Håndkikkerter
-
Skarp prisAsphenAsphen Sport 10x42mm999 kr
-
AsphenAsphen Titan 8x42mm699 kr
-
17%
Black daysAsphenAlto Classic 8x42mm499 kr
603 kr -
TrespassDocho kikkert299 kr
-
13%
Black daysJaegerElite kikkert 10x26mm699 kr
799 kr -
AsphenAsphen Titan 10x42mm699 kr
-
Skarp prisAsphenAsphen Sport 8x42mm999 kr
-
KonusHåndkikkert 10x25359 kr
-
11%
SilvaKikkert Pocket 10X394 kr
440 kr -
20%
JaegerElite kikkert 8x42mm1.199 kr
1.499 kr -
JaegerElite kikkert 8x34mm999 kr
-
JaegerElite kikkert 8x56mm1.699 kr
-
JaegerElite kikkert 10x42mm1.499 kr
-
JaegerElite kikkert 10x34mm1.099 kr
-
14%
Black daysJaegerElite kikkert 8x26mm649 kr
754 kr -
AsphenAlto Classic 10x42mm599 kr
-
AsphenAsphen Classic 8x42mm942 kr
-
AsphenAsphen Classic 10x42mm942 kr
-
AsphenAsphen Extreme 10x42mm899 kr
-
Skarp prisAsphenAsphen Extreme 8x42mm849 kr
-
Vortex OpticsFury HD 5000 AB 10x4214.299 kr
-
Skarp prisVortex OpticsFury HD 5000 m/ laser afstandsmåler11.999 kr
-
Skarp prisVortex OpticsKaibab HD skumringskikkert9.999 kr
-
Vortex OpticsDiamondback HD m/ glassPak taske 8x42mm2.199 kr
-
Vortex OpticsRaptor 10x321.199 kr
-
SilvaKikkert Pocket 7X274 kr
-
KonusHåndkikkert med afstandsmåler 10x425.579 kr
-
CarsonRD 8x42mm vandtæt kikkert2.728 kr
-
CarsonRD 8x26mm vandtæt kikkert1.399 kr
-
Skarp prisCarsonMiniScout kikkert549 kr
-
CarsonScoutPlus kikkert699 kr
-
CarsonBørnekikkert269 kr
-
Vortex OpticsRazor UHD 8x42mm14.999 kr
-
Skarp prisVortex OpticsRazor UHD 10x42mm14.999 kr
-
Vortex OpticsRazor UHD 10x50mm15.899 kr
-
Vortex OpticsRazor UHD 12x50mm15.899 kr
-
Skarp prisVortex OpticsRazor UHD 18x56mm17.499 kr
-
Vortex OpticsRazor HD m/GlassPak taske 8x42mm9.299 kr
-
Vortex OpticsRazor HD m/GlassPak taske 10x42mm9.299 kr
-
Skarp prisVortex OpticsRazor HD m/GlassPak taske 10x50mm9.999 kr
-
Skarp prisVortex OpticsRazor HD m/GlassPak taske 12x50mm9.999 kr
-
Vortex OpticsViper HD II m/GlassPak taske 8x42mm4.849 kr
-
Vortex OpticsViper HD II m/GlassPak taske 10x42mm4.799 kr
-
Skarp prisVortex OpticsViper HD II m/GlassPak taske 10x50mm5.499 kr
-
16%
Black daysVortex OpticsViper HD II m/GlassPak taske 12x50mm4.899 kr
5.862 kr -
Vortex OpticsDiamondback HD 8x28mm1.649 kr
Håndkikkerter til jagt, fuglekiggeri og meget mere
Der er mange gode grunde til at have en håndkikkert med ud i naturen. Det gælder, lige meget om du er på jagt, ude at kigge på fugle, på safari eller bare vil nyde den natur, du lige kommer forbi på en vandretur. I vores sortiment af håndkikkerter finder du både store og små håndkikkerter med smarte indbyggede funktioner, forskellige linser og coatinger og meget mere.
