Børnesoveposer
-
Skarp prisTrespassBunka børnesovepose229 kr
-
11%
Skarp prisTrespassBunka børnesovepose229 kr
257 kr -
12%
Skarp prisTrespassBunka børnesovepose229 kr
259 kr -
18%
Skarp prisNordiskPUK Scout sovepose639 kr
778 kr -
Skarp prisNyhedSnugpakSleeper Kids WGTE399 kr
-
Skarp prisSnugpakBasecamp Kids Explorer sovepose339 kr
-
16%
Skarp prisNordiskPUK Scout sovepose639 kr
764 kr -
Skarp prisNyhedSnugpakSleeper Kids WGTE399 kr
-
HelsportAlta Junior Flex sovepose2.425 kr
-
Skarp prisHelsportRago Junior sovepose2.310 kr
-
25%
Skarp prisHelsportAlta Winter Junior Flex sovepose1.806 kr
2.399 kr -
HelsportElg Junior Flex sovepose1.500 kr
-
HelsportMini sovepose1.062 kr
-
Skarp prisTrespassBunka børnesovepose249 kr
-
Skarp prisNyhedSnugpakSleeper Kids WGTE399 kr
Praktiske og behagelige soveposer til børn
Børnesoveposer kommer i adskillige former og farver, og de kan bruges til mange sjove aktiviteter både indendørs og udendørs. Ofte bruges en børnesovepose i weekenderne til overnatning hos venner, og her stilles der ikke så store krav til, hvad den skal kunne.
Men du kan også bruge en børnesovepose på spejderture i telt, skoleture i shelter og lignende, og her er det vigtigt at finde den helt rigtige, der passer til situationen. Børne- og juniorsoveposer er ligesom voksensoveposer lavet til forskellige sæsoner, så husk at være opmærksom på dette, hvis dit barn skal bruge soveposen til noget bestemt.
Vælg den rigtige form og længde
Ligesom når du vælger en sovepose til dig selv, skal du også tænke over længden og formen på en sovepose til børn. Mange forældre tænker måske, at deres børn sagtens kan låne en voksensovepose i stedet for, at de skal ud og investere i en ny børnesovepose – hvilket også er helt fint til overnatning indendørs! Men så snart dit barn skal overnatte ude i naturen, går den altså ikke med en voksensovepose, der er alt for stor og lang til dit barn.
En almindelig sovepose er nemlig tilpasset en voksens højde, og den ekstra plads i længden og bredden betyder mere fri luft ved kroppen, hvilket giver dårligere varmeisolering. Derfor vil dit barn have svært ved at opvarme en voksensovepose og holde på varmen.
De to typiske former, som soveposer laves i, er mumie og rektangulær. En mumieformet børnesovepose er bredere over skuldrene og snævrer ind ned mod fødderne. Det giver en optimal varmeisolering, og den type er derfor meget populær. Ulempen er dog, at der ikke er nær så meget bevægelsesfrihed.
Bevægelsesfrihed er ikke et problem med en rektangulær sovepose, og derfor er den et godt valg til især de mindre børn, som gerne vil kunne bevæge sig frit i løbet af natten. Fordi den rektangulære form kræver mere at opvarme end en mumieformet sovepose, er den især god til indendørs overnatning. Du kan naturligvis også bruge den udendørs – det kræver bare en smule varmere tøj.
Justerbare børnesoveposer
Børn vokser som bekendt løbende, så det kan være en fordel at vælge en justerbar børnesovepose, så du slipper for at skifte den ud hver gang dit barn vokser. Nogle børnesoveposer kan blive helt ned til 60 cm, og de længste poser er typisk op til 160 cm.
Når du vælger en justerbar sovepose, kan du som regel variere den mellem 30 og 50 cm, alt efter hvilken model du vælger – for eksempel en pose med en længde på 130-160 cm eller en på 60-115 cm. Det vil sige, at lige meget hvilken justerbar model du vælger, kan den bruges i flere år, mens dit barn vokser.
Forskellige typer af børnesoveposer
Når du skal købe en ny sovepose til dit barn, er det vigtigt, at du har for øje, hvad den skal bruges til. Der findes nemlig flere forskellige typer af børnesoveposer, som kan bruges til forskellige formål og af forskellige børn.
