et kig på hængekøjens materiale og design

En hængekøje til børn kan være lavet i et væld af materialer, der tilgodeser forskellige behov og præferencer. Bomuldshængekøjer er f.eks. kendt for deres blødhed og høje komfort, men er bedst til indendørs brug. De er nemlig ikke vandafvisende og er derfor sårbare over for vejr og vind sammenlignet med syntetiske materialer.

Et syntetisk materiale som polypropylen, derimod, tilbyder en vejrbestandig løsning, men ofrer den naturlige blødhed, som bomuld tilbyder. Overfladebehandlet, vandtæt ripstop nylon er et særligt populært valgt til outdoor-hængekøjer, da det er let, enormt slidstærkt og kan holde til lidt af hvert. Dit valg handler om at finde den rette balance mellem komfort og holdbarhed.

Tænk over vægten

Vægt og kompakthed er også kerneovervejelser, især hvis dit barn vil involveres aktivt i jeres outdoor- eller campingeventyr og måske endda bære deres egen oppakning. Her kommer en yderligere detalje ind i billedet: hvordan hængekøjen pakkes sammen. En hængekøje, der kan pakkes ind i sig selv, eller som kommer med en smart og let taske, kan spare på pladsen og gøre transporten nemmere.

Det er vigtigt at vælge en hængekøje til børn, der ikke er for tung og som kan pakkes så kompakt som muligt. Det er ikke blot praktisk, men også en god måde at lære dem at tage hånd om og passe på deres eget udstyr; selvom det er en god idé at hjælpe dem med at hænge den korrekt op.

Tips til sikker brug af juniors nye børnehængekøje

At gynge blidt i en vuggende hængekøje – det er da ren magi, ikke? Den magi kan du give videre til dine små eventyrere med den helt rigtige børnehængekøje. Men før drømmene får frit løb, er der lige et par knap så drømmeagtige, men vigtige detaljer I skal have styr på.

Det starter naturligvis med installationen. Vælg stedet med omhu og kig efter træer med 2-3 meters afstand, der er stærke nok til at bære hængekøjen og barnets vægt. Træer med en diameter på minimum 15 centimeter anbefales ofte til voksenhængekøjer, så I dette tilfælde kan et lidt yngre eller mindre træ også klare opgaven. Brug gerne brede remme omkring køjens liner, så du beskytter træet. Tænk også på om omgivelserne er trygge, og børnene kan lande nogenlunde blødt, hvis de skulle falde ud ved et uheld.

Selvom der kan være forskel på, hvordan en børnehængekøje skal hænges op alt efter modellen, har vi nogle generelle råd til dig. Da børn kan have en tendens til at sove mere utroligt end voksne, kan det være en god idé at hænge den lavt, ca. 20-30 cm over jorden ved det laveste punkt. Hvis du er bekymret for dyr på jorden, kan I hænge den lidt højere, men aldrig over 50 cm fra jorden. Sigt efter en 30 graders hældning på linerne, og sørg for, at hængekøjen ikke er sat for stramt op. Ellers kan den rulle ubehageligt sammen omkring barnet, når de lægger sig til rette. Sikr dig, at hængekøjen hænger både stabilt og sikkert.

Husk at tjekke aldersanbefalinger og vægtgrænser – den valgte hængekøje til børn skal gerne kunne følge junior i et stykke tid og holde til lidt af hvert. Og så lige det sidste tip inden eventyret begynder: Snak med børnene om, hvordan de bruger hængekøjen sikkert og ansvarligt. Ingen vilde svingninger, og måske de lige skal demonstrere, at de har forstået reglerne, inden de får lov at tage den i brug til overnatning i det fri.

Få styr på resten af sovegrejet

Med en god børnehængekøje giver du dit barn et godt udgangspunkt for at sove under åben himmel; når du lige har fået styr på resten af udstyret altså. For det kræver naturligvis mere end blot en hængekøje til børn, når dit barn skal holde varmen gennem natten og sove komfortabelt, så det får samlet energi til nye eventyr. Vi anbefaler at tage et kig på vores udvalg af børnesoveposer og overveje, hvordan et lunt outdoor-tæppe og en outdoor-pude i skum eller oppusteligt design kan være med til at skabe de helt rigtige rammer for god nattesøvn.

Hvis du er bekymret for, om det kan blive et problem med nedbør eller dug i løbet af natten, kan det være en idé at sove under en tarp. En tarp eller presenning over hængekøjen kan nemlig beskytte mod både vand og nedfaldne blade. Det kan også være smart at investere i et myggenet, der kan beskytte mod kryb og insektbid. Du finder myggenet i vores udvalg af hængekøjetilbehør, der også byder på reb, stropper og karabinhager til sikker ophængning samt duntæpper, der kan bruges i eller under hængekøjen for at give ekstra varme og komfort.