Outdoor strømper

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Undgå kolde fødder med outdoor-strømper

Når du bruger meget tid i naturen, skal du have den helt rigtige garderobe med kvalitetsrigt outdoor-tøj. De fleste prioriterer en god jakke og måske nogle bukser, men det kan godt betale sig også at fokusere på strømperne. De er en lille den af din påklædning – og budgettet – men de har stor betydning for dit ve og vel, når den står på udendørsaktiviteter.

Det er forskelligt, om folk kalder det vandrestrømper, termosokker, outdoor-strømper eller noget helt fjerde, men grundlæggende er det stømper eller sokker, der holder dine fødder varme, så du er godt tilpas, når du laver udendørs aktiviteter. Om det er vandring, bjergbestigning, spejder eller andet, betyder ikke så meget. Uanset hvad er der brug for gode strømper, så du ikke bliver kold.

Glæden ved en vandretur eller overnatning i telt forsvinder hurtigt, hvis du ikke kan mærke dine tæer på grund af kulde, så det er godt givet ud at investere i et par gode termosokker eller vandrestrømper, der kan holde dine fødder varme.

Til diverse outdoor-eventyr har du brug for et par åndbare og svedabsorberende strømper. Det er vigtigt, at du ikke holder fugt inde ved huden, da det køler og i koldt vejr får dine fødder til at fryse. Det gælder både for vandrestrømper, termosokker og andre strømper til den aktive livsstil i det fri. De skal holde dine fødder varme i koldt vejr, og så skal de beskytte dig mod skaftet på dine outdoor-støvler, der kan gnave og irritere på ubeskyttet hud.

Vigtige overvejelser om outdoor- og vandrestrømper

Der findes forskellige typer af outdoor-strømper. Nogle er tyndere vandrestømper, mens andre er tykkere termosokker. Nogle er særligt fremstillet til ekstra kolde temperaturer, men de fleste kan godt holde dine fusser varme i almindelig dansk kulde.

Hvis du skal på en lang vandretur eller skal sidde stille i længere tid, kan det være en god idé med et par varme termosokker. De giver ekstra varme og sørger for, at dine fødder kan klare mange timer i kulden. Hvis du skal være udendørs i kortere tid, kan du måske klare dig med et par af de tyndere vandrestrømper. Hvis du går på jagt, kan det være, du er interreseret i at se nærmere på vores kategori med jagtstrømper.

Fælles for dem alle er, at de skal sidde til på dine fødder uden at stramme. Det er også vigtigt at se på tykkelsen, så du stadig har plads nok i dine støvler eller sko.

Når du skal finde de bedste vandrestrømper eller -sokker, skal du tænke på højde, materiale og polstring.

Højde på skaftet

Du kan få outdoor-strømper i mange højder – fra små ankelstrømper til nogle, der går helt op over læggen til under knæet. Højden på dine strømper bør passe til skaftet på dit fodtøj. Hvis strømperne er for korte, kan skaftet gnave dine hæle og give dig vabler, inden din vandretur eller anden aktivitet overhovedet er begyndt.

De højeste strømper bruges mest i meget kuperet terræn, hvor du typisk har støvler med højt skaft på. Her er der nemlig risiko for både at få gnavet i hælene og på læggene, så de høje strømper er med til at beskytte dig hele vejen op.

Materiale

Ofte laves outdoor-strømper af en blanding af flere materialer. Hvert materiale har nogle særlige egenskaber, og derfor giver det ofte mening at blande dem, alt efter hvilken type strømpe man er ude efter.

Uld er det mest populære materiale at bruge i vandrestrømper. Det er et temperaturregulerende og svedtransporterende materiale, så dine fødder både holdes varme og tørre. Den mest brugte uldtype i outdoor-strømper er merinould, som også er populært i uldundertøj – af de samme årsager.

Polyester er et syntetisk materiale, der isolerer, er svedtransporterende og tørrer hurtigt. For at få varme, bedre komfort og længere holdbarhed er det ofte blandet med andre materialer som uld og nylon.

Akryl bruges ofte som det primære materiale i outdoor-sokker, da det er godt til at efterligne andre materialer som uld, samtidig med at det både er varmt og holdbart. Akryl er også både svedtransporterende og åndbart.

Elastan findes også som en lille procentdel i outdoor-strømper, fordi det hjælper med at holde formen. Derudover er elastan også med til at modvirke, at strømperne krøller og bundter sig sammen.

Polstring

Polstringen i en outdoor-strømpe fortæller noget om, hvor tyk strømpen er, og hvor meget varme den giver. Hvor tyk din strømpe skal være, afhænger af, hvilken type aktivitet du skal bruge den til. En tyk polstring beskytter dine fødder ved for eksempel løb eller lange vandreture. Men du skal huske balancen mellem tykkelse og varme, da strømperne selvfølgelig også bliver varmere, jo tykkere de er.

Termo- og vandrestrømper til gode priser på friluft.dk

Vi forhandler vandrestrømper, termosokker og alt derimellem til både mænd og kvinder. De fleste strømper er unisex og kan derfor bruges af både dame og mand. Størstedelen af modellerne fås i mindre størrelser fra 36-39, som ofte ses som damestørrelser, og store størrelser op til 44-47, som ofte anses som værende herrestørrelser. Sokkerne og strømperne er dog ens i pasform, materialer, osv. så både herre og dame kan bruge alle størrelser. Det vigtigste er, at de passer til din fod, og der er plads til dem i dit fodtøj.

Strømper er som nævnt en ofte overset del af outdoor-beklædning, men der er ingen grund til at springe dem over, når du skal opbygge din outdoor-garderobe. Det er et billigt punkt på listen, og på friluft.dk har vi ovenikøbet prisgaranti. Det betyder, at du altid er sikret markedets bedre pris, når du handler hos os. Hvis du køber et par outdoor-strømper hos os og finder dem et andet sted til en billigere pris, så refunderer vi forskellen. Det gør vi for at sikre, at vores kunder får de bedste outdoor-produkter til de bedste priser.

Har du spørgsmål til prisgaranti, levering, produkter eller andet, kan du kontakte vores kundeservice på mail info@friluft.dk eller telefon 61410062. Vi besvarer henvendelser alle hverdage mellem 9.00 og 16.00.