Rygsække & Tasker

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Rygsække og tasker til vandring, jagt og hverdag

Hverdagsaktiviteter og outdoor-aktiviteter kan stille meget forskellige krav til dit valg af rygsæk eller taske, og derfor er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du vælger. Vores udvalg af rygsække og tasker tæller mange forskellige typer, modeller, størrelser, og materialer. Der er desuden et væld af opbevaringsmuligheder og ekstrafunktioner at vælge imellem. Dan dig et overblik over de mange slags tasker og rygsække i vores sortiment, så du kommer et skridt nærmere den perfekte taske eller rygsæk til dine behov.

Typer af rygsække og tasker

Både rygsække og tasker er gode til at transportere ting i, og forskellen mellem de to ligger primært i, hvordan de bæres, og hvilke funktioner de typisk har. Hvor en taske typisk bæres i hånden eller over skulderen med en justerbar skulderrem, bæres en rygsæk, som navnet antyder, på ryggen med to justerbare skulderstropper og har ofte også et hoftebælte.

Praktiske rygsække

Rygsække er en populær type taske, der ofte anvendes til outdoor-aktiviteter, rejser, skole eller arbejde. De kommer i forskellige størrelser og designs, med forskellige funktioner såsom polstrede stropper, lommer og rum til opbevaring af forskellige genstande. Rygsække kan være lavet af forskellige materialer, såsom nylon, polyester eller canvas.

I vores store udvalg af rygsække har vi både:

  • store rejserygsække og backpacker-rygsække til dig, der skal på en længere tur
  • vandrerygsække til dig, der elsker at vandre
  • børnerygsække til de små poder
  • og smarte outdoor-daypacks, der er perfekte til korte ture eller hverdagsbrug med indkøb og arbejde.

En god rygsæk er guld værd, uanset om du skal på flere dages vandrerejse, en lang jagttur, i skole eller en tur i supermarkedet, da den gør det let at bære en del vægt, uden at det føles hårdt, eller du presser din krop. De to justerbare stropper giver nemlig en komfortabel og optimal vægtfordeling, der gør det muligt at bære din oppakning i længere perioder.

Smarte tasker

Tasker er en alsidig løsning til opbevaring og transport af genstande. De kommer i et væld af forskellige designs og størrelser. Tasker kan være lavet af forskellige materialer som f.eks. læder, nylon, polyester eller bomuld. De kan have forskellige egenskaber som polstrede stropper, lommer og rum til opbevaring af forskellige smågenstande. I vores udvalg af tasker har vi både bæltetasker, rejsetasker, skuldertasker, punge og små tasker, der er perfekte, når du ikke skal have så meget med.

Duffelbags er storre, rummelige taske, der typisk anvendes til rejser eller sport, og som normalt har en enkelt bærehank eller en aftagelig skulderrem til transport. Selvom nogle duffelbags kan have to skulderstropper, opfattes de normalt som tasker fremfor rygsække, fordi deres primære formål er at transportere større genstande eller udstyr på tværs af længere afstande fremfor at bæres i længere perioder.

Organiser dit grej med mindre tasker

Særligt på længere ture er det en god idé at tænke over, hvordan du pakker din rygsæk eller taske, så du altid kan finde rundt i dit udstyr. Til det formål er dry bags smarte. De fås nemlig i mange størrelser, alt efter om du skal pakke sovegrej eller småt elektronik. Fælles for dem er, at de er vandtætte og dermed beskytter indholdet mod fugt og vand, hvis du skulle ende ude i dårligt vejr.

Det er også smart at investere i en toilettaske, der kan bruges til at opbevare personlige plejeprodukter under rejser eller camping. De kommer også i forskellige størrelser og designs. De kan have flere rum til organisering og være lavet af vandtætte materialer, der gør dem i stand til at beskytte resten af din taske eller rygsæks indhold mod eventuelle lækager.

En packbox er en anden type yderst funktionel opbevaringstaske, som kan bruges separat eller i din taske eller rygsæk. Packboxe er enormt kompakte og er ofte lavet af smarte letvægtsmaterialer som meshnet, som du kan se igennem, så du let kan identificere det grej eller outdoor-tøj, du skal bruge. Packboxes kommer i forskellige størrelser, så du snildt kan finde en eller flere, der passer til dine pakkebehov.

