20-25 liters rygsække

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Smart og praktisk rygsæk på 20-25 liter

En rygsæk på 20 liter er den perfekte dagsrygsæk, når du skal på vandretur. Du kan også vælge at bruge den som en skole- eller arbejdstaske i dagligdagen, hvor den også vil have en passende størrelse. Hos Friluft.dk har vi et godt udvalg af de smarte, små rygsække på 20-25 liter fra kendte mærker som Lundhags, CamelBak og Heimplanet i mange forskellige farver og designs, til både herre og dame.

En all-round rygsæk til outdoor og dagligdag

Rygsækkene på 20-25 liter er ikke bare sublime til vandreture og dagsudflugter, hvor der skal være plads til mad og drikke. De er ligeledes geniale i det daglige, når du har brug for at kunne medbringe lidt mere, end du kan have i en skuldertaske eller dine jakkelommer.

Det kan f.eks. være rart med lidt ekstra plads, når du skal handle ind, have bøger og computer med på studiet eller som en praktisk og holdbar arbejdsrygsæk, hvor du altid kan have det mest nødvendige med. Selvom en rygsæk på 20-25 liter således ikke er stor, er den stadig enormt praktisk.

Hvor meget kan jeg have i en rygsæk på 20-25 liter?

En 20 liters eller 25 liters rygsæk er, som sagt, tænkt som en dagsrygsæk, også kaldet en daypack, eller hverdagsrygsæk, da den ikke har den store lasteevne. På en dagstur bør du kunne klare dig med en oppakning på 3-7 kg, og det vil mindre rygsække snildt kunne klare.

Selvom rygsækkenes udformning kan variere, kan du typisk pakke følgende i en rygsæk på 20-25 liter:

 • To til tre sæt tøj, afhængigt af vejret og længden af turen.
 • Et par lette sko eller sandaler.
 • Toiletartikler som tandbørste, tandpasta, sæbe, shampoo, solcreme osv.
 • Elektronik som mobiltelefon, kamera, oplader, powerbank osv.
 • Drikkedunk, snacks og små måltider
 • Mindre udstyr som lommelygte, kniv, kompas, førstehjælpsudstyr osv.

I en god rygsæk på 20-25 liter med polstrede skulderstropper og en god rygstøtte kan du nemlig normalt bære op til 7-10 kg uden at føles for tung. Hvis du fylder den med for meget tung oppakning, kan det dog resultere i ubehag og øget risiko for skader, hvis du skal have den på længe. Husk altid at justere skulderstropperne og hoftebæltet, så rygsækken sidder behageligt på din ryg og fordeler vægten jævnt.

Pak din rygsæk hensigtsmæssigt

Uanset hvor mange kilo du har tænkt dig at pakke, er det vigtigt, at du pakker din rygsæk rigtigt. Det giver dig den bedste komfort og gør, at din rygsæk føles let – forkert pakning kan nemlig få selv 5 kg til at føles meget tunge efter et par timer. Det er derfor vigtigt at være realistisk om, hvor meget du kan bære på en given tur og med nøje udvælge det mest nødvendige udstyr.

De bedste tips til at pakke en rygsæk korrekt er:

 • Tænk over at placere det tungeste udstyr og forsyninger nederst i rygsækken tættest på din ryg. Dette vil hjælpe med at opretholde en god balance og holde vægten tæt på kroppen, hvilken får den til at føles lettere.
 • Pak dine ting i mindre poser eller drybags for at holde dem organiserede og nemme at finde. Brug de forskellige lommer og rum på rygsækken til at adskille og organisere dit udstyr og forsyninger.
 • Optimer pladsudnyttelsen ved at rulle dit tøj i stedet for at folde det, da det kan reducere dets volumen og frigøre mere plads i rygsækken.

Det er ikke nødvendigt at fylde rygsækken helt op, da det er vigtigt at have plads til at bevæge sig og let kunne justere vægten på rygsækken, hvis nødvendigt. Men det er heller ikke godt at have for meget ledig plads i rygsækken, da det kan føre til ustabilitet og ujævn vægtfordeling. Det er derfor, det er vigtigt at finde en rygsæk, der passer i størrelsen. En rygsæk, der er for stor til formålet, vil nemlig føles slasket, klodset og ubehagelig at gå med.

Vælg den rigtige 20-25 liters rygsæk

Når du skal vælge dig en god 20 l rygsæk, skal du først og fremmest gå efter en, der passer til dine behov og har de features, du leder efter. Du kan f.eks. undersøge om rygsækken har:

 • Justerbare remme og stropper
 • Hoftebælte
 • Polstring på skulderremme og hoftebælte
 • Bæresystem med skumplade i ryggen eller med metalramme til at afstive rygsækken
 • Ventilation i bæresystemet
 • Sidelomme eller holder til drikkedunk
 • Ekstra rum, både indeni og udenpå
 • Godt med lommer for praktisk og nem organisering af din oppakning
 • Åbning i toppen af rygsækken eller i bunden

Hvis du vælger en 20-25 liters rygsæk med de egenskaber, du synes er smarte, er der langt større sandsynlighed for at du bliver glad for den og får den brugt regelmæssigt. På den måde bliver den en meget bedre investering.

Bliv klar til tur

Hos Friluft.dk sælger vi selvfølgelig gode, gedigne rygsække, men skulle du have brug for en lækker outdoor-jakke, en blød og varm trøje eller noget nyt vandregrej, kan vi også hjælpe dig med det. Klik rundt og se alle vores store udvalg, der er fyldt med skarpe priser.