Der er mange forskellige faktorer, der påvirker, hvad der er det rigtige valg af sovepose til dit barn. Her skal du blandt andet kigge på:
- Hvilken sæson soveposen skal bruges i
- Hvilke temperaturer soveposen skal bruges i
- Barnets alder
- Barnets erfaring med camping og brug af sovepose
- Barnets køn
Børnesoveposer til sommer
Den billigste og mest simple form for børnesovepose er sommersoveposen. Denne sovepose er ikke isoleret med en masse varme lag, og netop derfor passer denne type sovepose til brug om sommeren.
Hvis dit barn skal bruge en sovepose, som han eller hun skal sove i om sommeren, er en simpel sovepose derfor er helt fint valg. Denne type sovepose er også et godt valg til brug indendørs, da sommersoveposen ikke kommer til at føles for varm. Derfor kan en sommersovepose være et praktisk supplement til dynen, når I skal på tur i sommerhus, eller når dit barn skal overnatte hos en af sine venner.
Sommersoveposen er desuden praktisk, fordi den er let og fylder meget lidt, når den er pakket sammen i sit hylster. Hvis du skal bruge en sovepose, som kan holde dit barn varmt i temperaturer under 10-15 grader, er det ikke en sommersovepose, du skal vælge.
Børnesoveposer til det meste af året
Hvis du er på udkig efter en børnesovepose, der kan bruges i andre sæsoner end bare om sommeren, kan du gå på udkig efter en 3-sæson-sovepose. Disse soveposer er udviklet netop med det formål at blive brugt det meste af året, og der er derfor tale om en rigtig all-round sovepose, som kan bruges af den ivrige campist, der eksempelvis går til spejder.
Med denne type af sovepose får dit barn mere isolering omkring kroppen, så den lille kan holde varmen, selvom det bliver køligt. Faktisk kan mange 3-sæson-soveposer holder dit barn varmt i temperaturer helt ned til 0 grader, og netop derfor er denne sovepose et alsidigt stykke udstyr til barnet, der camperer både forår, sommer og efterår.
Den præcise komforttemperatur afhænger naturligvis af den specifikke model, men generelt er denne type af sovepose udviklet til det køligere vejr, hvor den også er god til ture uden for landets grænser – eksempelvis en vandretur længere nordpå, hvor det kan blive rigtig koldt om natten, selvom det er sommer og solen har skinnet hele dagen.
På grund af den ekstra isolering fylder 3-sæson-soveposen lidt mere og er lidt tungere. Men for det ekstra besvær får dit barn altså en sovepose, som kan bruges i rigtig mange forskellige sammenhænge.
Børnesoveposer til vinter
Hvis dit barn skal campere i mere ekstreme temperaturer, der bevæger sig under 0 grader, er det vigtigt at vælge en sovepose, der er skabt til formålet. Det får du ved at vælge en vintersovepose, som typisk kan holde kroppen varm i temperaturer ned til -10 grader. Den konkrete komforttemperatur afhænger naturligvis igen af den specifikke model, så husk at holde øje med, hvilken sovepose du køber, samt hvad den skal bruges til.
En vintersovepose til børn er den dyreste form for børnesovepose, men her får du også en sovepose i en sublim kvalitet, som garanterer at holde dit barn varmt. Derfor er en vintersovepose det rette valg, hvis du gerne vil have dit barn med på camping om vinteren, mens denne type af sovepose også er et godt valg til barnet, som er kuldeskær.
For det kuldeskære barn garanterer en vintersovepose at holde den lille varm, når der camperes på køligere dage i løbet af efteråret og foråret.
Forstå temperaturskalaen
Når du går på indkøb efter en børnesovepose, er der nogle forskellige begreber, som er værd at kende til. Først og fremmest vil alle soveposer komme med nogle temperaturangivelser, som fortæller dig, hvilket temperaturer de forskellige soveposer kan anvendes i.
