Jagtundertøj

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Jagtundertøj – det svedtransporterende baselayer

Når du er på jagt, er det vigtigt, at du kan holde varmen. For at sikre bedst mulig komfort og en optimal temperatur, når du er ude i mange timer, bør du prioritere noget godt jagtundertøj – også kaldet baselayer. Et par lange underbukser og en langærmet undertrøje sørger for, at du holder varmen, også selvom det både er koldt, regner og blæser.

Hvis du skal på en aktiv jagttur, er det vigtigt med noget behageligt, blødt og praktisk undertøj, der lader dig ånde og holder dig tør, mens du på en mindre aktiv eller helt stillesiddende jagt i endnu højere grad har brug for den ekstra varme, du får med varmt undertøj til jagt, når du ikke selv kan skabe kropsvarme ved at bevæge dig. Vi har et stort udvalg af varmt jagtundertøj i forskellige materialer og med forskellige detaljer til både dame og herre.

Vælg dit nye jagtundertøj fra nogle af de største jagtmærker på det danske marked som Deerhunter og Northern Hunting og få lækkert undertøj i høj kvalitet. Vi har også mange andre kvalitetsrige mærker i vores sortiment – det er bare med at gå på opdagelse og finde den undertrøje, fleecetrøje eller det par lange eller korte underbukser, du har brug for.

Lag-på-lag: Kom godt fra start med dit jagtundertøj

Er du vant til den særlige jargon, der er inden for jagt, vandring og andre aktiviteter i naturen, er det sikkert ikke første gang, du støder på konceptet “lag-på-lag”. Når du skal på jagt, bør du have et godt sæt jagtundertøj på som det inderste lag, hvor du bygger ovenpå med et eller flere mellemlag samt et yderlag. Et baselayer skal være svedtransporterende, så du holder huden tør, hurtigttørrende, så sved og fugt ikke bliver hængende i tøjet og nedkøler dig, og åndbart, så du ikke skaber en saunaeffekt med sved og kondens mellem huden og dit jagtundertøj.

Jagtundertøj er tætsiddende. Det gør, at du nemt kan have et par jagtbukser udenpå dine lange underbukser og tilføje et godt, varmt mellemlag, for eksempel en fleecetrøje eller en anden type jagttrøje, udenpå din undertrøje og slutte af med en god jagtjakke. Det er det famøse lag-på-lag-princip i en nøddeskal – det er sådan, du bedst holder varmen i selv de koldeste sæsoner. Det er også praktisk, fordi du nemt kan fjerne eller tilføje lag i løbet af dagen, hvis du får det for varmt, når solen titter frem, eller hvis det bliver køligere, når solen går ned.

For at få det bedste ud af dit jagtundertøj bør du især tænke over holdbarhed, pasform og de materialer, der er brugt. Så er du sikker på, at du vælger det helt rigtige jagtundertøj, der passer lige til den tur, du skal på.

Merinould eller syntetiske materialer

Materialet er noget af det vigtigste, når du skal finde jagtundertøj. Som nævnt skal det være komfortabelt, åndbart, hurtigttørrende og svedtransporterende, så du holder en god kropstemperatur – og derfor er jagtundertøj typisk lavet i enten merinould eller forskellige syntetiske materialer som polyester, nylon eller elastan, hvis det skal være mere strækbart.

Merinould er exceptionelt blødt, og lader dig ånde, tørrer hurtigt og transporterer sved og fugt væk fra huden – ligesom syntetiske materialer, der kan sammensættes specielt til at være enten mere effektivt svedtransporterende eller give mere varme. Merinould regulerer din kropstemperatur ved at absorbere sved og fugt fra huden og langsomt lade det fordampe, mens syntetiske materialer absorberer sved og fugt ind i fibrene og flytter det til den anden side af stoffet, hvor det fordamper.

I lunt vejr med fysisk aktivitet bør du gå efter syntetiske materialer, da de tørrer hurtigere og er meget svedtransporterende. I koldt vejr, hvor du ikke bevæger dig så meget, er varmt jagtundertøj i merinould det bedste valg, da det isolerer bedre og nemt tilpasser sig skiftende temperaturer. Du skal derfor overveje, hvornår du skal bruge dit jagtundertøj og til hvad – så sikrer du, at du får mest ud af det.

Du kan også se efter, om de syntetiske materialer er behandlet med antimikrobielle stoffer, så dit jagtundertøj holder sig friskt selv efter flere dags brug – nogle materialer som merinould har naturlige antimikrobielle egenskaber, mens andre materialer skal behandles for at få det.

Holdbarhed

Generelt når du køber jagttøj, skal du tænke over, hvor slidstærkt og holdbart det er. Dit tøj – fra inderst til yderst – kommer ud for mange strabadser, når du bruger det i naturen, så jo bedre kvalitet, jo længere holder det. Både syntetiske materialer og uld giver dig slidstærkt og holdbart jagtundertøj, men syntetiske materialer er generelt mere holdbare end uld.

Syntetiske materialer er modstandsdygtige over for flænger og slid og er stærkt, når det hænger fast i grene eller andre ting. De er også nemmere at vaske end uld – til gengæld har du ikke behov for at vaske dit jagtundertøj i merinould lige så ofte som dit syntetiske undertøj, fordi merinould og uld generelt er selvrensende.

God pasform

Som med alt andet tøj er det vigtigt, at dit jagtundertøj har en god pasform. Derfor har vi et godt udvalg af jagtundertøj til dame og herre – det giver dig mulighed for at finde et sæt, der sidder, helt som det skal. En jagttur involverer også meget aktivitet og mange skift mellem siddende og stående stillinger, og det gør det ekstra vigtigt, at undertøjet har en god pasform. Kig blandt andet efter sømmene – der bør være glatte flatlock-sømme, så de ikke gnaver.

Som vi har nævnt, er jagtundertøj tætsiddende, men du skal være opmærksom på, at det ikke sidder for tæt. Her er den rigtige pasform vigtig, for hvis undertøjet sidder for tæt, er der ikke plads til luft mellem din hud og stoffet, og så kan du komme til at fryse. Sidder det dog for løst, kan det gå ud over komforten, når du får flere lag udenpå, og derudover sidder det ikke tæt nok på til at få sved og fugt væk fra huden.

Køb jagtundertøj hos os – hurtig levering og gratis ombytning

Vi ved, hvor vigtig komforten er, uanset om du skal bruge få timer eller flere dage på jagt. Derfor tilbyder vi gratis ombytning, hvis du får en størrelse hjem, der ikke passer dig ordentligt. Du opretter blot en returlabel på vores hjemmeside, sender pakken retur og bestiller en ny vare i den rigtige størrelse. Hvis du har spørgsmål til vores retur, produkter eller andet, er du også altid velkommen til at kontakte os. Du kan sende os en mail på info@friluft.dk eller ringe til os på 61 41 00 62. Vi besvarer henvendelser alle hverdage klokken 9.00-16.00.

Se også udvalget af