Håndkikkerter

Håndkikkerter til jagt, fuglekiggeri og meget mere

Der er mange gode grunde til at have en håndkikkert med ud i naturen. Det gælder, lige meget om du er på jagt, ude at kigge på fugle, på safari eller bare vil nyde den natur, du lige kommer forbi på en vandretur. I vores sortiment af håndkikkerter finder du både store og små håndkikkerter med smarte indbyggede funktioner, forskellige linser og coatinger og meget mere.

Kig udvalget igennem og find den håndkikkert, der passer bedst til dine behov og formål. Er du specifikt ude efter en kikkert, du kan tage med på tur i jagtsæsonen, kan du finde den helt rigtige håndkikkert til jagt i vores samlede udvalg af jagtkikkerter.

God størrelse til rygsækken, lommen eller en lang vandretur

En håndkikkert har en god størrelse til mange formål. Især de mindre modeller er ideelle til lange vandreture, eller hvis du vil have plads til din håndkikkert i lommen på din jakke. Skal den for det meste ligge i rygsækken, eller sidder du stille og bruger den i ny og næ, kan du sagtens vælge en større håndholdt kikkert.

Vi har mange forskellige håndkikkerter, så der er lidt for enhver smag. Du kan blandt andet finde sportsmodeller, letvægtsmodeller og modeller, der er særligt velegnet til dig med briller. Nogle kan monteres på et stativ, mens andre er lavet som en håndkikkert med afstandsmåler. Er du særligt interesseret i at se helt præcist, hvor langt du er fra et dyr, en række træer eller noget andet, kan du se vores samlede udvalg af kikkerter med afstandsmåler.

Vælg den rigtige forstørrelse og objektivdiameter

Hvor tæt på du ser objekter gennem linsen, og hvor meget lys der lukkes ind, afhænger af forstørrelsen og objektivdiameteren. Du vil se to tal for en kikkert, hvor det første angiver forstørrelse, og det sidste angiver objektivdiameteren.

Hvor meget du har brug for, afhænger af, hvad du skal bruge din håndkikkert til. En god tommelfingerregel er, at du for en håndkikkert til jagt typisk kan gå efter en forstørrelse 8-10, for en håndkikkert til natur, safari og lignende en forstørrelse 8-12, og for en håndkikkert til fugle en forstørrelse 7-10.

Det kommer også meget an på, om det er første gang, du prøver en kikkert, da det kan være svært at styre med en stor forstørrelse, og om du lægger mest vægt på forstørrelse eller kikkertens dimensioner.

Tænk over vægten

En større forstørrelse og objektivdiameter betyder også mere vægt og større dimensioner generelt, og alt efter hvad du skal bruge din håndkikkert til, er det derfor vigtigt at tænke over, hvor meget den må veje og fylde. Hænger den rundt om din hals, bliver den hurtigt ubehagelig at bære rundt på, hvis den er på tung, men skal den bare ligge i en oppakning, betyder det ikke nær så meget.

Du kan også overveje en praktisk kikkerttaske, som er spændt godt fast omkring dig med remme, så den tager belastningen fra din nakke og fordeler den over hele overkroppen i stedet for.