Typisk vil du få oplyst 3 forskellige temperaturer:
- Komforttemperatur
- Grænsetemperatur
- Ekstremtemperatur
Den angivne komforttemperatur skal følge en europæisk standard. Her går soveposen gennem en test, hvor testholdet finder ud af, hvor god soveposen er til at isolere. Det foregår helt konkret ved at placere en dukke i soveposen, hvorefter varmeafgivelse og kropstemperatur kan måles for at give et præcist tal for, hvad komforttemperaturen er.
Testen udføres ud fra nogle parametre, som er:
- At soveposen befinder sig på et isolerende underlag som eksempelvis et godt liggeunderlag
- At luften omkring soveposen er stillestående som eksempelvis i et telt
- At personen i soveposen er iført isolerende undertøj
Derfor vil temperaturangivelser kun være retvisende, hvis dit barn også følger disse parametre, når der camperes. Herunder kan du læse mere om de forskellige temperaturangivelser.
Komforttemperaturen
Denne temperaturangivelse fortæller ved hvilken temperatur, du kan forvente at sove uden at føle dig kold natten igennem. Helt konkret fortæller denne temperaturangivelse, hvad den komfortable minimumstemperatur vil være for en gennemsnitlig kvinde – altså en kvinde på 25 år, 60 kg og med en højde på 160 cm. Hvis komforttemperaturen er angivet til 5 grader, betyder det, at den gennemsnitlige kvinde kan forvente at holde varmen komfortabelt en helt nat, hvis det ikke er under 5 grader.
Grænsetemperatur
Denne temperaturangivelse fortæller ved hvilken temperatur, en gennemsnitlig mand kan forvente at sove godt. Det vil sige, at hvis den grænsetemperaturen – også kaldet den laveste temperatur – er angivet til 5 grader, vil en gennemsnitlig mand på 25 år, 70 kg og med en højde på 173 cm få en komfortabel nat, hvis temperatuen udenfor soveposen ikke er under 5 grader.
Ekstremtemperatur
På nogle soveposer vil du også få angivet en ekstremtemperatur. Dette tal fortæller ved hvilken temperatur, en gennemsnitlig kvinde kan forvente at udholde kulden i 6 timer. Derfor kaldes dette tal også for overlevelsestemperaturen, og der er således ikke tale om en komforttemperatur, som det kan forventes at kunne sove i.
Temperaturskalaen i forhold til børn
Ovennævnte temperaturangivelser er udviklet på baggrund af voksne kroppe, og selvom samme temperaturangivelser anvendes på børnesoveposer, så giver de ikke nødvendigvis et retvisende billede for, hvad komforttemperaturen er for netop dit barn.
Børn udvikler sig hele tiden i både højde, vægt og metabolisme, og det er alt sammen noget, som har betydning for, hvor god et barn er til at holde varmen. Børn har desuden lettere ved at fryse end vokse, og derfor er det altid en god idé at gå efter en temperaturangivelse, som dækker dit barn godt ind i forhold til, hvilke forhold soveposen skal bruges under.
Hvis dit barn eksempelvis skal bruge en sovepose til camping i omkring 5 graders varme, kan det være en god idé at vælge en børnesovepose med en komforttemperatur på 0 grader.
Børnesoveposer i forskellige materialer
Når du går på jagt efter en børnesovepose, er det også værd at kigge på, hvilke materialer den er lavet af både udenpå og indeni. Diverse materialer spiller nemlig en stor rolle for både isolering, komfort og funktionalitet, og det er derfor en god idé at sætte sig ind i fordele og ulemper ved forskellige materialer.
Derfor får du her en gennemgang af de forskellige materialer, du typisk finder i soveposer – både indvendigt og udvendigt.
Den yderste skal
Det yderste lag på en sovepose kaldes for “skallen”, og hvis du gerne vil købe en god sovepose til børn, skal skallen gerne komme med nogle gode kvaliteter. Det er eksempelvis en god idé at vælge en skal i et åndbart materiale, så varmen fra kroppen har mulighed for at slippe ud. En åndbar sovepose minimerer risikoen for overophedning og store mængder af sved.
Hvis du gerne vil vælge en børnesovepose med åndbare egenskaber, skal du gå efter modeller med en skal i nylon eller polyester. Begge er åndbare materialer, som også har den fordel, at de er slidstærke. Dog er nylon lidt dyrere men også lettere, mens polyester er det billige men også tungere valg.
