Vandrerygsække

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Vandrerygsække – tag på eventyr med plads til det hele

Når du skal på vandretur, er det vigtigt at have den rigtige rygsæk. De fleste rygsække kan bruges til kortere gåture og hverdagens små udflugter, men når du skal på en lang vandretur med mange kilometer i benene, er det vigtigt, at du vælger en rigtig vandrerygsæk i høj kvalitet.

God kvalitet og pris går ofte hånd i hånd, men vi forhandler kun kvalitetsrige mærker, så du kan være sikker på at få en god vandrerygsæk, når du handler hos os. Vi forhandler modeller i de fleste prisklasser – fra enkle, billige vandrerygsække til mere avancerede modeller med flere funktioner til højere priser, så der er noget for ethvert behov og ethvert budget.

Find en vandrerygsæk i den rigtige størrelse

Når du skal finde den bedste rygsæk til vandring, er første skridt at finde ud af, hvilken størrelse du skal have. Det kommer blandt andet an på, hvor mange dage du skal være afsted, og hvordan du skal overnatte undervejs.

En god rygsæk til vandreture skal hverken være for stor, så du har en unødvendig stor vandrerygsæk hængende på ryggen med et indhold, der vælter rundt i den, eller for lille, så du ikke har plads til det, du skal have med.

Til en weekend på 1-3 nætter er en lille vandrerygsæk på 30-50 liter ideel, hvis du pakker let, og dit udstyr er kompakt. Skal du kun afsted i en enkelt dag, er en rygsæk på under 30 liter perfekt, da du blot skal have plads nok til for eksempel en drikkedunk, en madpakke og lidt ekstra varmt tøj. Vandrerygsække til 4-5 nætter ligger på 50-80 liter, og du bør vælge en taske på mindst 70 liter, hvis du skal på en vandretur på mere end 5 nætter.

Det kommer selvfølgelig an på, hvor let du pakker, og hvor kompakt dit udstyr er. Du kan også bruge vandrerygsække på 50-60 liter til kortere ture, hvis du kan lide at have god plads i oppakningen, eller hvis du skal afsted om vinteren, hvor tøj og udstyr gerne fylder lidt mere, så du kan holde varmen. Det gælder dog om at finde en vandrerygsæk, der passer nogenlunde i størrelsen, så du hverken skal slæbe unødigt eller kæmpe med for lidt plads i tasken.

Hvordan du skal overnatte, har betydning for, hvor meget du skal have med og dermed også, hvor stor en vandrerygsæk du har brug for. Hvis du skal have telt med, har du brug for mere plads i rygsækken, end hvis planlægger at sove i shelter. Og hvis du slet ikke skal overnatte i naturen, men finder vandrehjem eller bed & breakfast på turen, kan du nøjes med en lille vandrerygsæk, hvor der blot er plads til lidt ekstra vandretøj og proviant til turen.

Tænk over relevante funktioner til vandring

Når du har styr på størrelsen, skal du have styr på, hvilke funktioner du har brug for. Det er nemlig ikke alle rygsække, der egner sig til vandreture – du kan hurtigt komme til at mangle smarte rum, lommer, spænder, remme og meget andet, der er med til at gøre en rygsæk til en vandrerygsæk.

Plads til sovepose og andet grej

Til de lange ture er det vigtigt, at der er plads til din sovepose og andet sovegrej i din vandrerygsæk, og her handler det ikke kun om, hvor mange liter, der kan være i den. Mange vandrerygsække har nemlig gode muligheder for at surre grej fast foran på rygsækken eller på siderne. På siderne kan der blot være tale om lommer til drikkedunke eller termoflasker, og foran kan det være et net til smågrej eller smarte remme med spænder, så du kan spænde større grej fast foran. Nogle vandrerygsække har også dedikerede rum til soveposer, så du nemt kan komme til den uden at skulle rode hele rygsækken igennem.

Justerbare og polstrede skulderstropper og hoftebælte

Komfort frem for alt. Der kan være mange kilo i en vandrerygsæk, og hvis de fordeles forkert, eller rygsækken sidder på en mærkelig måde, kan det gå hårdt ud over ryg, skuldre og nakke. Det er vigtigt, at du kan indstille både hoftebælte og skulderstropper, som begge skal være polstrede, så du ikke får ondt efter nogle timer på tur.

Hoftebæltet skal placeres på hoftebenene – hverken over eller under dem. Du skal stramme, til bæltet sidder godt til, men uden det sidder for stramt. Skulderstropperne skal strammes, så rygsækken sidder godt ind mod din ryg, men uden du bærer hele rygsækken med skuldrene.

Vær opmærksom på, at der er forskel på pasformen for en vandrerygsæk til dame og herre. Det handler blandt andet om forskel på hoftebredde og ryghøjde.

Praktiske lommer med nem adgang

Pakker du til mange dage, vil din rygsæk indeholde en stor blanding af sovegrej, kogegrej, tøj, mad og snacks. Derfor er det vigtigt, at din vandrerygsæk har praktiske lommer og rum, så du nemt kan komme til det, du har brug for. Nem adgang er for eksempel gennem sidelommer eller et lynlåsrum i klappen eller i bunden af rygsækken. På den måde kan du opdele pakningen af din rygsæk. Nogle vandrerygsække har også lynlåse hele vejen ned i begge sider foran, så du kan åbne den helt – lidt som en kuffert.

Se flere lækre produkter

  1. 30 liters rygsække
  2. 20 liters rygsække
  3. 40 liters rygsække
  4. Camelbak rygsække
  5. Carinthia jakker
  6. Lundhags jakker
  7. Vandrebukser
  8. Vandrestøvler