Softshell jakker

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Praktiske og komfortable softshell jakker

En softshell jakke bliver man bare aldrig træt af, fordi den er så praktisk og behagelig at have på. I dag designes softshell jakker med mange forskellige outdoor-aktiviteter for øje, og de har typisk fokus på minimal vægt, optimal komfort og funktionalitet. 

Her på siden finder du et stort og varieret udvalg af de populære softshell jakker til damer og herrer. Udvalget spænder bredt fra tynde løbejakker til tykke vinterjakker og findes både med og uden hætte samt i korte og lange udgaver, så der er noget til enhver smag. Vores sortimentet byder på et væld af farver, størrelser og velkendte mærker som Deerhunter, Lundhags og Trespass

Hvad er en softshell jakke?

En softshell jakke er, som navnet antyder, en jakke med en blød skal. Det betyder, at softshell jakker ikke er 100% vandtætte ligesom skaljakker, men til gengæld er de ofte væsentligt mere åndbare og komfortable, hvilket er superpraktisk, hvis du dyrker aktiviteter, hvor pulsen er høj, og du kommer til at svede.

En jakke i softshell kan være lavet i forskellige materialer inklusive bomuld, polyester og nylon, og indeholder ofte elastan eller spandex for at gøre stoffet ekstra fleksibelt og strækbart. Desuden har softshell jakker typisk fået en specialbelægning eller voksbehandling for at gøre dem vind- og vandafvisende, så de også kan bruges i blæst og let regnvejr. 

Hvad kan softshell jakker bruges til?

Den helt store force ved softshell jakker er som sagt deres enorme åndbarhed. Og medmindre det blæser en halv pelikan eller styrtregner, kan en softshell sagtens holde dig behageligt varm og tør i det fri. Det betyder også, at softshell jakker kan bruges til et væld af outdoor-aktiviteter, hvoraf få er nævnt herunder:

God til langrend

Når du dyrker langrend, er en softshell jakke perfekt som yderlag. Jakken skærmer en del af vinden af og lader resten passere igennem, så du bliver behageligt afkølet, mens du løber. Tilføjer du et sæt åndbart og isolerende undertøj som inderste lag, så sveden transporteres væk fra din hud, er du klædt perfekt på til en dag med masser af fart.

Vandring og bjergbestigning

Også til vandring og bjergbestigning vil en softshell jakke være et oplagt valg. Materialet er slidstærkt og holdbart og klarer nemt en tur gennem skov og krat og op og ned ad skråninger. Desuden kan du ånde igennem jakken og således komme af med overskydende varme efter strabadserne. Samtidig er softshells lettere og mere kompakte end mange andre jakker, hvilket gør dem nemme at medbringe i din vandrerygsæk.

Til aktive jagter

Til en hel dag med jagt er en softshell jakke ligeledes optimal. Du får fuld bevægelighed, når du bevæger dig rundt i terrænet, og jakken er ikke i vejen, når du skal skyde. I vores sortiment finder du flere softshell jakker, der er specielt designet til jagt med smarte features som lydsvagt materiale, lommer til ammunition, slidser bagpå og forstærkning på skuldre og albuer.

Softshell jakker til jagt kan typisk kendes på de klassiske jagt-farver som grøn, brun og camouflage – men vi har også jakker i orange for øget synlighed i vildmarken. Leder du efter en god softshell jakke til jagt, kan du med fordel kigge på Deerhunters Rogaland Softshell-serie og Excape Softshell-serie, der er designet netop til dette formål. 

Til hverdagsbrug og cykling

En softshell jakke er selvfølgelig også helt genial til hverdagsbrug, når du skal en tur i skoven, gå tur med hunden eller til og fra arbejde. Måske er cyklen dit primære transportmiddel, og her vil den give dig beskyttelse nok til, at du ikke bliver kold af vinden, og en lille regnbyge klarer den også nemt. Du får ovenikøbet en jakke med optimal komfort, bevægelsesfrihed og åndbarhed, så du kan cykle afsted uden at skulle bekymre dig om at møde op på arbejde våd og svedig. 

Den perfekte overgangsjakke

Softshell jakker er generelt ekstremt alsidige og kan som nævnt bruges til et væld af outdoor-aktiviteter – men også forskellige sæsoner. Softshells gør det især godt som overgangsjakker til de forårs- og efterårsdage, hvor det er køligt, men ikke decideret koldt. 

Der  findes også softshell jakker i tynde modeller, der velegnet til sommerbrug, og tykkere, mere isolerede modeller, som er ideelle til vinter og skisport. Leder du efter en softshell jakke til vinterbrug kan du med fordel tage et kig på Lundhags Sprek-serie.

Pleje og vask af din softshell jakke

Når du finder en softshell jakke, som du er glad for, er det vigtigt at pleje og vaske den korrekt, så den holder i mange sæsoner. Da jakken jo gerne skal blive ved med at have sine vandafvisende og åndbare egenskaber, er det vigtigt, at du følger anvisningerne på produktets vaskemærke. 

Husk altid at bruge et teknisk vaskemiddel til outdoor-tøj og undlad skyllemidlet – det dufter måske godt, men det ødelægger membranen i din jakke.

Hvis din softshell jakke er imprægneret vil det være en god idé at genimprægnere den en gang imellem for at forlænge dens levetid.