Jagtjakker

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Jagtjakker

En god jagtjakke bør være øverst på listen, når du skal investere i jagttøj. Jagtjakker og jagtbukser er de to mest essentielle dele af påklædningen til jagt, så det kan godt betale sig at bruge både tid og penge på at få noget ordentligt.

Din jagtjakke er det yderste lag – også kaldet skalbeklædning, – når du er på jagt. Lag-på-lag er meget brugt i forbindelse med jagt, da det giver dig mulighed for at tage nogle lag af i løbet af dagen, når solen bryder frem, eller du bevæger dig, så du bliver varmere. Jagtjakken skal som det yderste lag beskytte de underliggende lag. Disse lag kan eksempelvis være en jagttrøje og en jagtskjorte. Jakken skal modstå regn og vind, så de øvrige lag ikke bliver våde, og så kulden ikke trænger ind til dig.

En god jagtjakke kan både holde dig varm og lade dig komme af med overskudsvarme, så du ikke koger over på de lange jagtdage. Der findes mange forskellige jakker til jagt, og i vores udvalg finder du jagtjakker til alle årstider til både mænd og kvinder.

Hvad gør en jagtjakke speciel?

For udenforstående kan det være svært at forstå, hvad der gør en jagtjakke til noget særligt. Skal det ikke bare være en almindelig jakke, eventuelt en outdoor-jakke? Svaret er et rungende nej. En jagtjakke har en række praktiske funktioner, som ikke findes i regulære jakker, fordi det netop er særlige funktioner til jagt.

En jagtjakke er generelt mere kraftig, så den ikke går så let i stykker. Den kan holde til strabadserne, når du går i krat og buskads, der kradser og river i tøjet.

Den er typisk fremstillet af GORE-TEX® eller andre lignende materialer, der er vandafvisende, så du ikke bliver våd, hvis det er regnvejr, eller du er på jagt, når duggen ligger.

Derudover har en jagtjakke typisk en masse specialtilpassede lommer til eksempelvis patroner, telefon, radio og lignende. De fleste jagtjakker har desuden en harelomme nederst på ryggen til opbevaring af småvildt eller tilbehør.

Slutteligt har en jagtjakke som regel stærke tovejs lynlåse og forstærkninger på særligt udsatte områder såsom albuerne.

Forskellige jakker til forskellige jagter

En jagtjakke er ikke bare en jagtjakke. Hvis du går den mindste smule op i jagt, bør du have mindst to forskellige jakker: en til forår og sommer og en til efterår og vinter.

I alle årets måneder har du brug for en jagtjakke, der er åndbar, så du kan komme af med varmen. Det er også vigtigt, at den er vandtæt og vindtæt, så den kan modstå en regnbyge og blæsevejr. Det er en god idé at lede efter en jagtjakke med GORE-TEX®. Det er en membran, der sikrer, at jakken er både vindtæt og vandtæt, samtidig med at den er åndbar.

Til de kolde måneder har du brug for en jagtjakke med for, så du kan holde varmen hele dagen, også selvom det er frostvejr. Der findes også forskellige bud på en jagtjakke med indbygget varme. I vores sortiment kan du for eksempel vælge den populære Seeland Heat jakke. Den har indbygget varme i form af membraner, der kan styres via en app, hvor du kan indstille temperaturen mellem 30 og 52 grader. En jagtjakke med varme sikrer, at du bliver holdt varm hele dagen, så du ikke skal afbryde jagten før tid, fordi du er blevet for kold.

Til de varme måneder bør du gå efter en letvægtsjakke, så den hverken er tung eller for varm at have på en hel dag.

Stillesiddende jagt sætter høje krav til isoleringen i din jakke. Her kan du med fordel vælge en jagtjakke med membran, der holder vind og vand ude, men lader varmen fra din krop passere, så du ikke bliver for varm og får fornemmelsen af at være fanget i en plastikpose.

Aktiv jagt sætter høje krav til bevægelsesfriheden i din jakke. Det er naturligvis vigtigt, at du kan bevæge dig, uanset hvilken jagttype du dyrker, men ved aktiv jagt er det ekstra vigtigt. Du skal ikke bruge energi på irriterende ærmer, stift rygstykke eller andet. Din jagtjakke skal arbejde med dig ikke mod dig.

Gå i et med naturen i en camouflagejakke

Camouflagejakker til jagt bruges, når du skal gå i ét med naturens farver, så dyrene ikke kan se dig. De fleste dyr er farveblinde, men ser kontraster tydeligt, så det er vigtigt, at du blender i med landskabet fra top til tå. En jagtjakke i camouflage kan gøre, at du kan komme tættere på dyrene, men det kræver, at du også har camouflagebukser og eventuelt hovedbeklædning, så et lyst ansigt eller lyst hår ikke skiller sig ud.

Øg sikkerheden med orange

Som nævnt ovenfor ser de fleste dyr kontraster frem for farver. Orange er ikke tydeligt for dem, men øger din sikkerhed, da det er en tydelig farve for andre jægere. En orange jagtjakke eller orange detaljer på dit jagttøj øger derfor din sikkerhed og mindsker risikoen for jagtulykker, fordi du skiller dig ud fra omgivelserne – uden at dyrene kan se det.

På nogle jagtjakker er der orange detaljer, der gør dig mere synlig for andre jægere. Du kan også vælge en af vores vendbare jakker, der er brune og grønne på den ene side og orange på den anden.

Vi har eksempelvis modellerne Northern Hunting Roar til herre og Northern Hunting Groa til dame. Der er i begge tilfælde tale om en god jagtjakke i solide materialer og med god pasform.

Jakke i signalfarver til drivjagt og klapjagt

Til nogle jagtformer – såsom drivjagt og klapjagt – er det knap så vigtigt at falde i ét med omgivelserne. Du vil netop gøre opmærksom på dig selv, så dyrene flygter fra deres skjulesteder. Derfor kan en jagtjakke i signalfarver være et godt valg til disse jagttyper.

Du kan naturligvis også være på klapjagt i en camouflagejakke, hvis du designmæssigt bedre kan lide dem, eller hvis du skal bruge din jakke til flere forskellige jagtformer.

Køb din næste jagtjakke på friluft.dk

Vi har samlet et bredt udvalg af jagtjakker til dame og herre, så du har rigeligt at vælge imellem, uanset om du skal bruge en jakke til jagt om vinteren eller sommeren.

Vi har samlet jakker fra de bedste brands på markedet, så du er sikret god kvalitet. Vi er desuden vilde med gode priser, og derfor kan du jævnligt finde jagtjakker på tilbud på friluft.dk. Hvis du vil være blandt de første til at høre om tilbud, kampagner, nyheder osv., kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev. Her præsenterer vi nye produkter, informerer om tilbud og kommer med gode råd og forslag til jagt og udstyr. Tilmeld dig med det samme og bliv en del af vores friluft.dk-fællesskab.

Find flere gode produkter til jagt