Kig udvalget igennem og find den håndkikkert, der passer bedst til dine behov og formål. Er du specifikt ude efter en kikkert, du kan tage med på tur i jagtsæsonen, kan du finde en god håndkikkert til jagt i vores samlede udvalg af jagtkikkerter.
God størrelse til rygsækken, lommen eller en lang vandretur
En håndkikkert har en god størrelse til mange formål. Især de mindre modeller er ideelle til lange vandreture, eller hvis du vil have plads til din håndkikkert i lommen på din jakke. Skal den for det meste ligge i rygsækken, eller sidder du stille og bruger den i ny og næ, kan du sagtens vælge en større håndholdt kikkert.
Vi har mange forskellige håndkikkerter, så der er lidt for enhver smag. Du kan blandt andet finde sportsmodeller, letvægtsmodeller og modeller, der er særligt velegnet til dig med briller. Nogle kan monteres på et stativ, mens andre er lavet som en håndkikkert med afstandsmåler. Er du særligt interesseret i at se helt præcist, hvor langt du er fra et dyr, en række træer eller noget andet, kan du se vores samlede udvalg af kikkerter med afstandsmåler.
Vælg en håndkikkert med den rigtige forstørrelse og objektivdiameter
Hos Friluft.dk har vi et stort udvalg af gode håndkikkerter fra anerkendte mærker som bl.a. Konus, Vortex Optics og Jaeger. Uanset hvilket brand du måtte interesseret i, er det dog vigtigst, at du vælger en håndkikkert med en passende forstørrelse og objektivdiameter.
Hvor tæt på du ser objekter gennem kikkertens linse, og hvor meget lys der lukkes ind, afhænger nemlig af forstørrelsen og objektivdiameteren. Du vil derfor se to tal for en kikkert, hvor det første angiver forstørrelse, og det sidste angiver objektivdiameteren.
Forstørrelse
Hvor meget forstørrelse du har brug for, afhænger af, hvad du skal bruge din håndkikkert til. En god tommelfingerregel er, at du for en håndkikkert til jagt typisk kan gå efter en forstørrelse 8-10, for en håndkikkert til natur, safari og lignende en forstørrelse 8-12, og for en håndkikkert til fugle en forstørrelse 7-10.
Hvilken forstørrelse, du skal vælge, kommer også meget an på, om det er første gang, du prøver en kikkert, da det kan være svært at styre med en stor forstørrelse, og om du lægger mest vægt på forstørrelse eller kikkertens dimensioner og vægt.
Objektivdiameter
Objektivdiameteren er diameteren på kikkertens frontlinser og er en vigtig faktor, der påvirker kikkertens lysstyrke og evne til at indsamle lys. Generelt set gælder det, at jo større objektivdiameteren er, jo mere lys kan kikkerten indsamle, og jo bedre er dens ydeevne i svagt lys eller i dårlige lysforhold. En høj objektivdiameter er derfor især nyttig i situationer, hvor du har brug for at kunne se objekter i svagt lys eller i situationer med dårligt lys, som f.eks. ved daggry eller i skumringen.
Generelt set vil en objektivdiameter på 20-25 mm være passende til almindelig brug, såsom sportsbegivenheder eller koncerter, hvor du ikke har brug for den bedste ydeevne i svagt lys. Hvis du har brug for bedre ydeevne i svagt lys, som f.eks. i skumringen eller om morgenen, eller hvis du observerer astronomiske objekter, kan en objektivdiameter på 30-40 mm være mere passende. Til jagt anbefales også min. 32 mm. Hvis du har brug for den bedste ydeevne i svagt lys, som f.eks. når du observerer dyr om natten eller i tætte, mørke skove, vil en objektivdiameter på over 50 mm give dig den bedste ydeevne.
Kig evt. på vores udvalg af skumringskikkerter eller vores natkikkerter, hvis du ved, at du er på udkig efter en kikkert, der overvejende skal bruges under udfordrende lysforhold.