Det er også værd at kigge efter, om soveposen kommer til at blive udsat for vand. Det er nemlig muligt at købe soveposer med en vandtæt behandling på skallen, hvilket kan være praktisk, hvis dit barn skal sove under den åbne himmel, hvor duggen vil falde og gøre soveposen våd.
En DWR-behandling gør soveposens skal vandafvisende men ikke 100% vandtæt. Det er ikke muligt at få børnesoveposer, som er 100% vandtætte, men hvis du gerne vil have en yderst vandafvisende sovepose til dit barn, kan du gå efter en sovepose med Dryloft, som er en membran yderst på soveposen. Dryloft minder lidt om Gore-Tex, og du får derfor en skal, som både giver høj ventilation og åndbarhed, og som er meget vandafvisende.
Det indre tæller også
Når du skal købe en børnesovepose, er det lige så vigtigt at kigge på det indre som på det ydre. Faktisk har det indre større betydning for komforten i soveposen end det ydre, og det er derfor en god idé at kigge på både typen af fyld samt mængden af den.
Fyldet er afgørende for soveposens isoleringsgrad og vægt. Som udgangspunkt bliver soveposer isoleret med enten fiber eller dun.
Børnesoveposer med dun
Dun er et naturligt materiale, som giver mange fordele til en sovepose. Dun er eksempelvis rigtig gode til at holde varmen, mens en sovepose med dun også hurtigt vil føles varm, når du har lagt dig i den.
Dun er desuden meget åndbart, hvilket vil give en høj komfort i soveposen, da den overskydende varme fra kroppen vil blive ekspederet væk, så barnet i soveposen ikke kommer til at blive svedig og fugtig, når han eller hun har det varmt. Endeligt er dun også et utroligt let materiale, der er nemt at komprimere, hvilket giver en let sovepose, der ikke fylder så meget.
Der er dog også nogle ulemper ved dunsoveposer, der er værd at nævne. Den største ulempe har med vand at gøre, for hvis din dunsovepose bliver våd, har du et problem. Dun absorberer fugt, og en dunsovepose er meget lang tid om at tørre, hvis den er blevet våd. Og da våde dun ikke isolerer, vil en våd dunsovepose vær tæt på ubrugelig. Dunsoveposer kræver desuden også en del mere vedligeholdelse end soveposer med fiberfyld og er sværere at gøre rent.
Børnesoveposer med fiber
Fiber er et kunstigt isoleringsmateriale, og det giver denne isoleringsform en række fordele. Med fibre kan du først og fremmest eliminere de ulemper, der er forbundet med at have en dunsovepose. Fiber er nemlig meget vandavisende, hvorfor disse soveposer har sværere ved at blive våde, mens de også tørrer rigtig hurtigt, hvis først der er kommet vand i dem.
Også selvom en fibersovepose er våd, vil den stadig isolere op til 70 %, hvorfor du ikke skal bekymre dig om, at dit barn kommer til at fryse, hvis soveposen bliver våd i løbet af dagen. Fibersoveposer er desuden nemme at rengøre, hvilket kan være en fordel, hvis soveposen bruges meget.
Den største ulempe ved en fibersovepose er, at de er tungere end dunsoveposer. Med en fibersovepose skal du således indstille dig på at få en større og tungere sovepose, end hvis du vælger en dunsovepose med samme komforttemperatur. Fibersoveposer er heller ikke så holdbare som dunsoveposer og tager længere tid at varme op end dun.
Det inderste lag
I en sovepose vil barnet ikke være i direkte kontakt med det isolerende lag. Inderst i soveposen findes nemlig et lag med foring, og også dette lag har betydning for både komfort og funktionalitet. Typisk kommer foringen i en børnesovepose i ét af følgende 4 materialer:
- Nylon
- Polyester
- Polycotton
- Silke
De meste normale foringsmaterialer i børnesoveposer er nylon og polyester, som begge er bløde og åndbare materialer, som derfor giver en god komfort i soveposen.