Vigtige overvejelser inden du vælger din nye rygsæk til vandring, jagttaske eller andet

Når du skal finde den bedste taske eller rygsæk til vandring, jagt, camping og hverdag, er der en del at overveje. Det er nemlig vigtigt, at du får den helt rigtige, så du får den bedst mulige oplevelse i både hverdagen og fritiden. I de næste afsnit kan du blive lidt klogere på materialer, komfort og størrelse, som er noget af det, du bør tænke over, inden du vælger din nye rygsæk eller taske.

Læs om fordele og ulemper ved forskellige materialer

En rygsæk eller taske er en god investering – især hvis du husker at tænke over materialerne. Nogle materialer er mere slidstærke end andre, og i nogle tilfælde må du vælge mellem vægt og holdbarhed. Mange slidstærke materialer vejer nemlig typisk lidt mere end letvægtsmaterialer.

Åndbare materialer kan også være en stor fordel. Nogle rygsække er udviklet med særligt fokus på ventilation mellem tasken og ryggen og på skulderstropperne. Net, mesh og perforeret skum er gode materialer at kigge efter, især hvis du skal bruge rygsækken i varmt vejr, hvor der bliver rigtig lunt ved kontaktfladerne.

Tænk over bærekomfort og justeringsmuligheder

Skal du bruge din rygsæk på en lang rejse eller som vandrerygsæk i flere dage med masser af oppakning og grej, er bærekomforten meget vigtig. Her skal du blandt andet se på bærestykket omkring hoften, længden på rygpanelet og polstringen på både hoftestykker og skulderstropper.

Justeringsmulighederne har også meget at sige, når det kommer til bærekomforten. Jo flere muligheder, du har for at indstille hoftebæltet, skulderstropper, stropper hen over brystet osv., jo mere komfortabel bliver din rygsæk eller taske at bruge.

Vælg den rigtige størrelse

Skal du bare på en lille dagstur, er der ingen grund til at vælge en vandrerygsæk på 100 liter – ligesom du på en flerdages vandretur med en masse grej i oppakningen ikke kan nøjes med 30 liter. Det er derfor vigtigt, at du tænker over dine behov, så du får valgt den rigtige størrelse.

En lille rygsæk til løb vil typisk have en størrelse på 5-30 liter, alt efter om du skal have plads til et par flasker vand på en lille gåtur eller en masse bøger og en stor madpakke til en lang skoledag. Til en mellemlang vandretur, en jagttur eller en anden outdoor-udflugt, hvor du skal have noget grej med, men ikke har brug for en hel masse, er en rygsæk på 30-50 liter en god størrelse.

En stor vandrerygsæk på 50-80 liter, rejsetaske eller duffelbag er ideel til lange ture med overnatning. Her skal du have plads til for eksempel en sovepose og et liggeunderlag, og det sætter nogle andre krav til rygsækken, når du skal have plads til det hele og kunne spænde det ordentligt fast. Skal du også have et telt med, skal der være endnu mere plads, og skal du på en decideret backpacker-rejse, eller er du afsted på tur i mere end en uges tid, bør du overveje en rygsæk på 70+ liter.

Tasker og rygsække til herrer og damer

Alt efter hvilken rygsæk eller taske du vælger, og hvad du skal bruge den til, kan det en fordel at vælge en specifik herre- eller damemodel. Der kan nemlig være forskel på ryglængden samt hoftebæltet og skulderstroppernes udformning. Derfor er det særlig relevant at overveje, hvis du overvejer at købe en ny rygsæk.

Det er nemlig især de helt store vandrerygsække, der findes i dame- og herremodeller, da det er her, det er ekstra vigtigt at være opmærksom din vægtfordeling og komfort. En høj vægt kan nemlig være katastrofal for ryg og skuldre, hvis rygsækken sidder forkert, så gå specifikt efter en vandrerygsæk til henholdsvis kvinder eller mænd, når du ved, at du skal vandre lange ture med tung oppakning.

Der kan også være forskel på design og stil mellem herre- og dametasker, da nogle mærker laver herreasker med et mere maskulint design med f.eks. kantede modeller eller rene linjer, mens rygsække og tasker til damer kan have mere afrundede eller feminine detaljer. Farverne kan også variere. I forhold til stil og design er det vigtigste dog at finde en rygsæk eller taske, du synes om, og som har de funktioner, du søger. Så er du nemlig sikker på, at den er investeringen værd.

Fyld tasken eller rygsækken med lækkert outdoor-grej