Skaljakker

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Lækre og anvendelige skaljakker

En skaljakke er et must-have for enhver, der elsker at opholde sig i naturen, selvom vejret ikke altid viser sig fra sin bedste side. Skaljakker er nemlig kendetegnet ved 100% vandtæt og vindtæt beskyttelse, samtidig med at de er åndbare nok til, at du altid føler dig tør og godt tilpas.

Her på siden finder du et stort og bredt udvalg af lækre og funktionelle skaljakker til damer og herrer. Jakkerne findes i mange forskellige prisklasser og design og fra en række af velkendte brands som Deerhunter og Lundhags – men fælles for dem alle er, at de er tæt på at være helt uundværlige, når du først har ejet en.

Hvad er en skaljakke?

Skaljakker bliver ofte også kaldet hardshell-jakker. Navnet hentyder til jakkens yderste materiale, der virker som et hårdt og effektivt skjold mod vind og vejr. Fordi en skaljakke er helt vandtæt og vindtæt, er den utrolig alsidig og ideel til en bred vifte af outdoor-aktiviteter. Du kan for eksempel bruge din skaljakke på vandreture, jagtture, skiture og ekspeditioner i arktiske egne – eller den kan være et behageligt alternativ til en regnjakke.

Typer af skaljakker

Mange af vores skaljakker er designet med en vandtæt Gore-Tex membran, som holder vand ude og samtidig frigiver overskydende varme og fugt, så du undgår at blive fugtig og klam under jakken. Moderne skaljakker laves både til damer og til herrer og kan findes i forskellige varianter, der er specielt designet til forskellige aktiviteter og vejrforhold.

Skaljakker med 2 lag perfekt som vandtæt yderlag

Skaljakker i 2 lag består af en yderskal og en membran, som er sat sammen. Indersiden er ofte foret med tyndt netmateriale, der frigiver fugt og varme og samtidig beskytter membranen mod slid. 2-lags skaljakker er ofte billigere end skaljakker med flere lag, men er også dårligere isoleret og har kortere holdbarhed. Denne type skaljakke er ideel som et tyndt og vandtæt yderlag på varme dage eller som regnjakke.

Forbedret holdbarhed med 2,5 lag

Skaljakker med 2,5 lag er opbygget på næsten samme måde som 2-lags jakkerne. Dog er der ikke et indvendigt netfor. I stedet har det inderste lag fået en overfladebehandling, som effektivt beskytter membranen. Disse skaljakker er typisk lidt dyrere end 2-lags jakkerne, men også mere holdbare.

Alsidige 3-lags skaljakker til allround-brug

De mest alsidige og solide skaljakker består af 3 lag. Her finder du en ydre skal, dernæst en membran og endelig et inderlag, der ofte er lavet af fleece. Lagene kan være sammensatte, så du har en samlet jakke med 3 lag, eller der kan være mulighed for at lyne det inderste lag af, så jakken bliver lettere og mindre varm. Disse jakker er de mest isolerende og holdbare og kan bruges til enhver outdoor-aktivitet året rundt.

Hvilken skal jeg vælge?

Når du skal vælge din skaljakke, skal du selvfølgelig gå efter den bedste pasform. Derfor anbefaler vi, at vores kvindelige eventyrer vælger en skaljakke til damer og de mandlige går efter en skaljakke til herrer. Skaljakkerne til damer er ofte designet med en mere tætsiddende og figursyet pasform, mens herremodellerne er bredere og løsere i taljen.

Dernæst kan du overveje, hvilke aktiviteter og i hvilket klima, du primært skal bruge jakken. Skal du bare bruge jakken til korte gåture i den danske natur, vil en af de billigere modeller med 2 eller 2,5 lag ofte dække behovet helt fint. Vil du derimod bruge din skaljakke til vandring, trekking, bjergbestigning eller ekspeditioner i arktiske egne, bør du vælge en mere robust skaljakke, der er specielt designet til den specifikke outdoor-aktivitet.

Skaljakke til vandring

Oprindeligt var skaljakken faktisk udviklet til netop trekking og vandring, da den vejer meget lidt og således er nem at have med i vandrerygsækken, så du altid er forberedt i tilfælde af regn eller kraftig blæst. Der er dog nogle features, der er værd at holde øje med, når du skal vælge en skaljakke til vandring:

 • Højtsiddende lommer, som du let kan komme til, selvom du har rygsæk og hoftebælte på
 • Kraftigt ydermateriale, der kan holde til en tur gennem skoven og ned ad skrænter
 • God bevægelighed
 • Ekstra god ventilation, for eksempel lynlåse under armene, i siderne og foran

Skaljakken til dig, der går på jagt

På lange jagtture er det vigtigt at være klædt ordentligt på, når vejret pludselig skifter. Derfor er det en god idé altid at medbringe en skaljakke, der kan holde dig tør og komfortabel i tilfælde af kraftige regnskyl. Leder du efter en skaljakke til jagt, kan du med fordel kigge efter følgende features:

 • Lydløst stof
 • Afdæmpede eller camouflagefarver 
 • Kraftigt ydermateriale, som kan holde til krat og grene
 • En tætsiddende pasform, gerne med forstærkede sømme og syninger
 • Flere lommer i en tilpas størrelse

Skaljakker til ski

Da en skaljakke er både helt vindtæt og vandtæt og har en god åndbarhed, er den yderst velegnet til vinterbrug og skiture. Her kan du kigge efter en skaljakke med følgende features:

 • En god, varm foring
 • En stor hætte med plads til hjelm
 • Ekstra inderskørt, der holder sneen ude
 • Ærmer, der kan komme ud over skihandskerne og lukkes godt til
 • Lommer, der kan rumme både skihandsker og skibriller

Imprægnering og vask af din skaljakke

For at sikre, at din skaljakke bibeholder sine gode vandtætte og åndbare egenskaber, er det vigtigt at give den, den nødvendige pleje og omsorg med jævne mellemrum.

Sørg først og fremmest for, at den åndbare membran holdes fri for skidt og snavs. Dette gøres ved at vaske jakken i et teknisk vaskemiddel uden enzymer. For at sikre, at din jakke fortsat er vandtæt, anbefaler vi, at du imprægnerer din skaljakke efter cirka hver femte vask. Husk altid at følge anvisningerne på produktets vaskemærke.

Er du på jagt efter et godt tilbud, kan du tilmelde dig vores gratis nyhedsbrev og være en af de første til at modtage produktnyheder, rabatter og tilbud på blandt andet outdoor-jakker og meget andet.