Du kan også vælge en sovepose med foring i polycotton, som er et mix af polyester og bomuld. Det giver dig fordelene fra både polyester og bomuld, hvorfor du får et blødt foringslag, der er åndbart, men som også er lidt længere om at tørre.
Hvis du gerne vil give dit barn endnu mere komfort i soveposen, kan du vælge at købe en model med silkefor. Silke er ekstra blødt og meget åndbart, mens det også har den egenskab, at det kan regulere kropstemperaturen, så barnet får en behagelig fornemmelse hele natten. Vær dog opmærksom på, at silke nemmere går i stykker – og så er det en del dyrere end andre materialer.
Smarte funktioner
Når du har styr på alle detaljerne med størrelse, pasform, materiale og så videre, kan du afslutningsvist kigge på, hvilke funktioner du gerne vil have i soveposen til dit barn. En god sovepose er ikke bare en isolerende pose, for forskellige modeller kommer med forskellige funktioner, og nogle af disse funktioner kan være mere eller mindre brugbare for netop dit barn.
Soveposens lynlås
Lynlåsen i en sovepose er en vigtig funktion, og det er derfor relevant at kigge nærmere på, hvilken lynlås din udvalgte sovepose kommer med. Lynlåsen bruges til at åbne sovepose med, så det er nemt at komme ind og ud, men den er også afgørende for at give luft og ventilation til kroppen i løbet af natten, så barnet ikke får det alt for varmt.
Soveposer kommer med lynlåse i enten fuld eller halv længde, og det er værd at overveje, om barnet skal have mulighed for at åbne helt op for at afkøle hele kroppen, eller om du gerne vil sørge for, at dit barn ikke bliver for kold ved at vælg en model, der kun kan åbnes halvt.
Lynlåse kan også være enten envejs eller tovejs. En tovejslynlås kan også åbnes fra bunden, hvilket kan være praktisk, da barnet får mulighed for at åbne op for luft til fødderne, mens lynlåsen ved overkroppen forbliver lukket for at give varme.
I en sovepose er lynlåsen en stor synder i forhold til varmetab. Derfor er det også en god idé at kigge på, hvor godt afskærmet lynlåsen er på indersiden og ydersiden. For ekstra isolering kan du eksempelvis kigge efter en sovepose med en lynlås, der har et lynlås-cover, der kan lukkes til med velcro, så varmen ikke kan sive ud gennem lynlåsen.
Soveposens hætte
Når du skal vælge en sovepose til dit barn, kan du vælge mellem modeller med eller uden hætte. Som udgangspunkt er det dog bedst at vælge en sovepose med hætte, hvis soveposen skal bruges i kolde omgivelser, da en stor del af barnets kropsvarme vil forsvinde gennem hovedet.
Du kan eventuelt kigge efter en sovepose med en hætte, som kan strammes helt ind til hovedet, så barnet mister så lidt varme som muligt.
Lommer
Det kan være praktisk med lommer i en sovepose. Du kan få soveposer med både indvendige og udvendige lommer, og disse kan bruges til at holde styr på alt det, der er rart at have i nærheden i forbindelse med sengetid. Det kan eksempelvis være mobiltelefon eller ur, som kan være gode at have i en inderlomme, så batteriet ikke får for meget kulde.
Køb børnesoveposer i høj kvalitet hos Friluft.dk
Hvis du er på udkig efter en børnesovepose i en høj kvalitet til en skarp pris, skal du kigge med lige her hos Friluft.dk. Vi gør en dyd ud af at levere børnesoveposer i en tilfredsstillende kvalitet, så du kan købe gode soveposer til hele børneflokken uden at ruinere budgettet.
Hos os finder du soveposer til børn fra mange af de velkendte brands som Snugpak og Trespass, mens vi også kan byde på en lang række andre gode produkter fra kvalitetsbrands, der giver dine børn masser af varme og komfort for pengene. Mulighederne er mange, og du kan derfor helt sikkert finde en børnesovepose, som passer til dit barn, når du kigger blandt det store udvalg lige her på siden.
Vores sortiment byder også på et stort udvalg af tilbehør til soveposer, hvor du eksempelvis kan købe betræk, linere og lagenposen, som giver nye muligheder med soveposen og gør den både varmere og mere komfortabel.