Rødpunktsigter

Sortér efter
Mærke
Farve
Størrelse

Rødpunktsigter til jagt og skydning på kort afstand

Et rødpunktsigte bruges ofte til skydning på kort afstand – typisk på maks. 100 meter. Det er nemlig lavet til, at du hurtigt kan finde dit mål og skyde præcist, når du kigger gennem linsen. Det er sværere at sigte og skyde præcist over lange afstande, og her har du nærmere brug for et riffelsigte, hvor du kan skyde på meget længere – og varierende – afstand end med et rødpunktsigte.

Så længe du har den korte afstand, er et rødpunktsigte ideelt til både hurtige skud og skud efter bevægelige mål. Det gør det til en meget anvendelig sigtekikkert, som kan hjælpe dig med at skyde mere præcist og hurtigere blive klar til at skyde, når tiden er inde.

Hvad er rødpunktsigter?

Rødpunktsigter er en type sigtekikkert, som både kan sættes på et haglgevær, en riffel og et håndvåben – det er derfor meget alsidigt, og ofte meget nemt at tage af og montere på et andet våben. Du bruger en lysende prik, som typisk er rød, men også i nogle modeller er grøn, til at sigte efter. Det er en lille laserdiode, der lyser på linsen, så du ser den lysende røde prik.

Sigte uden forstørrelse

Som udgangspunkt har rødpunktsigter ikke forstørrelse, da de er lavet til skud på kort afstand. Det betyder ikke, at du ikke kan få et rødpunktsigte med forstørrelse, men det hører til sjældenhederne sammenlignet med de klassiske rødpunktsigter, der ikke har det.

Rødpunktsigter er netop lavet med tanke på hurtigt sigte og skud, og hvis du skal bruge tid på forstørrelsen, modarbejder det, hvor hurtigt du kan reagere. I nogle tilfælde kan du også kombinere et rødpunktsigte og et riffelsigte, så du kan drage fordel af begge typer.

Hvorfor vælge et rødpunktsigte?

Hvis du står med valget mellem et rødpunktsigte og et riffelsigte, bør du vælge ud fra, hvordan du bruger dit våben. Det kan blandt andet komme an på, om du skal skyde fra lang eller kort afstand, om du skal kunne reagere og sigte hurtigt eller har god tid, og om du har brug for forstørrelse.

Ligesom med riffelsigter er der forskellige fordele ved at bruge et rødpunktsigte. Blandt andet er det som nybegynder nemt at bruge rødpunktsigter, da det blot handler om at få det røde punkt til at passe med målet, og så ved du, at du rammer dér. Det er desuden mindre og lettere end et riffelsigte.

Rødpunktsigter er meget hurtige at bruge sammenlignet med riffelsigter, hvor du skal bruge mere tid på at tilpasse afstanden med forstørrelsen, finde sigte osv. Med et rødpunktsigte kan du finde målet på få sekunder, hvis du sidder klar og venter på, at dit bytte eller mål kommer i den rette position.