Uldsokker

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Giv dine fødder blødhed og varme med uldsokker til hverdag og outdoor

Når vinteren nærmer sig, og temperaturen falder, er det et must at have et par gode, varme uldsokker, du kan trække i. Udover at være varme er uldstrømper også utroligt bløde og åndbare, hvilket har gjort dem til en udbredt favorit, når det kommer til at finde de bedste sokker til hverdag, outdoor og meget mere.

Uldsokker kan findes i forskellige tykkelser og stilarter, og de bliver ofte brugt til udendørsaktiviteter som vandring, jagt og skiløb, eller til daglig brug i køligere klimaer. I vores sortiment har vi samlet et bredt udvalg med de bedste uldstrømper og uldsokker til damer og herrer. Her finder du alt fra korte og tynde uldsokker til tykke og lange uldsokker, ligesom du også kan finde forskellige stilarter, farver og mønstre. Hvad end du leder efter et par knælange, grå uldsokker til dame eller et par blåternede uldsokker til herre, så er du kommet til det rette sted.

De største fordele ved uldstrømper

Mange forbinder måske uld med kløe og ubehag, men det er altså slet ikke tilfældet, når du køber et par uldsokker til voksne i ordentlig kvalitet og plejer dem efter bogen. Uldstrømper og -sokker er bløde og behagelige at have på, og så tilbyder de masser af fantastiske egenskaber, der vil give dig lyst til at bruge dem hver dag.

En af de mest velkendte fordele ved uldstrømper er deres evne til at regulere kropstemperaturer. Uld har nemlig en unik struktur, der hjælper med at opretholde kropsvarmen og forhindre, at varme slipper ud, mens det samtidig frigiver overskydende varme. På den måde kan sokker af uld holde dine fødder tilpas varme, uden at de bliver svedige.

En anden stor fordel er deres evne til at absorbere fugt. Uld kan absorbere op til 30% af sin egen vægt i vand, hvilket betyder, at dine fødder forbliver tørre og opretholder en god fodhygiejne, selv når du sveder eller oplever vådt vejr. Desuden er uld naturligt modstandsdygtigt over for lugt og bakterier, hvilket betyder, at du kan bruge sokkerne i længere tid uden at skulle vaske dem.

Sokker af uld er også utrolig holdbare og kan holde i lang tid, før de bliver tyndslidte. Derudover er de et mere miljøvenligt valg end sokker lavet af syntetiske materialer, da ulden kan genbruges og er biologisk nedbrydeligt.

Forskellige typer af sokker i uld

Det eneste krav, der er til en uldsok er, at den skal bestå af uld. Derfor findes der mange forskellige typer af uldstrømper og -sokker, der varierer i tykkelse, materialeblanding, stil og funktion. Nogle af de mest almindelige typer inkluderer praktiske vandresokker, sportssokker, varme termosokker, hverdagssokker samt sokker i fin merinould. Du kan således finde et par uldsokker til herrer og damer, der passer til enhver anledning.

Uldsokker til vandring

Når du vandrer, er det vigtigt at have det rette fodtøj på, så du undgår skader og kommer bedst muligt igennem turen. Vandresokker i uld er designet til vandring og er ofte tykkere og mere polstrede for at beskytte fødderne mod den stød og friktion, der opstår ved hvert skridt. De er således de bedste vandreuldsokker, hvis du skal gå langt og vil holde dine fødder friske. Skal du vandre et meget varmt sted, kan du selvfølgelig også få forstærkede, tynde uldsokker til vandring.

Termosokker i uld til de kølige dage

Har du brug for et par ekstratykke uldsokker, der kan holde dine fødder varme og komfortable i selv de koldeste vejrforhold, kan du med fordel vælge et par termosokker. Termosokker i uld kan bruges til ethvert friluftseventyr eller udendørsaktivitet i vinterkulden, men de er også de bedste uldsokker til at hygge ved lejrbålet eller foran brændeovnen i sommerhuset.

Sokker i fin merinould

Sokker i merinould er kendte for deres utrolige blødhed og følelse af luksus. Merinouldfibre er mindre og finere end andre typer af uldfibre, hvilket giver sokkerne en blød og glat tekstur, der føles behagelig mod huden. Sokker i merinould er ofte et dyrere valg, men du vil blive tilbagebetalt i blødhed og komfort. Disse bløde uldstrømper er ideelle til hverdag og finere arrangementer, men selvom fibrene er af tyndere og finere karakter, kan de sagtens også bruges som tynde uldsokker til vandring, camping og skiløb.

