Monokikkerter

Stort udvalg af monokikkerter

Hvis du er på udkig efter en kikkert til jagt, til fuglekiggeri eller til andre outdoor-aktiviteter, kan en monokikkert være det helt rette valg. Monokikkerter er populære inden for mange forskellige fritidsaktiviteter, og derfor finder du naturligvis også et stort udvalg af monokikkerter her hos Friluft.dk.

Her finder du monokikkerter fra mange forskellige producenter og i mange forskellige størrelser, så du kan købe den bedste kikkert til dig og dine behov. Fælles for alle vores kikkerter her på siden er, at de er designet til udendørs brug, hvorfor du sagtens kan finde den rette monokikkert hos os, hvis du skal bruge den til jagt eller til andre aktiviteter under den åbne himmel.

Hvad er en monokikkert?

En monokikkert er en helt normal kikkert, som kan det samme som den traditionelle kikkert, du kender. Forskellen er bare, at en monokikkert kun kan betjenes med ét øje. Derfor går monokikkerten også under det lidt mere spøjse navn ’den enøjede kikkert’, og dette alternative navn fortælle meget godt, hvad du kan forvente af en monokikkert.

Derfor kan alle kikkerter også betjenes med bare én hånd, og netop heri ligger den store fordel. Med en monokikkert slipper du for en stor og tung kikkert, som du skal bruge begge hænder til at betjene. I stedet får du en lille og let sag, som giver dig mulighed for at få et godt kikkertsyn, mens din anden hånd er fri til at klare andre ting. Det kan eksempelvis være en fordel, hvis du er på kanotur, på jagt eller på anden måde står i en situation, hvor du har brug for en ledig hånd, mens du kigger i kikkert.

Af samme grund er en monokikkert også det oplagte valg for dig, der har mistet en arm eller en hånd.

Vores monokikkerter er som nævnt velegnet til udendørs brug, da de er vandtætte, mens de også kan holde til store temperaturskift, som monokikkerten kan blive udsat for, hvis den eksempelvis skal bruges på en længere tur med overnatning i det fri.

Er det en god idé at købe en monokikkert?

Der er mange fordele forbundet med at købe en monokikkert, men det er især en god idé for dig, der er træt af at slæbe rundt på en almindelig håndkikkert, fordi den enten er for tung eller for stor. Her vil en monokikkert med sin lille størrelse være et godt alternativ, når du vil zoome ind på begivenhederne i horisonten, for du får stadig en god kikkert, der kan de samme ting, som du er vant til fra en normal kikkert.

En monokikkert med zoom giver dig mulighed for at zoome lige så meget ind som med en normal kikkert, og du får samme skarpe billede, som du er vant til. Den eneste forskel er således bare, at en monokikkert fylder det halve af, hvad en almindelige kikkert fylder.

Når du kniber det frie øje sammen, vil du få samme oplevelse af forstørrelse af objekter foran dig, og hele kikkerten alle dens funktioner kan betjenes med én hånd, så du altid har den anden hånd fri til andre ting.

Derfor er det en god idé at købe en monokikkert for alle, som har brug for en kikkert, men som enten gerne vil have en lidt mindre og lettere model, eller som har brug for at have en hånd fri, mens der kigges i kikkert. Det kan eksempelvis være relevant på vandreturen, hvor du ikke har så meget plads i rygsækken, det kan være på turen i kajakken, hvor pladsen også kan være et problem, eller det kan være på fisketuren, hvor du har brug for at kigge i kikkert og holde fast i din fiskestang på samme tid.

Hvilken monokikkert passer til dig?

Der findes som nævnt flere forskellige typer af monokikkerter, og det er ikke helt lige meget, hvad du vælger. Du skal derfor kigge på, hvad dine behov helt konkret er, så du kan vælge en monokikkert, der passer til dig. Men hvad er egentlig vigtigt at kigge efter, når du køber en monokikkert?

Den rette forstørrelse

Det er vigtigt at vælge en kikkert, som forstørrer tingene i horisonten i den rette grad. Hvis du køber en monokikkert, der forstørrer tingene for meget, vil det være svært at fokusere på et specifikt emne, men hvis kikkerten ikke forstørrer nok, har du ikke mulighed for at se detaljerne i det, du rent faktisk gerne vil se.

