Børnesoveposer

Praktiske og behagelige soveposer til børn

Børnesoveposer kommer i mange former og farver. De kan bruges til mange sjove aktiviteter både indendørs og udendørs. Ofte skal en børnesovepose bruges i weekenderne til overnatning indenfor hos venner, og her stilles der ikke så store krav til, hvad den skal kunne.

Men de kan også bruges på spejderture i telt, skoleture i shelter og lignende, og her er det vigtigt at finde den helt rigtige børnesovepose. En børne- og juniorsoveposer er ligesom voksensoveposer lavet til forskellige sæsoner, så husk at være opmærksom på dette, hvis dit barn skal bruge soveposen til noget bestemt.

Vælg den rigtige form og længde

Ligesom når du vælger en sovepose til dig selv, skal du også tænke over længden og formen på en sovepose til børn. Mange forældre tænker måske, at deres børn sagtens kan låne en voksensovepose, i stedet for at de skal ud og investere i en ny børnesovepose – det er også fint til overnatning indendørs, men så snart det er ude i naturen, går den ikke med en voksensovepose.

En almindelig sovepose er tilpasset en voksens højde, og den ekstra plads i længden og bredden betyder mere fri luft, hvilket giver dårligere varmeisolering, så dit barn vil have svært ved at varme den op og holde varmen.

De to typiske former er mumie og rektangulær. En mumieformet børnesovepose er bredere over skuldrene og snævrer ind ned mod fødderne. Det giver en optimal varmeisolering, og den type er derfor meget populær – ulempen er dog, at der ikke er nær så meget bevægelsesfrihed.

Det er ikke et problem med en rektangulær sovepose eller en sovepose med mere luft omkring overkroppen, og derfor er de typer et godt valg til især de mindre børn, som gerne vil kunne bevæge sig frit i løbet af natten. Fordi den kræver mere at varme op indeni end en mumieformet, er den især god til indendørs overnatning – og ellers kræver det bare en smule varmere tøj.

Vælg en justerbar børnesovepose

Børn vokser som bekendt løbende, så det kan være en fordel at vælge en justerbar børnesovepose, så dit barn kan vokse med den, og du slipper for at skifte den ud for tit. Nogle børnesoveposer kan blive helt ned til 60 cm, og de længste poser er typisk op til 160 cm.

Når du vælger en justerbar sovepose, kan du som regel variere den mellem 30 og 50 cm, alt efter hvilken model du vælger – for eksempel en pose med en længde på 130-160 eller en på 60-115 cm. Det vil sige, at lige meget hvilken justerbar model du vælger, kan den bruges i flere år, mens dit barn vokser, indtil det er tid til en af de større børnesoveposer på omkring 170 cm.

Flere produkter til overnatning