Vandrejakker

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Find din lækre vandrejakke her

Når du skal finde en outdoor-jakke til vandring, er der nogle forskellige features, du skal kigge efter. En god vandrejakke skal nemlig både være vindtæt, vandafvisende, åndbar og fleksibel, så du bedst muligt er sikret fuld bevægelighed under din trekkingtur. Derudover skal jakken naturligvis være slidstærk og holdbar, så den kan holde til at blive udsat for lidt af hvert i naturen.

Hos Friluft.dk har vi et stort udvalg af vandrejakker til damer og herrer fra markedets førende brands. Nedenfor har vi lavet en guide, som kan hjælpe dig med at vælge den bedste vandrejakke til dit behov.

Hvad er en vandrejakke?

En vandrejakke er kort fortalt en outdoor-jakke lavet i et vandafvisende og vindtæt materiale, som er fleksibelt nok til at give dig fuld bevægelsesfrihed. En vandrejakke har også stor åndbarhed, så du let kan komme af med overskydende kropsvarme og undgå at føle dig klam og svedig.

Vandrejakker består typisk af flere lag, hvor det ydre lag sørger for at holde regn og vind ude, mens inderlaget – eller inderlagene – er belagt med en åndbar og vandafvisende membran, som holder vand ude og sørger for at transportere overskudsvarme og fugt væk fra din krop.

Desuden fås vandrejakker fås i herre- og damemodeller, hvor en vandrejakke til dame typisk har en kortere ryg og en mere figursyet pasform end en vandrejakke til herre, som er mere firkantet. Hvis du som kvinde bedre kan lide et løsere look, kan du altid prøve en herremodel.

De populære i klassen: skaljakker og softshells

Der er mange outdoor-jakker, som kan anvendes til vandring, men de to, som er mest populære er skaljakker og softshells.

Skaljakker findes i forskellige opbygninger, men har typisk mellem to og tre lag. Skaljakker med tre lag er de mest holdbare og dem, som giver størst komfort, da de er 100% vind- og vandtætte. Mange skaljakker giver desuden mulighed for at lyne det inderste lag af, hvilket er supersmart, hvis du skal bruge jakken om sommeren eller i varmt klima. Nogle skaljakker kan også findes med for af blødt teddy-stof, hvilket giver ekstra varme og komfort, når du skal bruge jakken til vandring i de kolde vintermåneder.

Det andet populære valg af vandrejakker er softshells. Her får du en masse bevægelighed, komfort og åndbarhed, men ikke lige så høj beskyttelse som ved skaljakkerne, da softshells som regel kun er lettere vandafvisende. Softshelljakker kan findes i flere forskellige udgaver, hvor nogle egner sig til sommer- og andre til vinterbrug.

En tredje mulighed, når du skal finde en vandrejakke, er en anorak, som nemt kan trækkes over hovedet og give vind- og vandtæt beskyttelse, hvis vejret pludseligt vender på vandreturen. Det vigtigste er, at du vælger en anorak, der har de egenskaber, du har behov.

Hvilken vandrejakke skal jeg vælge?

En god vandrejakke er designet til at give dig størst mulig komfort og bevægelighed, når du er på trekking- eller vandretur. Du skal derfor vælge din vandrejakke ud fra, hvilken aktivitet du primært skal bruge jakken til.

Dernæst skal du overveje terræn, klima og vejrforhold. Når du på den måde er blevet klogere på dit faktiske behov, kan du bedre bedømme, hvilke materialer og funktioner, du har brug for i jakken.

Skal du ud i det vilde terræn på for eksempel bushcraft, hvor du skal mase dig igennem skov og krat, så anbefaler vi, at du vælger en holdbar trelags-vandrejakke, der også kan modstå gnister fra et bål – og til at du arbejder hårdt i den.

Er du på vej på trekkingtur i Asien, er den bedste vandrejakke en tynd jakke med maksimal ventilation og gerne 100% vandtæthed, så du kan stå imod de voldsomme regnskyl. Men hvis du derimod skal på vandretur i Skandinavien i de kolde vintermåneder, bør du vælge en mere kraftig trelags-vandrejakke, som kan snøres tæt til og har en god isolerende membran.

Et godt tip, hvis du skal bruge vandrejakken på trekking med en fyldt rygsæk på ryggen, er at vælge en jakke, hvor lommerne er placeret højt, og som er lavet i et slidstærkt materiale, som din rygsæk ikke kan gnave hul på. Endeligt vil det være en fordel med en komprimerbar vandrejakke, der fylder minimalt, når den er pakket ned i din taske.

Find din nye vandrejakke her

Hos Friluft.dk har vi et bredt udvalg af kvalitetsvandrejakker fra førende mærker som Lundhags. Vandrejakkerne findes i et væld af farver, og du kan både shoppe de klassiske herremodeller og de mere figursyede damemodeller.

Tag et kig på vores sortiment, og bliv inspireret til at udvide din outdoor-garderobe med en lækker, ny vandrejakke. Hos os er du altid sikret høj kvalitet, gode priser og hurtig levering.