Udsigtskikkerter

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Udsigtskikkerter – zoom ind på dyr og natur fra lang afstand

Nogle gange er en kikkert bare ikke nok. Der skal mere zoom til, så du kommer endnu tættere på det, du har fået øje på – hvad enten det er et bytte på en jagttur, en fugl eller noget andet i den smukke natur. En udsigtskikkert er lavet til at fange alt, der er ekstra langt væk, og som du ikke skal skynde dig for at finde. Du indstiller den mod noget bestemt, sætter øjet til og nyder, hvor tæt du kommer på. Du kan også bare sætte dig ned og vente på, at den fugl eller det bytte, du venter på, kommer frem og kan fanges gennem linsen.

Hvor en jagtkikkert, fuglekikkert eller anden type kan ligge ret højt prismæssigt for at få den rette kvalitet, kan du få en billig udsigtskikkert, der giver dig fin kvalitet, så du kan afprøve, om det er noget for dig. Du kan også kigge efter tilbud på vores produkter, så du kan få den bedste udsigtskikkert til dine behov til en ekstra god pris.

Hvorfor købe en udsigtskikkert i stedet for en almindelig kikkert?

Det kan være, du undrer dig over, hvorfor du skulle vælge en udsigtskikkert. En almindelig kikkert er det klassiske valg, men det er svært at sammenligne de to, fordi de giver noget forskelligt.

Den største fordel ved at vælge en udsigtskikkert frem for en almindelig kikkert er, at den får dig meget tættere på det, du kigger på. Her handler det om forstørrelsen og den zoom, den pågældende model tilbyder. Overvej, hvor meget forstørrelse du har brug for: Hvis det er mere end 10x-12x, bør du overveje en udsigtskikkert.

Ligesom en almindelig kikkert kan udsigtskikkerter bruges til lidt af det hele – både målskydning, jagt og natur- og fuglekiggeri. Med en udsigtskikkert har du bare mere råderum, fordi du kan se meget længere. De bruges også ofte til det såkaldte “digiscoping”, hvor du bruger din udsigtskikkert til at tage skarpe, detaljerede billeder med din smartphone på lang afstand – du kan enten holde din smartphone op til linsen eller købe et beslag, der kan fastmontere den.

Du kan også bruge en kombination af en almindelig kikkert og en udsigtskikkert, for eksempel hvis du er på jagt. Her kan du bruge kikkerten til hurtigt at spotte dyr uden at kigge efter særlige detaljer, og så kan du sætte din udsigtskikkert op i den rigtige retning og her kigge efter for eksempel et råvildts køn, opsats osv. med det tættere billede og den større detaljegrad.

Få ekstra stabilitet med en udsigtskikkert på stativ

Lige så mange forskellige udsigtskikkerter, der er på markedet, lige så mange stativer er der også til dem. Det er altid en fordel at bruge en udsigtskikkert på stativ, da den høje forstørrelse gør det mere udfordrende at holde kikkerten stabil nok til at give et klart billede.

Hvis stativet ikke følger med, skal du huske at købe et ved siden af for at få den stabilitet, der er nødvendig for at få et skarpt billede gennem kikkerten. Du kan blandt andet vælge en udsigtskikkert med gulvstativ eller bordstativ. Et bordstativ er mere handy end et større, kraftigere gulvstativ, og det kan være en faktor, der er praktisk at medregne, når du skal vælge et stativ til din udsigtskikkert.

Vælg mellem en lige kikkert eller en med vinkel

De fleste udsigtskikkerter er enten lige eller med vinkel. Det vil sige, at du enten kigger direkte frem gennem linsen eller ned i en vinkel. Er du ude med andre på en jagttur eller fuglekiggertur, kan det være en fordel at bruge en vinklet udsigtskikkert, hvor det er nemmere for personer med forskellige højder at kigge ned igennem den.

Fordelen ved en lige udsigtskikkert er til gengæld, at den nemmere giver dig et hurtigt udsyn gennem linsen. Vinklen er mere naturlig for os, når vi skal finde ud af, hvor vi skal rette kikkerten hen, så hvis det skal gå stærkt og du ikke har tid til at sætte det helt store arrangement op, er en lige kikkert det bedste valg.

Fordelen ved den vinklede udsigtskikkert er, at du kan sætte stativet lavere, end du ellers ville. Det kan blandt andet give mere stabilitet, især hvis det blæser, og det kan være nemmere at samle kikkerten op og flytte den hurtigt, for eksempel hvis dit bytte flytter sig, eller du er ind og ud af biler eller både, hvor den mindre størrelse også er en klar fordel.

Flere kikkerter og tilbehør

MonokikkerterMarinekikkerterAlle kikkerterKikkertmontagerKikkerttaskerSigtekikkerterRiffelsigterHåndkikkerterKikkerter med afstandsmålerAfstandsmålereSkumringskikkerterRødpunktsigter