Anorakker

Sortér efter
Køn
Mærke
Farve
Størrelse

Fede og alsidige anorakker til herrer og damer

Med en anorak har du altid den gode vindtætte og vandtætte jakke lige ved hånden. Det er blot at trække anorakken over hovedet, og så er du klædt godt på til en tur i skoven, vandreturen eller en dag på jagt. Og er du en af de mange, der holder af at ro i kano eller kajak, så er en god ro-anorak et klart must-have.

Hos Friluft.dk har vi anorak-jakker i mange forskellige design, så du nemt kan finde en god og alsidig anorak, der passer til hvilken som helst outdoor-aktivitet. Vi har både vinter-anorakker og lettere anorakker til forår, sommer og efterår, samt et stort udvalg af anorakker til damer og herrer.

Hvad er en anorak?

Kort fortalt er en anorak en vindtæt og vandtæt jakke, som trækkes over hovedet. Lynlåsen på en anorak går nemlig kun fra halsen og ned til brystet, hvilket giver bedre isolering end en almindelig jakke, som har en del flere lynlåse og syninger. En god anorak er således meget isolerende og kan anvendes til en lang række af udendørsaktiviteter. Derudover har den klassiske anorak en hætte og en rummelig kængurulomme på brystet.

Historien bag anorakken

”Anorak” er det grønlandske ord for ”vind”,  og anorakken kendes da også som inuitternes oprindelige vindtætte overtøj. De tidligste anorakker blev lavet af pelsværk, men består i dag af polyester og bomuld for et lettere og mere hårdført design, der kan modstå alle vejrforhold. Omkring 1955 blev anorakken kendt i det øvrige Europa og i Amerika, og den har været en populær og elsket outdoor-beklædningsdel lige siden.

Hvilken anorak skal jeg vælge?

Når du skal vælge din første (eller næste) anorak, bør du overveje, hvad du skal bruge den til og hvilken årstid, du regner med at bruge den. Skal du bruge anorakken til jagt, kajaksejlads, vandring, fritidsbrug eller noget helt tredje? Og skal anorakken bruges om vinteren, sommeren eller fungere som en overgangsjakke? 

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige anorakker og deres kendetegn, og nemmere finde frem til den anorak, der passer til dig. 

Anorakker til det aktive outdoor-liv

Hvis du leder du efter en anorak, der er velegnet til det aktive outdoor-liv, for eksempel til løb, vandring eller cykling, anbefaler vi, at du går efter en skaljakke-anorak. Denne type anorak kendes på den vandtætte membran, som samtidig er utrolig åndbar, hvilket er superpraktisk til aktiviteter, hvor du godt kan komme til at svede. 

Har du brug for ekstra bevægelighed kan du også vælge en anorak i fleece, som er mere fleksibel. En anorak i fleece kan desuden bruges som et varmt mellemlag under andet overtøj som led i dit lag-på-lag system, når det er rigtig koldt.

Jagt-anorakker

Skal du bruge en anorak til jagt, har vi et stort udvalg af jagt-anorakker både til mandlige og kvindelige jægere. En jagt-anorak udmærker sig ved at være helt vindtæt og vandtæt, takket være kvalitetsmembraner som GORE-TEX og ADDVENTEX. 

Jagt-anorakkerne har desuden typisk en stor og justerbar hætte, der kan spændes ind, så den sidder tæt omkring hoved og hals for at beskytte imod træk. Foran er jakkerne udstyret med en stor og rummelig kængurulomme, og på brystet er der en lynlås, som kan lynes ned for ekstra ventilation på aktive jagter. 

Vores anorakker til jagt findes både i en lang udgave, som beskytter underkroppen mod vind og vejr, og i en kortere udgave, der tilbyder højere bevægelighed. Du kan også finde funktionelle regn-anorakker, som fungerer mere som et regnslag, du kan trække ud over dit normale jagttøj, når vejret pludselig vender.

Ro-anorakker til vandsport

Når du skal på tur i kanoen eller kajakken, er en god anorak noget af det vigtigste udstyr, du kan tage med. Anorakken er din beskyttelse med vind, regn og vandsprøjt fra bølgerne, så du kan holde dig tør, varm og komfortabel, mens du suser afsted på vandet. 

Da du jo selv arbejder for din fremdrift i en kajak eller kano, anbefaler vi, at du vælger en ro-anorak med høj åndbarhed, så du undgår at blive klam og svedig under jakken. Det kan også være en fordel at gå efter en anorak med forlænget bagkant, så din bagside er godt beskyttet. En hætte med en god, bred skygge er ligeledes noget, mange roere sætter pris på.

Vælg også gerne en ro-anorak, der lukker godt til ved halsen og dine håndled, og som nemt kan rulles sammen og stuves væk, når den ikke er i brug. Vi har for eksempel flere anorakker til damer og herrer fra det kendte brand Palm, der kan rulles sammen i sin egen hætte og opbevares utroligt kompakt. 

En såkaldt spraytop kan også være et godt alternativ dig, der dyrker vandsport. En spraytop modstår vandsprøjt og giver effektiv beskyttelse mod vind og regn. Spraytoppen har som oftest neoprenlukning ved hals og håndled og en rummelig kængurulomme, hvor du kan opbevare dine værdigenstande. Du skal dog være opmærksom på, at en spraytop ikke har nogen hætte eller lynlås til ventilation som en anorak har. 

Nyttige features, du bør overveje

Udover de klassiske funktioner som en anorak kan tilbyde, er der også en lang række andre nyttige features, som du bør kigge efter, hvis du vil have en anorak, der passer helt og aldeles til dine behov. 

Du kan for eksempel overveje om din anorak skal have:

  • Ekstra lynlåslommer i siderne
  • Forede håndvarmerlommer
  • Aftagelig hætte
  • Lydløst materiale
  • Lynlås i siden, som gør det nemmere at tage anorakken af og på
  • Lynlås til udluftning under armene
  • Justerbar talje for smallere pasform
  • Justerbare ærmer

Find din næste anorak og meget andet på Friluft.dk

Her på siden finder du et bredt udvalg af anorakker til forskellige friluftsaktiviteter og i forskellige prisklasser, så alle kan være med. Vi holder jævnligt udsalg på anorakker og meget andet outdoor-tøj – så hold løbende øje med vores side eller tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, hvis du vil være sikker på aldrig at gå glip af nyheder og gode tilbud.