Tænk over vægten
En større forstørrelse og objektivdiameter betyder også mere vægt og generelt en større håndkikkert, og alt efter hvad du skal bruge den til, er det derfor vigtigt at tænke over, hvor meget den må veje og fylde. Hænger den rundt om din hals, bliver den hurtigt ubehagelig at bære rundt på, hvis den er på tung, men skal den bare ligge i en oppakning, betyder det ikke nær så meget.
Du kan også overveje en praktisk kikkerttaske, som er spændt godt fast omkring dig med remme, så den tager belastningen fra din nakke og fordeler vægten over hele overkroppen i stedet for.
Andre vigtige funktioner du bør overveje
Udover at kigge på en kikkerts forstørrelse, objektivdiameter og vægt når du vælger en ny håndkikkert, er der flere funktioner og egenskaber, du bør overveje for at finde den bedste kikkert til dine behov. Her er nogle af de vigtigste funktioner og egenskaber, du bør også tage i betragtning:
- Synsfelt: Din kikkerts synsfelt angiver bredden af det synsfelt, du kan se igennem kikkerten. Jo større synsfeltet er, jo lettere er det at følge bevægelser og observere objekter i bevægelse.
- Fokusmekanisme: Kikkertens fokusmekanisme bruges til at justere skarpheden af objekter, og kan enten være central eller individuel for hver linse. De fleste håndkikkerter har en central fokusmekanisme, da den er nem at bruge og kun kræver en enkelt justering for at fokusere på et objekt. Ulempen er er, at den ikke tager højde for individuelle forskelle i synsstyrke for hvert øje. Dette kan føre til problemer med at opnå optimal skarphed og klarhed i billedet, hvis du har forskellige synsstyrker i dine øjne. Det kræver dog mere tid og snilde at justere kikkerten, hvis den har individuel fokusmekanisme.
- Vandtæthed: Hvis du planlægger at bruge kikkerten i fugtige eller våde omgivelser, kan det være en fordel at vælge en vandtæt eller vandafvisende kikkert for at beskytte mod fugt og kondens.
- Tilbehør: For at beskytte din håndkikkert er det vigtigt at have en god kikkerttaske. Nogle modeller leveres med taske og/eller rem, mens andre ikke gør. Vær derfor opmærksom på dette, når du vælger din nye kikkert.
Ved at tage hensyn til disse egenskaber, kan du finde en håndkikkert, der passer bedst til dine behov og giver den bedste ydeevne under de forhold, du ønsker at bruge den i.
7 tips til at passe på og vedligeholde din håndkikkert
At passe på og vedligeholde din håndkikkert kan forlænge dens levetid og sikre, at den yder optimalt i mange år fremover. Her er vores 7 bedste tips til at passe på og vedligeholde din håndkikkert:
- Opbevar kikkerten i en beskyttende pose eller etui, når den ikke er i brug. Det vil beskytte den mod støv, snavs og ridser.
- Rengør kikkerten jævnligt med en blød børste eller en ren klud for at fjerne støv og snavs. Brug aldrig hårde eller skarpe genstande til at fjerne snavs eller pletter, da det kan ridse linserne og beskadige kikkerten.
- Hvis kikkerten er blevet udsat for vand eller fugt, skal den tørres forsigtigt med en ren, tør klud. Lad den derefter tørre helt, før du lægger den i etuiet.
- Undgå at udsætte kikkerten for ekstreme temperaturer, da dette kan påvirke dens ydeevne og forårsage skade på linserne.
- Justér kikkertens fokusmekanisme forsigtigt for at undgå skade på linserne eller andre dele af kikkerten.
- Opbevar altid kikkerten et sikkert sted, hvor den ikke kan blive tabt eller beskadiget, når den ikke er i brug.
- Hvis kikkerten har et batteri, skal du sørge for at fjerne batteriet, når kikkerten ikke er i brug i længere perioder. Dette vil forhindre, at batteriet lækker og beskadiger kikkerten.
Ved at følge disse tips kan du sikre, at din håndkikkert forbliver i god stand, så du kan nyde at bruge den i naturen i mange år.