Typisk vil en forstørrelse på mellem 8x og 10x være det rette valg, og derfor kommer de fleste monokikkerter i vores udvalg også med en forstørrelse herimellem. Hvis du har en rolig hånd, kan du sagtens vælge en monokikkert med 10x forstørrelse, men en sådan forstørrelse kan være svær at kontrollere, hvis du ryster bare en smule på hånden. Af samme grund er en monokikkert med alt for stor forstørrelse heller ikke optimalt til sejllads, hvor båden bevæger sig meget.

Med 10x får du en væsentlig bedre forstørrelse end med 8x, men hvis du skal bruge en kikkert under urolige forhold, vil en monokikkert med 8x forstørrelse altid være den bedste løsning.

Vandtæt monokikkert?

De fleste kikkerterne i vores udvalg her på siden er som nævnt vandtætte. Det er altid værd at kigge efter en vandtæt model, når den skal bruges udendørs under forskellige vejrforhold. Det gælder ikke kun for dig, der skal bruge kikkerten under sejllads, for i det danske klima er en regnbyge sjældent for genert til at kigge forbi.

Derfor giver en vandtæt monokikkert dig mulighed for at komme ud i naturen under alle forhold – også når det pludseligt begynder at styrte ned.

Køb din monokikkert online i dag

Hvis du mangler en let og kompakt kikkert, der giver dig mulighed for at kigge efter rådyr, fisk, fugle og meget anden med bare den ene hånd, er en monokikkert det helt rette valg for dig. Med en monokikkert får du samme muligheder som med en almindelige kikkert, og du kommer derfor ikke til at gå på kompromis med kvaliteten af eksempelvis dit fuglekiggeri, selvom monokikkerten kun skal betjenes med ét øje.

Hvis det lyder som noget for dig, kan du købe din nye monokikkert online lige her hos Friluft.dk, hvor du altid kan finde et godt monokikkert-tilbud. Her får du skarpe priser over hele linjen på kikkerter i høj kvalitet, og når du køber her på siden, har du rig mulighed for at læse mere om de forskellige produkter for at finde ud af, hvad der passer bedst til dig.

Her er fordelen selvfølgelig også, at du kan klare det hele hjemme fra sofaen, og at vi sender bestillingen afsted direkte til din hoveddør, når du er færdig med at shoppe.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en monokikkert?

En monokikkert er en kikkert, som skal bruges med kun ét øje. Derfor kan en monokikkert også bruges med kun én hånd. En monokikkert fylder således halvdelen af, hvad en traditionel kikkert fylder, og den er derfor også en hel del lettere. Monokikkerter kommer i mange forskellige former og størrelser, og du kan vælge forskellig forstørrelse, så du kan købe en model, der passer til dine behov.

Hvad kan man bruge en monokikkert til?

En monokikkert kan bruges til alle de ting, du kan bruge en traditionel kikkert til. Der er ikke forskel i teknikken på en almindelige kikkert og en monokikkert, for det eneste, der adskiller de to, er bare, at monokikkerten betjenes med ét øje og én hånd i stedet for to. Derfor kan en monokikkert både bruges til jagt, til fiskeri, til fuglekiggeri og til meget andet.

Hvad er fordelen ved en monokikkert?

Fordelen ved en monokikkert er, at den ikke fylder så meget som en normal kikkert. Den er let og kompakt, så du nemt kan have den i en jakkelomme, og så den ikke vil tynge dig unødvendigt meget, når du er på eksempelvis vandretur. Fordelen er også, at du kan betjene den med kun én hånd, så du har den anden hånd fri til at betjene eksempelvis en vandrestav eller en fiskestang.

Hvad koster en monokikkert?

En monokikkert koster fra omkring 500 kr. og op til flere tusinde kroner. Den dyreste monokikkert er ikke nødvendigvis den bedste løsning for dig, for det hele afhænger af dine specifikke behov. Du kan derfor sagtens få en god monokikkert til en god pris, men hvis du har store behov, kan det betale sig at vælge en lidt dyrere model.

Kan jeg bruge en monokikkert med briller?

Ja, en monokikkert kan sagtens bruges med briller. Monokikkerter kommer med justerbare øjestykker, hvilket vil sige, at kikkerten kan indstilles til at blive brugt både med og uden briller. Denne indstilling er nem at foretage, og du kan derfor hurtigt blive klar til at bruge din kikkert, selvom du bruger briller.