Leder du efter et par bløde uldsokker i merinould, kan du med fordel tage et kig på vores store udvalg af uldstrømper og -sokker fra Ulvang, der primært består af højkvalitets merinould.

Sådan finder du de bedste uldsokker til dine behov

Som du måske kan fornemme, er uldsokker ikke bare uldsokker. Der er mange forskellige typer, som passer godt til forskellige aktiviteter og behov. Når du skal vælge, hvilket par uldstrømper eller -sokker, der passer bedst til dig og dine behov, er der nogle ting, du bør overveje. De vigtigste kommer her:

 • Materiale: Kvalitet og materiale går hånd i hånd, og derfor bør du altid gå efter uldstrømper, der er af høj kvalitet, for at få de bedste temperaturregulerende og fugtabsorberende egenskaber. Du kan også overveje at vælge et par med en blanding af uld og andre materialer, som bomuld eller nylon, for at øge holdbarheden og elasticiteten.
 • Tykkelse: Jo tykkere sokken er, jo varmere vil den typisk være. Tykke uldsokker er bedst til kolde vejrforhold, mens tynde uldsokker er bedre til mildere vejrforhold og mere aktiv brug, da de er mere åndbare. Derfor skal du overveje, hvilket klima og hvilke aktiviteter, du skal bruge uldsokken til, før du vælger.
 • Størrelse og pasform: Sørg for at vælge et par, der passer korrekt til dine fødder. Sokker, der er for stramme eller for løse, kan føre til ubehag og irritation og give vabler.
 • Formål: Overvej, hvad du skal bruge sokkerne til. Hvis du skal bruge dem til udendørsaktiviteter som vandring eller skiløb, bør du vælge sokker med ekstra polstring og støtte. Hvis du leder efter sokker til hverdagsbrug, kan du vælge en mere alsidig stil og tykkelse.
 • Pleje: Det er også værd at overveje, hvor meget du er villig til at gøre ud af vask og pleje. Nogle typer sokker kræver særlig pleje, såsom håndvask og lufttørring, mens andre kan vaskes i vaskemaskinen. Det kommer typisk an på materialeblandingen.

Tips til vask og pleje af dine uldsokker

Når du har investeret i et par lækre uldsokker, er det vigtigt, at du plejer og vasker dem korrekt, hvis du vil sørge for at opretholde deres kvalitet og holdbarhed. Her får du nogle tips til dette:

 1. Følg altid producentens vaskeanvisninger på sokkerne.
 2. Brug koldt eller lunkent vand til at vaske dem. Varmt vand kan nemlig beskadige uldfibrene, så de mister deres isolerende egenskaber.
 3. Brug et mildt vaskemiddel, der er beregnet til uld- eller finvask. Brug ikke blege- eller skyllemiddel, da de kan beskadige uldfibrene.
 4. Vend sokkerne med vrangen ud og vask dem forsigtigt i vandet. Skyl dem derefter grundigt i koldt vand for at fjerne eventuelle sæberester.
 5. Klem forsigtigt overskydende vand ud af sokkerne, og undgå at vride eller strække dem. Lad dem derefter lufttørre på et fladt underlag. De må ikke tørres i tørretumbleren eller på varme radiatorer, da dette kan beskadige uldfibrene.
 6. Opbevar sokkerne på et tørt sted væk fra direkte sollys og varmekilder.

Hvis du følger disse tips, kan du forlænge dine uldstrømpers levetid og bevare deres blødhed, varme og kvalitet i mange år.

Forkæl dine fødder med lækre uldsokker fra Friluft.dk

Med et par lækre, bløde uldsokker går du aldrig galt i byen. I hvert fald ikke, hvis du ligesom de fleste elsker at gå klædt i blødt og komfortabelt tøj, der føles behageligt mod huden. Den varme, blødhed, komfort, åndbarhed og holdbarhed, du får fra et par uldsokker, er unik og noget, vi mener, alle burde opleve.

Køb uldsokker til voksne på Friluft.dk, og vær godt klædt på til vinteren, skituren og vandreturen. Hvis du skal vandre, kan du yderligere forkæle dine fødder med et par gode vandrestøvler eller optimere outdoor-garderoben med en ny, lækker vandrejakke, der giver optimal beskyttelse mod elementerne.